Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ezek szerint nincs értelme...

Ezek szerint nincs értelme mások megtéréséért imádkozni?

Figyelt kérdés

És ezt mondta: „Azért mondtam néktek, hogy senki sem jöhet énhozzám, hacsak nem az én Atyámtól van megadva neki.“

János 6:65

Tehát Isten előre elrendelte, még az életünk kezdete előtt, hogy ki lesz hívő és ki nem?

Szoktam azért imádkozni, hogy pl a családtagjaim megtérjenek és megismerjék Istent, de ezek szerint akkor fölösleges.

Ki hogyan értelmezi?

Köszönöm

20/L

2017. szept. 13. 21:26
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Félreérted kérdező! Ha imádkozol valakiért, akkor is Istenfog segíteni neki! Tehát Isten adja meg neki, hogy közeledjen!
2017. szept. 13. 22:51
 12/23 anonim ***** válasza:
25%

#10:

Olvasd el a Bibliát, akkor nem fogsz ilyen zöldséges süket dumát írni.

Egyrészt senkit nem érdekel, hogy ilyen állapotban, tetszik-e ez neked, hogy imádkozzanak érted vagy nem.

Az Úr mondta: imádkozni kell érted is!

Azt nem mondta, hogy a te véleményed szerint járjunk el!

Ha pedig végig elutasítod, ám lelked rajta..azt hiszem ez a szabad akarat kérdése, de ez már ilyen módon nem ránk tartozik tovább..

2017. szept. 13. 23:02
 13/23 anonim ***** válasza:

"Tehát Isten előre elrendelte, még az életünk kezdete előtt, hogy ki lesz hívő és ki nem? "

Nem, Kálvinnak volt egy ilyen eleve elrendelés - predesztináció tana - de mára már szerencsére a refik is elvetették ezt. Mert az ember erejét, elveszi az Istenhez vezető úton, az Istenkerésben - és a realizációt ellehetetleníti. Szabad akaratunk van - választhatjuk a Hozzá vezető utat, és a Tőle elvezető utat is.

Ha imádkozol valakiért az jó, és még jobb, ha szeretettel fordulsz az emberek felé- az még erősebben segítő az ő útján.

Jézus is imádkozott az ellenségeiért - nem azért, hogy megtérjenek, tanított, gyógyított és szeretett.

„Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek” Lk 23,34.

Jn 13, 34-35 Amint én szerettelek benneteket, úgy szeressétek ti is egymást. Arról tudják majd meg rólatok, hogy a tanítványaim vagytok, hogy szeretettel vagytok egymás iránt.”

2017. szept. 13. 23:12
 14/23 anonim ***** válasza:

Az Atya azokat vonzza, akikben látja a kellő alázatot, és a valódi engedelmes szívet ahhoz, hogy Jézus tanítványa legyen.

Mindenkinek megadja a lehetőséget, de akiben látja, hogy formálhatatlan, azzal nem tud mit kezdeni.

Isten a nagy fazekasnak mutatja be magát a Bibliában.

Aki az agyagból ha olyan anyagból van, formálhat edényeket. De ha az agyag vagy az anyag formálhatatlan, azt kidobja.

2017. szept. 14. 03:58
 15/23 anonim ***** válasza:

"Szoktam azért imádkozni, hogy pl a családtagjaim megtérjenek és megismerjék Istent, de ezek szerint akkor fölösleges."

Példamutatással motiváld őket! Imával ebben az esetben nem sokra mész.

2017. szept. 14. 05:15
 16/23 anonim ***** válasza:

A mindenütt jelenlévő Isten Szentlelke,minden embert meghív Krisztus egyházába,de nem mindenki észleli,illetve akarja követni Isten útját.

Isten Lelke,sohasem erőszakos.Ha visszautasítják sem intenzívebb befolyása.

Isten igéje arra figyelmeztet az idézett mondatban,hogy Krisztus követői nem azért állnak közel az Atyához,mert okosabbak,jobbak,hanem mert hallgattak a hívószóra.

Amint Krisztus is mindent megtett az üdvösség jó híre megosztásáért,követnünk kell nekünk is ebben!

2017. szept. 14. 07:35
 17/23 anonim ***** válasza:

Az imádság több irányba hat

.

Először is hat az imádkozóra.

Aki Isten elé viszi egy ember ügyét,az egyre inkább kezdi azt szeretni.

Az Istentől tükröződő szeretet megolvasztja a kő szivet is.

Isten útja megnyílik,hogy tehesse azt,amire vágyik,hisz a kő szív meglágyul.

Az imádság,nem hozza le,a mindenütt jelenlévő Istent,hanem felemeli az imádkozót,hogy isteni perspektíva közeléből láthassunk.

2017. szept. 14. 07:46
 18/23 anonim ***** válasza:

"„Azért mondtam néktek, hogy senki sem jöhet énhozzám, hacsak nem az én Atyámtól van megadva neki.“

János 6:65 "

Feltételezhetően ez a "maradék" teológia, ami kegyelemből van a zsidók felé. Pál erről beszél szerintem a Róma 11-ben.

Ma már ez érvényes: "mindenkit magamhoz vonzok"

"Tehát Isten előre elrendelte, még az életünk kezdete előtt, hogy ki lesz hívő és ki nem? "

Tehát nem. Szabad akarat van, mindenki maga dönt. De ezt nem nehéz "érezni", hisz én is magam döntök, hogy hívő lettem, nem vagyok Isten által meghipnotizálva

2017. szept. 14. 09:35
 19/23 anonim ***** válasza:
"kegyelemből van a zsidók" = kegyelemből volt a zsidók
2017. szept. 14. 09:35
 20/23 anonim ***** válasza:

"Szoktam azért imádkozni, hogy pl a családtagjaim megtérjenek és megismerjék Istent, de ezek szerint akkor fölösleges. "

Nem felesleges, hisz meg van írva, hogy minden emberért imádkozzunk, tehát van mögé rendelve isteni "cselekvés". De ne feledd, a szabad akaratuk nem fog sérülni, tehát ha Isten minden vonzereje ellenére nem térnek meg, tudomásul kell venni, és nem szabad Istent hibáztatni

2017. szept. 14. 09:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!