Vannak itt olyan budapesti emberek, akiket érdekel a
filozófia/elmélkedés, vallások, emberi lélek? Esetleg
kívülállónak érzi magát az érdeklődése/jelleme
miatt?
Figyelt kérdés
És ha igen, milyen irányzatok érdeklik, vagy mi az amit magáénak vall?
Nem a vallás kategóriába akartam tenni ,mert a filozófia meg a pszichológia nem az. (Meg annak a témának megvan a sajátos szellemi szintje...)
szerbusz!Vagyok ha van felvezető kérdésed igyekszem partner lenni amennyire nekem adatott.
2013. márc. 24. 17:36
2/20 anonim válasza:
Szia!
Engem elég sok minden érdekel, ezek közül úgy minden, ahogy időm engedi, igyekszem minél többet kapcsolatba kerülni azzal, ami épp foglalkoztat. Kívülálló.. hát, határozottan annak érzem magam, nehéz partnerre akadni (hát még vitapartnerre!) ebben a társadalomban.
2013. márc. 24. 19:27
3/20 homo ludensz válasza:
Filozófia,vallások s még az emberi lélek is ráadásul. Nagy terület de érdekes.Budapesti is vagyok meg érdekelnek is az általad felsorolt témák.
2013. márc. 24. 19:59
4/20 anonim válasza:
Szia, érdekelnek ezek. Nem érzem "kívülállónak" magam, csak azt, hogy a kutyát sem érdekli, ha ezekről beszélek, vagy írok.
2013. márc. 24. 21:32
5/20 Antimod válasza:
Engem is érdekelnek a felsorolt témák, talán a vallások kevésbé, mert sok esetben inkább intézményrendszer egy vallás, mintsem filozófia.
Határozottan kívülállónak érzem magam, a közvetlen környezetemben mindenképp.
Nem vallok magaménak semmilyen irányzatot, mert nem szeretném beszűkíteni a gondolkodásomat egy meghatározott csapásvonalra. Persze vannak olyan elméletek, amelyeknek nagyobb hitelt adok, mint másoknak.
2013. márc. 24. 21:55
6/20 kefa 2000 válasza:
szerbusztok! Hamár vagyumk egy páran beszélgessünk is.Talán a kérdező is bátrabban felmeri tárni gondólatait,ugy gondolom ezért nyitott a kereséssel.Ti mit gondóltók erről "SENKI NEM MENT A MENNYBE CSAK A FIÚ AKI A MENNYBŐL JÖTT"?
2013. márc. 24. 22:08
7/20 anonim válasza:
A fenti témák szerves részét képezik azoknak a dolgoknak, amikről gondolkozni szoktam, vagy szeretek beszélni. De ettől nem érzem kívülállónak magam, sőt. Az elmélkedés egyedül jó igazán.
2013. márc. 24. 22:15
8/20 anonim válasza:
Kedves kefa!
Egy dolog nagyon szúrja a szemem, ha megbocsátasz: nem szerbusz, hanem szervusz :)
Amit írsz, én eléggé mélyről kezdeném boncolgatni, kezdve azzal, hogy menny. Mi az a menny? Van olyan egyáltalán? Mi van a halál után, semmi? Ekkor ott a semmi megmagyarázatlanul, mint számomra befogadhatatlan fogalom. Nem vagyok keresztény, bár erre gondolom ennyiből is rá lehetett jönni. Ez a válasz talán teljesen fölösleges, mert nem ismerem annyira a vallást, hogy konkrétan a kérdésedhez érdemben hozzá tudjak szólni, pusztán ennyi jutott eszembe, gondoltam, azért megosztom.
2013. márc. 24. 22:22
9/20 homo ludensz válasza:
Sem a filozófiában sem a vallásban nem találtam mostanáig olyan kardinális kérdésekre választ ami minden gondolkodni képes embert foglalkoztat. Itt nem a pénz vagy hasonlók meglétére vagy hiányára gondolok. Születésünk pillanatában már létrejön az elmúlásunk ami biztos mint az hogy ott egyszer megszületünk. Minden csak a maga ellentét párjában jelenik meg és csak ahhoz viszonyítva van jelentősége. A jó cselekedet csak a rossz cselekedethez mérve jó vagy jobb.A fény csak a sötétségben tölti be az igazi szerepét. Vajon én a helyes úton járok? Az ember mostani ismereteink szerint a legfejlettebb létforma de én tudom biztosan hogy azt cselekszem amiért kaptam egy esélyt és x évet a születésemkor? Vagy csak sodródok,hozzáverődve más emberekhez és megélek különböző élethelyzeteket míg teljesen elkopok s értéktelenül kihullok a rostán? Lehet.De hová?
2013. márc. 24. 22:53
10/20 kefa 2000 válasza:
szervusz! Tisztelt hozzám szóló.Talán elnézed nekem,hogy szándékom ellenére szúrtam a szemed.Éppen azért vetettem fel ezt a gondolatot mert pont igy lehet erről közösen gondlkodni ahogy ezt te most megtetted.Ha megtisztelsz örőmmel venném azt is ha kérdezetteidről a saját gondolataidat megosztanád velem és igy a többiekkel is.Magamról röviden annyit,nem vagyok vallásos,nem vagyok méltó arra hogy kereszténynek mondjanak azok akik önmagukat kereszténynek mondják.Mitöbb nagyon nem is vágyom ilyen babérokra.De ez nem jelenti azt hogy ne ismerjem több ágát,fajtáját,gondolkodásuk lényegét.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!