Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A medjugorje-i jelenések...

A medjugorje-i jelenések hitelesek?

Figyelt kérdés

Őszintén szólva én nem vagyok meggyőződve a hitelességéről. Az üzenetek mindig csak olyan általánosak, nekem nem tűnik úgy, hogy valóbam Máriától lennének. Meg kicsit érdekesnek tartom, hogy a Vatikán még mindig nem ismerte el, a zarándokok meg mégis ezrével mennek oda, sokan kész tényként kezelik. Nem értem, mért kell ezt annyira propagálni, hiszen a Hittani Kongregáció még nem jelentette ki a hitelességét.

Nektek mi a véleményetek?

2017. szept. 1. 21:23
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Nem értem, minek kell szétoffolni a kérdésemet, én arra szeretnék válaszokat kapni, amit feltettem.
2017. szept. 2. 18:52
 22/29 anonim ***** válasza:
39%

Az igazi csodákat Isten hozza létre.

Ezek közt a csodák közt legjellemzőbb,az "emberi hit"csodája.

Az ember képes -teremtettsége révén-hogy meggyógyuljon a gyógyulásba vetetett hite révén.

Ennek a negatívja is igaz.

Ha valaki abban hisz,hogy halálosan beteg,és nincs módja meggyógyulnia,még akkor is belehal,ha egyébként semmi más halálos betegsége nem volt téveszméjén kívül.

2017. szept. 2. 19:07
 23/29 anonim ***** válasza:
53%

"És mégis hol találom meg ezt a szépséges mondatot a Bibliában?"

Már válaszoltak rá, 45. zsoltár.

Egyébként hogy is kezdődik pár sorral korábban?

"7Királyi trónod, Isten, örökké áll,

kormánypálcád az igazság pálcája."

Esetleg valami új istenről ír a zsoltáros? Szerintem egészen nyílvánvaló, hogy a mindenség Királyának trónja mellett áll a királynő.

"Nem, ez csak katolikus lehetőség. A Biblia erről ugyanis nem ír."

Gratulálok, sikerült megfonod a mondanivalóm lényegét, amit direkt csak zárójelesen említettem. Ülj le, 1-es.

"Ha Mária testi-lelki Mennybevétele megtörtént volna, biztos hogy benne lenne a Bibliában."

Ez elég gyenge érv, tekintve, hogy a Szentírás kánonja csak jóval később állt össze. Ennek a tanát pedig már a korai egyházatyák is elfogadták, akik maguk állították össze a Szentírás 72 könyvét. Továbbá minden apostolnak ismerjük, vagy véljük ismerni a sírját, amelyiknek volt, gondolod Máriáét nem ismernénk?

"Na egy pillanat. Először is az asszony nincs nevesítve."

Hány asszony szült olyan gyermeket, aki a mindenség Királya? Mondj pár nevet, majd kibarkóbázzuk, hogy melyik lehet.

Krisztus Izrael népéből szármaik, de már az ószövetségi próféciák is kijelentik, hogy szűz asszonytól születik. Ha mind a kettőt megtaláljuk az ószöv. iratokban, akkor miért nem arra gondolunk, ami a kézenfekvő és egyértelmű? Ja csak azért, mert nem szeretjük a csúnya, rossz katolikusokat? Tudtommal szellemi vezetőd is úgy kezdte.

"és ugyebár minden olyan vallásos tisztelet, ami nem az Isten felé irányul, bálványimádás"

Ezt csak teállítod. Az apostoli egyházakban lévő hívők pont úgy kérik Máriát, mint a kánai mennyegzőn kérték őt. Ha ott lehetett és Jézus nem intette meg őket ezért, akkor mi vele neked a gondod?

A bálványimádás meg picit beragadt lemez már számotokra. A jeruzsálemi templomban hatalmas kerub szobrok voltak, a Frigyládát is ezek díszítették, az is bálványimádás, vagy csak a katolikus szobrok? Az apostoli egyházak (azért írom így, mert a katolicizmus gyűlöletében elfelejtitek, hogy minden apostoli egyháznál így van, melyekből csak 1 a katolikus) tagjai nem egy szoborhoz imádkoznak, nem egy szobortól várják a megváltást, tényleg mindig le kell írni? Miért nem lehet elsőre felfogni?

2017. szept. 2. 19:18
 24/29 anonim ***** válasza:
20%

1. A Biblia szerint az ember halandó, mert csak Isten halhatatlan: "kié egyedül a halhatatlanság" (1Tim 6:16)

2. Mária ember volt, tehát halandó. Feltámadásáról nem ír a Biblia, tehát halott. Nem tud üzeneteket sem küldeni, sem fogadni. De ha feltámadt volna, mint pl. Mózes, vagy élve elragadtatott volna, mint Illés, akkor sem jöhet vissza üzenetekkel.

De akkor mit látnak?

Vagy valami szemfényvesztést, vagy gonosz, magukat álcázott angyalokat.

Isten bármilyen helyzetből hozhat ki jót és megtérhetnek emberek akár így is, de sebezhetőek lesznek, mert majd mindig várják a "Mária-üzenetet."

Könnyű lesz majd elkülöníteni a jó és hamis üzeneteket?

Nem.

Míg ha a Bibliára támaszkodnának, mindig jól dönthetnének.

és mi lesz, ha "Mária" teljesen szembe megy a Bibliával? ha azt mondja majd, hogy csak úgy jó, ahogy ő mondja???

2017. szept. 3. 00:58
 25/29 anonim ***** válasza:
17%

Gondolkodtam. Bár véleményem szerint Mária nem támadt fel, nem üzen, de az ellenkezőjét sem találom.

