Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért hiszel istenben?

Miért hiszel istenben?

Figyelt kérdés
Már aki hisz attól kérdezem.
2017. szept. 11. 07:44
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
30%
Mert túl hülye vagyok ahhoz, hogy felfogjam a világ komplexitását, ezért az istenhit számomra egy kényelmes megoldás ami leveszi rólam a gondolkodás terhét.
2017. szept. 11. 11:31
 12/56 anonim ***** válasza:
55%

" Ami csak logikusnak TŰNIK - az NEM LOGIKUS. A logikának pedig nincs köze a hitedhez. "

Az milyen logika szerint van, hogy idejössz,72% - meg sem érted a kérdést, és belekötsz a válaszolókba?

------------------

A kérdés így szól:

Miért hiszel istenben? Már aki hisz attól kérdezem.

A hit és a tudomány két teljesen külön dolog, a módszerei, a célja is más. Vannak nagy tudósok, akik hisznek.

"A hívő számára ez olyan adottság, amelynek három összetevője van: hit az Istenségben, a hit tartalmára vonatkozó tételek és a kultusz. A legrövidebb tudományos meghatározást alighanem Othmar Spann adja az vallásbölcseletében: "Vallás az ember Istenhez való kapcsoltságának tudata." Schütz Antal jóval bővebb ennél: "A vallás nem más, mint az egyes teremtmények odarendelése az Istenséghez, mint első

elvhez és végső célhoz. A vallási tan megmondja, mit vall egy közösség az Istenségről, az ember eredetéről, mivoltáról, rendeltetéséről, a lét értelméről és céljáról. a másvilágról." A

Hamvas-féle Alapvető hittanban ezt találjuk: "A vallás a vallani szóból ered. Az emberek mindig vallottak valamit Istenről, örök életről és arról, hogy hogyan kell Istent tisztelni és akaratát teljesíteni." Mindezek a meghatározások egy gondolatban találkoznak,

abban nevezetesen, hogy a vallás az ember és az Isten viszonyának rendezése."

2017. szept. 11. 11:43
 13/56 anonim ***** válasza:
30%

Már ne haragudj: miért kötnék bele?

És milyen válaszolóKba? Egyetlen válaszolónak írtam - azért, mert úgy nézett ki, minta tudományosan indokolt hite lenne, de nem volt az. Ezt tisztáztam vele.

Hol van itt a belekötés?

Vagy, amit nem értesz, az már automatikusan belekötés?

2017. szept. 11. 11:49
 14/56 anonim ***** válasza:
58%
szerintem igen, és ráadásul nem értetted meg a kérdést. Nem kell a hitet tudományosan megindokolni, azért hit. A labor eredményeidben nem hiszel, hanem analizálod. Abban hiszel, hogy jó úton jársz. De ha jónak látod, folytasd - ettől ugyan semmi nem lesz jobb, de ha nem sajnálod az idődet, akkor én sem sajnálom tőled a lehetőséget annak a bemutatására, hogy képtelen vagy felfogni a tudomány és a hit kettő - és a hitet nem lehet tudományosan bizonyítani.
2017. szept. 11. 12:06
 15/56 anonim ***** válasza:
30%

"Nem kell a hitet tudományosan megindokolni"

Így igaz.

DE ha valaki mégis megindokolja, AKKOR az indoklás legyen helyes!

Ha pedig nem az, azt meg kell mutatni.

Viszont a kérdezőnek itt az volt a kérdése, hogy MIÉRT hiszel istenben. Tehát akkor itt PONT, hogy INDOKLÁST várt a hitre!

Na most, akinek az az indolka, hogy "csak" - az is leírhatja. De akkor tényleg ez legyen ott, és ne egy tudományosnak tűnő magyarázat!

Amúgy az is szép, ha egyvalakihez szólok, azt automatikusan úgy veszed, hogy MINDENKIT megtámadtam?

2017. szept. 11. 12:12
 16/56 anonim ***** válasza:
oké, igazad van 72-es! Folytasd!!! :D
2017. szept. 11. 12:24
 17/56 anonim ***** válasza:
39%

Szerintem nem kell folytatni, mind leírtunk már mindent.

Talán még egy: "élettelenből nem lehet élő" - ez nem igaz. Már készítettünk élőlényt élettelen anyagokból (nem magunkból), csak ő lemaradt róla.

Aki meg azt írta, hogy megtapasztalta istent, az még leírhatná, hogy mit tapasztalt.

2017. szept. 11. 12:36
 18/56 anonim ***** válasza:
12%

Jól értem, hogy a 66%-os úgy gondolja az ősrobbanás Isten műve, te meg azon vitatkozol, hogy nem az?

Ha már emlegeted a tudományos bizonyítást, kíváncsi vagyok, hogy mivel magyarázod az eseményt és miként cáfolod, hogy nem lehet Isten műve.

2017. szept. 11. 12:42
 19/56 anonim ***** válasza:
40%

Rosszul értetted, de alatta le is írtam:

ő úgy gondolja, hogy CSAK isten műve lehet. Ez meg nem igaz.

2017. szept. 11. 12:58
 20/56 anonim ***** válasza:
10%

Mármint, gondolta, bocs'.

Már nem így gondolja.

2017. szept. 11. 12:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!