Milyen lehet a Pokol az emberi lélek számára?
Tudatosan él ott is valamilyen formában ?
Durva lehet majd egyszer oda kerülni szerintem.
Kedves imakommandós!
Egyébként lelkésze vagyok egy református közösségnek.
Akkor benéztem elnézést.
Van egy gyerekkori barátom aki református.
1.
" Melyik része szenved az elkárhozottaknak a pokolban?
1.Az istentől származó lélek(vagy másként az "isteni éltető lehelet").
2.Az emberben kifejlődött szellemiség.
3.A Föld porából való test.
Az első kérdésre az a válasz, hogy az ember láthatatlan része: lélek-szellem.
(A szellemet nem szellemiségnek nevezném, hanem szellem, Isten képmására teremtve.)"
Az ember láthatatlan része. Lélek-szellem. A szellemet nem biblikus szellemiségnek nevezni, mert a szellem nem egy absztrakt elvont fogalom, hanem az embernek Isgen képmására teremtett része, amely által az ember magasabb rendű az állatvilágnál, mert szellemmel tudja imádni Istent.
2.
"Létezhet élőlényként ezekből 1,vagy 2?"
Jelenések 6:9 szerint igen. A testtől függetlenül a halál után is élnek lelkek a mennyben:
Jel 6:9 És mikor felnyitotta az ötödik pecsétet, látám az oltár alatt azoknak lelkeit, akik megölettek az Istennek beszédéért és a bizonyságtételért, amelyet kaptak.
A lélek az ember személyiségének a testi és földi dolgokhoz való viszonyulásában az ember örökkévaló része:
Máté 10:28 És ne féljetek azoktól, akik a testet ölik meg, a lelket pedig meg nem ölhetik; hanem attól féljetek inkább, aki mind a lelket, mind a testet elvesztheti a gyehennában.
3.
" A Biblia tanúsága szerint Sátán,és minden hozzá kötődő,a tűz tavába,a második halálba vettetik.
Szerinted ez nem igaz,hanem a teremtett Lucifernek örökélete van,és kedvenc szórakozásának élhet egy örökkévalóságig,vagyis kínozhatja Isten alkotását?"
Az a vélemény, hogy a sátán a pokolban vagy a gyehennában uralkodik, nem biblikus. A Föld alatt is Jézus Krisztus az Úr.
A sátánt a gyehennában éjjel-nappal örökre kínoztatni fog, tehát nem élhet semmiféle szórakozásnak:
Jel 20:10 És az ördög, aki elhitette őket, vetteték a tűz és kénkő tavába, ahol van a fenevad és a hamis próféta; és kínoztatnak éjjel és nappal örökkön örökké.
4.
" A világegyetem melyik földrajzi pontján üzemel szerinted a pokol?"
A Föld gyomrában. xd
Kiegészitésként bemásolok egy kis olvasni valót, hogy az emberi lét és öntudat nem szűnik meg a halál után. Ezt határozottan állitja a Szentirás isteni tekintélyű kinyilatkoztatásokabn. Ellentétben a Prédikátor könyvével amit ezek ellen fel szoktak hozni érvként, a Prédikátor könyve az e világi, "nap alatti" nézőpontból tesz megállapitásokat. Innen nézve, a láthatatlan szellemvilágot nem ismerve, igaz az a megállapitás, hogy a halottak nem tudnak semmit.
De más helyeken a halottak állapotáról egészen másképp beszél a Szentírás:
Ézs 14:9 Alant a sír(pokol. héber: "seol"= alvilág) megindul te miattad megérkezésedkor, miattad felriasztja árnyait, a föld minden hatalmasit, felkölti székeikről a népek minden királyait;
Ézs 14:10 Mind megszólalnak, és ezt mondják neked: Erőtlenné lettél te is, miként mi; hozzánk hasonlatos levél!
Ézs 14:11 Kevélységed [és] lantjaid zengése a sírba(pokolba) szállt; fekvő ágyad férgek(kukac), és takaró lepled pondrók(férgek)!
Mielőtt azt gondolná valaki, hogy csak a sírról van itt szó. Nem csak a sírban vannak férgek, hanem a pokolban is van fekvőhely mégpedig férgekkel teli. Sőt a gyehennában is lesznek férgek:
Márk 9:44 Ahol az ő férgük meg nem hal, és tüzök el nem aluszik.
