Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves protestánsok! Hogyan...

Kedves protestánsok! Hogyan viszonyultok a katolikus egyházhoz? Mi a véleményetek róla?

Figyelt kérdés
Nekem anno volt egy katolikus tanárom, aki szerint a protestantizmus megjelenésével az egyház "osztódással kezdett el szaporodni". Ez mondjuk, elég suttyó felfogás. Mit gondoltok?

2017. szept. 2. 18:27
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező!

Nem látsz a pipádtól az orrodig!

1.A "katolikus kereszténység"magyarra fordítva ezt jelenti:"Egyetemes hitű Krisztust követő közösség".

A "katolikus"egyetemes hitűt jelent,s a "keresztény"Krisztus követőjét.

A Bibliát,Krisztus azon követői kanonizálták,akiket a Biblia szerzője,a Szentlélek vezette,s ettől lehettek egyetemesek,vagyis katolikusok.

(A Római Katolikusok is egyetemesek,csak nem a Krisztus hitében,hanem emberek formálta dogmák hitében.)

Az"Őskereszténység,azonos,a katolikus(vagyis Krisztusban egyetemes,és NEM római)kereszténységgel.

2.Ennek a katolikus keresztény egyháznak a vadhajtása,a dogmák emberi vallása,mely eltávolodott a krisztusi egyetemességtől,s az általad is leírt ördögi uralmat gyakorolta.

3.Sosem volt a Római Katolikus Egyház,az én egyházam.

4.A többit,már leírtam 4.Hsz-mban.Ha elszállt a pipád füstje olvasd el,hátha megérted!

2017. szept. 2. 21:07
 12/31 anonim ***** válasza:
19%
Palpatine filozófiája. A Biblia kérdezi, hogy mi egyezsége van Krisztusnak Béliállal? Isten Beszéde borotvaélesen választja el a világosságot és a sötétséget. Nincs egyezség, és nem is lesz. A sötétség ellenáll a világosságnak, ez kiderül János evangéliumából. A fizikai sötétség eloszlik, ha a fény belehatol. A szellemi sötét azonban nem, hanem harcol a fény ellen, mert nem egyszerűen a fény hiánya, hanem a fénnyel elentétes valóság. Isten nem híve annak az ökumenének, amely nem a Szent Szellem egységében van, ami csak ott jöhet létre, ahol az Isten Beszédét kritika nélkül befogadják az emberek, és Jézus Krisztus vére által megtisztulnak.
2017. szept. 2. 21:15
 13/31 anonim ***** válasza:
32%
Vagy római, vagy egyetemes. Egyetlen felekezet sem bitorolhatja jogosan az egyetemes jelzőt. Isten nem ismer felekezeti korlátokat, csak az emberi szívben felállított korlátokat. Ha az ember megnyitja a szívét Isten előtt, akkor Istent nem érdekli az, hogy az ember melyik felekezetben van. Az azonban előfordul, hogy Isten kivezeti az embert abból a közösségből, ahol van, és bevezeti egy másikba.
2017. szept. 2. 21:22
 14/31 A kérdező kommentje:

"Mért kell több ezer éves dolgokat felemlegetni?"

Ja,kínos a dolog, hogy "boszorkányokat", "farkasembereket" és tudósokat halálra kínoztatok és megöltetek? Kínos, hogy a tudás és az anyanyelv ellen küzdöttetek, minden lehetséges módszerrel? Kínos, hogy a Bibliát szándékosan félreértelmezve fenyegetésnek használtátok fel? Kínos, hogy azt terjesztettétek, hogy pénzért megváltást nyer az ember? Kínos, hogy míg a krisztusi életről papoltatok és puritán elvekről, addig megszámlálhatatlan mennyiségű vagyont halmoztatok fel a Vatikánban (míg a híveitek éheztek és nyomorogtak)? Kínos, hogy, aki ezek ellen fellépett, azt üldöztétek és gyűlöltétek? És végül, kínos, hogy minden lehetséges lépésetekkel a Sátánt és annak csatlósait imádtátok?

Kínos, ugye?

Én is várom, hogy kitisztuljatok, és eltűnjön az a bizonyos füst a szemetek elől...

2017. szept. 2. 21:47
 15/31 anonim ***** válasza:
63%

Mindezt nem mi tettük, hanem a jó pár száz évvel ezelőtti egyházi vezetők. Ezzel az erővel menj Japánba fröcsögni az ottani buddhistáknak, kezd el őket vádolni egy pár száz évvel ezelőtti eset miatt, az ottani keresztények brutális és kegyetlen kivégzéséért. Menj és fröcsögj az amerikaiakra az indiánok kiirtásáért, és menj, és fröcsögj a németekre is a holokauszt miatt.

Én is tudnék felsorolni dolgokat, amiket a protestánsok tettek a történelem folyamán, de nem teszem, mert tudom, hogy a mai protestánsoknak semmi közük ahhoz. Ezek több száz éves dolgok, amiért az egyház ezerszeresen bocsánatot kért már. Most miért, miért kell gyűlöletet kelteni? Ez mennyire keresztényi szerinted?

2017. szept. 2. 21:59
 16/31 anonim ***** válasza:
67%
Hogy akarunk így evangelizálni mások felé, hogyha csak az ellenségeskedés és a gyűlölet van bennünk? Ezt tanította nekünk Jézus? Ezt?
2017. szept. 2. 22:01
 17/31 A kérdező kommentje:
Nekem nincs szándékomban gyűlöletet kelteni! Csak elmondom a véleményem! Az ok, hogy nem a mostani katolikusok követték el, de akkor ne szidjátok azokat, akik ezt eltörölték, légyszi! És ne legyen tabu, kijelenteni ezeket! Nekem nem a katolikus hívőkkel van bajom, de, hogy lehet szeretni Istent, ha minden lépéssel az ő kérései ellen cselekedsz?
2017. szept. 2. 22:02
 18/31 A kérdező kommentje:
Amúgy vannak katolikusok(!), akik szerint Ferenc pápa demens, liberális, alkalmatlan, buta, nem keresztény. Először az egyházon belüli ügyeket kéne rendezni.
2017. szept. 2. 22:04
 19/31 anonim ***** válasza:
65%

"Az ok, hogy nem a mostani katolikusok követték el, de akkor ne szidjátok azokat, akik ezt eltörölték, légyszi!"

Mondd meg, hogy kit szidtam, mert szerintem senkit, itt te generáltad a gyűlöletet, már bocsi.

Én katolikusként a reformációt abszolút jónak tartom, kár, hogy a reform csak egyházszakadással jöhetett létre. :(

2017. szept. 2. 22:08
 20/31 anonim ***** válasza:
72%

Nem az a baj, hogy buta vagy, hanem az, hogy hangoztatod is. Ha ilyen hülyeségeket írsz, hogy farkasembereket égettek, akkor szerintem túl sok fantasy-t vagy thrillert olvasol, nézel.

Egyébként olvass utána a református Genfnek, tudatlan barátom.

2017. szept. 2. 22:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!