Hiszen Mózes feltámadt, Illés élve elragadtatott, tehát már most vannak élő, megváltott emberek a Mennyben.

Tény, hogy nagyon kevesen lehetnek, mert a többi halott semmit sem tud, és pihen a feltámadásra várva a sírban és a lelkük sem él külön életet.

Úgy tudjuk, hogy Jézusnak a hegyen megjelent Mózes és Illés. Tehát 1 alkalom biztos volt, hogy visszajöhettek a Földre.

Marad az, hogy az üzeneteket bevizsgáljuk, hogy összeegyeztethetők-e a Bibliával.

A béke, hit, megtérés, ima, böjt stb. - rendben van

A Szűzanya jól ismeri a világ megmentésére kiválasztott munkatársainak – a plébánia híveinek és a zarándokoknak – a természetét, a gyengeségeit. Tudja, hogy természetfeletti erőre van szükségük ehhez a feladathoz, és ezért vezeti őket ennek az erőnek az elsődleges forrásához: az imádsághoz. Újra és újra szenvedélyesen hív mindannyiunkat az imára. Az imádság különböző formái közül különösen a szentmise fontosságát hangsúlyozza (1985. március 7.; 1985. május 16.), és a legméltóságosabb Oltáriszentség imádását szorgalmazza (1984. március 15.). Ugyancsak bátorít a Szentlélek tiszteletére (1985. április 11.; 1988. május 23., stb.), és a Szentírás olvasására (1984. szeptember 8.; 1985. február 14.).

Azon már el lehet gondolkodni, hogy milyen feladatra lettek kiválasztv ezek az emberek. Mit jelent a világ megmentése szerintük?

1985. május 6-án este Ivánnak, Jakovnak és Ivánkának volt jelenése. Ivánkának 8 percig tartott a jelenése – hat perccel tovább, mint a többieknek. Ezen jelenés alkalmával mondta meg a Szűzanya Ivánkának a tizedik titkot és befejezte a világ jövőjével kapcsolatos dolgok megismertetését.

Mi ez a 10 titok?

Mit mondott vajon a világ jövőéről?

Ez lenne az igazán lényeges.

Bár, ha belegondolok, miért kellene erre a kijelentésre várnunk, amikor JÉZUS már a lényegeset elmondta???

Miért nem azzal foglalkoznak az emberek?

... azért mert ez sokkal izgalmasabban van tálalva.

és a gyerekek, a titkok stb mindig könnyebben találnak utat a szívünkhöz.

Igazából nekem ennyi elég lenne, hogy gyanakodjak, de

majd csak akkor bizonyosodik meg, ha kiderül a 10 TITOK és hogy azok bibliailag rendben vannak-e.

Ha tegyük fel érinti a 10 parancsolatot és kötelezi egy világuralom imádását és kötelezővé teszi mindenkinek a Pápaság által népszerűsített vasárnapi istentiszteleti napot, akkor TUDHATÓ, hogy nem Jézus munkája, ami itt folyik.

Vagy... ha pl. azt mondja, itt van Jézus, vagy ott van, a pusztában, az égben stb... akkor megint lehet tudni, mert a Biblia szerint MINDENHOL látható lesz, nem csak bizonyos helyeken.

vagy... ha pl, konkrét időpontot ad meg Jézus visszatérésére, megint tudhatjuk, hogy hányadán állunk, mert a Biblia szreint nem tudhatjuk sem az időt, sem az órát...

vagy ha találnak valami különleges könyvet / iratot stb, ami biztos Jézusé (de közben nem).

sorolhatnám.

2017. szept. 3. 01:34
 26/29 anonim ***** válasza:
34%

25.Hsz!

A jövőben kérlek tedd idézőjelbe az idézett szöveget,hogy elkülöníthető legyen a te gondolataidtól!

2017. szept. 4. 03:22
 27/29 anonim ***** válasza:
84%
Kissé tényleg elkanyarodott a téma. A kérdés igazából Medjugorjéra vonatkozott. Nyilván, akik nem katolikusok és itt "finom kritikával illetik" Mária-tiszteletet, ők nem csak Medjugorjét nem fogadják el, hanem nyilván Loudres-ot, Fatimét, vagy bármelyik könnyezést sem. Én katolikus vagyok, a Szentszék által elfogadott jelenéseket elfogadom, mert ezeket megvizsgálták. Medjugorjét én nem fogadom el, pedig voltam ott. De fentebb már leírtam, hogy miért nem.
2017. szept. 4. 14:14
 28/29 anonim ***** válasza:
67%

"Bár véleményem szerint Mária nem támadt fel, nem üzen, de az ellenkezőjét sem találom."

Igazából az apostoli egyházak sem állítják, hogy meghalt és feltámadt (mint ahogy Jézus). Hanem azt, hogy Mária testével-lelkével felvétetett Jézus dicsőségébe. Szokták Mária mennybemenetelét is írni, de ez is téves. Mária "önerőből" nem tudta volna megdicsőíteni magát.

2017. szept. 4. 14:20
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

Júliusban jártam először Međugorjéban. Egy nap voltunk, minden évben hosszabb rövidebb ideig vagyok Splitben így elmentem. Nem bántam meg, sőt....

A helyben tényleg van ami megfoghatatlan, örök emlék a templomkertben lévő Mária szobor előtt imádkozni. Rengeteg zarándok a világ minden részéről. Szeretnék visszatérni.

A helyiek csodás emberek, szeretettel mesélnek a nap, mint nap átélt csodákról.

Igen sok az árus...kérdezlek Benneteket, ha ti ott élnétek, akkor miből élnétek?

Kedvező Kérdező! Kívánom, hogy egyszer eljuss Međugorje-be.

2017. okt. 16. 22:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!