Jézusnak ez a kijelentése is egyértelműen bizonyitja, hogy a testi haláluk után Ábrahám Izsák és Jákob léteztek valahol:
Máté 22:32 Én vagyok az Ábrahám Istene, és az Izsák Istene, és a Jákób Istene; az Isten nem holtaknak, hanem élőknek Istene.
2Kor 5:6 Azért mivelhogy mindenkor bízunk, és tudjuk, hogy e testben lakván, távol vagyunk az Úrtól.
2Kor 5:7 (Mert hitben járunk, nem látásban);
2Kor 5:8 Bizodalmunk pedig van, azért inkább szeretnénk kiköltözni e testből, és elköltözni az Úrhoz.
Fil 1:21 Mert nekem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség.
Fil 1:22 De ha e testben való életem munkámat gyümölcsözteti: hogy melyiket válasszam, meg sem mondhatom.
Fil 1:23 Mert szorongattatom e kettő között, kívánván elköltözni és a Krisztussal lenni; mert ez sokkal inkább jobb;
Kedves 22.Hsz!
Idézlek:
2.
"A lélek az ember személyiségének a testi és földi dolgokhoz való viszonyulásában az ember örökkévaló része:
Máté 10:28 És ne féljetek azoktól, akik a testet ölik meg, a lelket pedig meg nem ölhetik; hanem attól féljetek inkább, aki mind a lelket, mind a testet elvesztheti a gyehennában. "
Jézus azt állítja,hogy a test,és lélek is elveszhet a gyehennában.
3.
"A Föld alatt is Jézus Krisztus az Úr.
A sátánt a gyehennában éjjel-nappal örökre kínoztatni fog, tehát nem élhet semmiféle szórakozásnak:"
Amiképpen a gonoszok,úgy Sátán,a halál,és a bűn is ELVÉSZ a gyehennában.
4.
A pokol,a Föld gyomrában van?
Talán éppen Ábrahám keble szomszédságában,a sok millió igazzal azon a nagy keblén?
Az Ésaiástól idézettek a sírhelyről,és kukacairól írnak.A Föld magmájában hamar sültkukacokká válnának.
Márk 9:44 Költői kép.
Máté 22:32 Kétségtelen,az én Istenem is,ahogyan Mátyás,az én királyom is.
A Korintusi,és Filippi idézetek:
A halál utáni első eszmélés nem Ábrahámmal,hanem Krisztussal való találkozás,a feltámadás nagy napján.
" Amiképpen a gonoszok,úgy Sátán,a halál,és a bűn is ELVÉSZ a gyehennában."
Sem a lélek, sem a sátán, sem a halál nem semmisül meg a gyehennában. Tehát amit a Biblia második halálnak nevez, az a gonoszok örök állapotát írja le.
Erre a legnagyobb bizonyiték nem csak Jézus szava, hanem a Jelenések 19:20-nak a Jelenések 20:10-el való összehasonlitása.
A jelenések 19:20-ban vettetik elevenen a fenevad (antikrisztus) és a hamis próféta a gyehennába, majd a Jelenések 20:10-ben ezer év múlva, Krisztusnak az ezer éves uralkodása végén a sátán is a gyehennába kerül, ahol "van a fenevad és a hamis próféta".
Tehát nem semmisültek meg, hanem "kínoztatnak éjjel és nappal örökkön örökke". Így többesszámban, és az örökkön örökké a görögben "korszakról korszakra" egyszerűen "örököt" jelent vég nélküliség értelmében. Más helyeken a Szentírás ugyanezt a kifejezést használja Isten dicsőségére, uralkodására és a kormányzására is.
A többire elnézést de nem kivánok reagálni mert ezek olyan nézőpontból hitviták, hogy vagy akarja hinni valaki ezeket, vagy nem.
Kedves imakommandós!
Én inkább hiszek Krisztusnak,aki szerint a test,és lélek is elveszhet a gyehennában.
#27nek
SAJNOS NEM EZ A HELYZET, A VALÓSÁG.
De jó lenne, mi? El bírnád viselni..
Az alukálást mami ölében.
Na igen: nem mindenki olyan gonosz, mint te.
Isten pl. jóságos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!