Milyen könyvet ajánlanál egy 15 éves lánynak?
Ma iratkoztam be a városi könyvtárba és fogalmam sincs, hogy milyen könyvet vegyek ki... :)
... illetve van, mert olvastam már párat, és nagyjából már megismertem a stílusomat, de minden tanácsot szívesen fogadnék.
Tehát, amiket olvastam, és amik tetszettek:
Szabó Magda- Az ajtó
Frank Cottrell Boyce- Milliók
Jane Austen- Büszkeség és balítélet
A stílusom könyvekben (is): romantikus, vicces, filozofálás az életről, optimizmus, olyan kis bájosság :)
Nem szeretem: történelmi (bár minimális mennyiségben nyitott vagyok rá, de ne szóljon az egész könyv egy háborúról pl.), háborús, horror, ...
Most nagyjából ezek jutottak az eszembe :)
Jane Austen-t és Szabó Magdát nagyon megszerettem úgy, mint író, szóval tőlük ajánlhattok bármit, amik Nektek is tetszettek :)
Paulo Coelhotól is szívesen olvasnék valamilyen könyvet, itt is szívesen fogadnék pár tanácsot :) (Valami filozofálás, vagy optimizmus, vagy párkapcsolat, vagy szerelem, vagy ilyesmi)
Előre is köszönöm :)
A stílusom könyvekben (is): romantikus, vicces, filozofálás az életről,”
Kísértés Rt.
„Nem szeretem: történelmi (bár minimális mennyiségben nyitott vagyok rá, de ne szóljon az egész könyv egy háborúról pl.)”
A császár kis barátnéja
Ennek a fele inkább vígjáték,mint komoly emlékirat(mert a könyv első felében azt írja le milyen csínytevéseket követtek el Napóleonnal és vicces eseteket ír le). Betsy emlékirata alapján készült a könyv,amiben leírja Napóleon életét Szent Ilona szigetén
Az íróktól,akiket írtál még nem olvastam semmit,szóval tőlük nem tudok mit mondani
Nem tudom,hogy azok a könyvek bent vannak-e a könyvtárba,ahova jársz,amiket mondtam,de majd kiderül
vörös pöttyösök között keresgélj
beatsly vagy éjféli bál nagon jók:))
Hát ha már Szabó Magda, akkor az Abigél pont neked való (meg mondjuk mindenkinek, de korodból kiindulva teli találat lenne nálad).
Vagy nem tudom, hogy ilyen hosszú könyvnek nekiugrasz-e, de én ennyi idősen olvastam először az Elfújta a szél-t, és nagyon megfogott a történet. Kicsit persze történelem is, tekintve, hogy az amerikai polgárháború idején játszódik, ettől függetlenül elsősorban lányoknak ajánlanám :)
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! :)
Sok jót írtatok, ezek közül, ami megfogott egy könyvajánló elolvasása után: Jane Eyre, Abigél, Visszafelé szaladó fák :)))
Köszi, majd akkor azt a Jane Austen-t is megcélzom :)
A drámákkal úgy vagyok, hogy: bármit, csak azt ne!!! :D
Robert Merle: Védett férfiak
John Fowles: A lepkegyűjtő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!