Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért hiszel istenben?

Miért hiszel istenben?

Figyelt kérdés
Már aki hisz attól kérdezem.
2017. szept. 11. 07:44
1 2 3 4 5 6
 51/56 anonim ***** válasza:
0%

Figyelj: NEM újabb papagájt kértem.

MI a kommunizmus?

KI nevezhető kommunistának? Gy.k: milyenek kell ehhez lennie?

ERRE kérek már választ!

Amúgy a helyzet kísértetiesen hasonlít az Abortusz-szigetekre (Moldova). Ott ugye a fogorvosokat utálják.

Senkinek sincs egy foga sem.

De fogorvos sincs, így nem okoznak senkinek kárt.

Te se ismersz egy élő kommunistát sem, és kommunizmus sincs sehol (ahova egyáltalán a szavad eljut), szóval következmények nélkül gyűlölködhetsz.

...és addig is, amíg őket gyűlölöd, nem foglalkozol az IGAZI problémákkal.

Ki van ez találva, csak én kapok hülyét a sok agyatlan papagájtól.

2017. szept. 11. 20:19
 52/56 anonim ***** válasza:
37%

a tények téged nem zavarnak, látom. Nem értem ezt a "papagáj" hasonlatod,de nem baj. Minek nevezzük azt, ami a kommunizmus szó mögé bújva rombolta a tudatokat, gyalázta a hívőket, pusztította a létszemléleteket? ? ? - Megvan !

"Kísértet járja be Európát – a kommunizmus kísértete."

Kísértet - ez a jó szó rá:D !

Akkor tehát te nem Istenben hiszel, hanem a Kísértetben.

Jó éjszakát, aludj jól 72, legalább az menjen e fárasztó nap után.

2017. szept. 11. 21:08
 53/56 anonim ***** válasza:
0%

Nem az a legnagyobb baj, hogy fogalmad sincs a kommunizmusról.

Az a baj, hogy nem is érdekel.

Csak szükséged van valamire, amit következmények nélkül gyűlölhetsz (és a sátán, amit ugyanerre találtak ki, valahogy távoli, megfoghatatlan neked).

De arra NAGYON szükséged van, mert egyszerűen semmi nem képes ebből kibillenteni téged.

Kár érted, mert a többi dologban normálisnak tűnsz.

Sajnos nehezen viselem el azt, ha valaki ilyen szinten defektes.

2017. szept. 11. 21:17
 54/56 anonim ***** válasza:
37%

Hát nagyon nem talált a diagnózisod, nem is gyűlölködöm, de szerintem ezt most már hagyjuk abba.

És pihenjünk - én pihenésképpen Hegelt szoktam olvasni. gyönyörű!

- és látod elég nehezen viseltem el, hogy pl az ifjú Hegeliánus JÓ filozófus - Marx hatására lefejezte Hegelt - mivel kellett nekik a zseniális dialektika, de ISTEN NEM. Tudod-e kiről van szó?

2017. szept. 11. 21:25
 55/56 anonim ***** válasza:

Nem tudjuk 100%-ig bizonyítani azt sem, hogy Isten teremtette a világot, ahogy azt sem, hogy az ősrobbanás műve.

Miért nem? Mert nem voltunk ott. Innentől kezdve csak teóriákat tudunk felállítani, illetve megfigyeléseket tenni. A megfigyelések alapján pedig újabb teóriákat állítani.

Mik a megfigyelések? Például az, hogy a fizikai és időbeli törvények működnek. Gravitáció, centrifugális erő, idő múlása. Ezeket tapasztaljuk, érezzük, tudjuk mérni.

Na most, pont ez a közös a két elméletben. Mivel akár teremtés, akár véletlen műve az élet, mindenképpen ugyanoda lyukadunk. A jelenhez.

Akik a tudománnyal akarják bizonyítani Isten létét\nem létét azok zsákutcába futnak, ugyanis a tudomány nem teszi lehetővé, hogy 100%-ig bizonyítsunk valamit, ami még az emberiség előtt történt. A tudomány folyamatosan fejlődik, változik, kiigazítja magát az idő előre haladtával. Ezért is van az a kifejezés, hogy 'a tudomány jelenlegi állása szerint'.

Személyes véleményem is van, előbbi az szubjektív volt.

Személyes véleményem az, hogy egy ilyen komplex világ nem lehet a véletlen műve, tervezettség van benne. Ezt senki kedvéért nem fogom megváltoztatni. De nem is várom el mástól se!

Sok ember szereti a véleményét (Istenhit, ateizmus) tényként feltűntetni. Csak ezzel egy a baj. Akármelyik teória is igaz (lehet van több teória is) az nem attól igaz, hogy 500.124.796 ember hisz benne, hanem azért, mert eleve az az igaz.

Peace! ✌️

2019. márc. 31. 12:07
 56/56 anonim ***** válasza:

1/55 Ez alapvetően marhaság, mert az ősrobbanás se a semmiből jött És ez a tipikus "hülye keresztény keresztyén felfogás", amit leírtál

Isten nincs

2021. dec. 12. 23:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!