Egy olyan terhes nőnél, aki az orvosok szerint belehal a szülésbe, elfogadható-e az abortusz?
Részemről igen.
Ad. 1.: Én senki miatt nem kockáztatnám a saját életemet.
Ad. 2.: Ha anyuka belehal a szülésbe, fennáll a veszély, hogy az újszülött sem éli túl.
Azért kérek konkrét példát, mert ma már nincs okyan, hogy egy orvos azt mondja a terhesség elején, hogy bele fog halni az anya a szülésbe. Ilyet csakis egy férfi kérdezhet. Aki szült már, az tudja.
De én vállalom, hogy nem ölök akkor sem, ha tudom, hogy a szülésnél lehetnek komplikációk. Az életet Isten adja, nem fogom elvenni.
Az öngyilkosság nem megoldás ebben az esetben sem.
5..? Tehát a terhességet Isten adja, de az abortuszt nem?
Ezt ki döntötte el? És a cérnametéltel vagy a tüdőembóliával mi a helyzet?
57%-os: van egy csomó szervi szívbaj, ahol már a terhesség - mint plusz terhelés - is halált okozhat a nönél, de a szülést nem bírja ki a szervezete, és mivel altatni sem lehet, ezért itt jogosan mondja az orvos már a terhesség megállapításakor, hogy az anya bele fog halni.
De van több más betegség is, csak ez az, amit egy laikus is fel tud fogni.
Szóval hiába vagy nö, ettöl még vannak ilyenek, miröl nem tudsz. Ebben az esetben nem tudom, hogy magyarázod isten szándékát, miért akar megölni egy nöt plusz a meg nem született gyerekét is?
57%-os, konkrét példát akarsz?
A nagynéném már régen klimaxos volt 45 éves korában, súlyos cukorbajjal és szívgyengeséggel.
Teljesen lehetetlennek tűnt, mégis teherbe esett.
Az orvosok természetesen azonnali abortuszt ajánlottak, abban a percben, mikor biztossá vált a terhessége.
Minden valószínűség szerint még a szülés előtt meghalt volna, márcsak a magas vérnyomása miatt is, vagyis nem tudta volna kihordani a gyermeket. Így mindketten meghaltak volna.
Ilyen esetben te mit tettél volna?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!