Keresztény vagyok és tudom, hogy az abortusz bűn, de egészségügyi okok miatt nem lehet kisbabám, most mégis lehet, hogy terhes vagyok?! Mit tegyek?
Én az abortuszt javaslom.
A te életed fontosabb, mint egy meg nem született gyermeké.
Bocsi, hogy ezt mondom, de nem vagy elég hívő, ha ez a kérdés felmerül benned.
De ha ez segít a döntésben, akkor beszélj az egyházközösségedben az atyával, vagy a közösség olyan tagjával akiben megbízol, akivel jóban vagy.
Szia
Sajnos nem mondhatok mást csak amit a Teremtő is mondana.
Isten szemében az élet szent, ezért az embriót is külön emberi lénynek tekinti (Zsoltárok 139:16). Isten kijelentette, hogy felelősségre vonja azt, aki kárt tesz egy meg nem született gyermekben. Gyilkosságnak tartja, ha valaki kioltja egy ilyen gyermek életét (2Mózes 20:13; 21:22, 23).
Még a meg nem született gyermek élete is értékes Isten szemében. Az ókori Izraelben, ha valaki kárt tett egy terhes asszonyban, és emiatt akár az asszony, akár a gyermek meghalt, akkor a vétkest gyilkosnak tekintette Isten, és a bűnösnek ’lelket kellett adnia lélekért’ (2Mózes 21:22, 23). Képzeld hát el, hogy mit érezhet Jehova, amikor látja, hogy minden évben számtalan magzatot szándékosan abortálnak, sokukat feláldozva a személyes kényelem és a szexuális szabadosság oltárán.
Én nem szeretnék tanácsot adni, csak azt mondom, amit én tennék..
Isten szemében már egy emberi élet. A tudomány elég fejlett, és sok pozitív példa áll előttünk. Én nem ölnék meg egy kis életet, mert talán baj lehet. Azután, már soha nem tudhatom, vajon tényleg lett volna egy egészséges kisbabám... Ha azt teszed, ami Isten szemében helyes, meglátod, Ő nem hagyja ezt figyelmen kívül. Biztos lehetsz benne, h támogat, és megáldja az erőfeszítéseidet. Fontos, h kérd imában a segítségét.
ZSOLTÁROK 127:3 - „Íme, a fiak Istentől kapott örökség, az anyaméh gyümölcse jutalom”
Asperrimus, most kivételesen majdnem végig jót írtál.
Egyet kérdeznék:
"vajon mit tehetnél meg azért, hogy a jövőben se legyen"
Itt mire gondoltál?
Én azt tudom, hogy minden egyes ember Isten akarata, ő formálja az anya méhében. Nem hiszem, hogy nem tudja az Úr mit csinál. De hát olyan sokan vannak, akik nem is hisznek, csak mondják és amikor bízni kéne, akkor inkább ragaszkodnak a szerintük biztos úthoz. Jól írta valaki, ez nem hit, így azt teszel amit akarsz.
Azt írtad, hogy az élet minden területén megpróbálsz megfelelően élni. Nem írtad, hogy megtértél, így valószínűleg csak bemártóztál egy szekta medencéjébe, ami előírja a viselkedési szokásokat és elhitted, hogy ez a hívő élet. Tévedés.
Borulj le és kérd Isten segítségét, mert egy hívő ezt tenné, nem erre az oldalra írna ki egy megosztó kérdést.
Itt mindenki azt ajánlja, hogy egy pappal beszéljél.
Szerintem viszont elsőnek egy ORVOSSAL beszéljél, ő pedig csináljon egy alapos vizsgálatot.
Utána pedig, ha az életed veszélyben van, akkor remélem, hogy nem dobod el. Nem a középkorban élünk!
Szerintem Jézus is ezt mondaná, de persze őt senki sem kérdezi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!