Keresztény vagyok és tudom, hogy az abortusz bűn, de egészségügyi okok miatt nem lehet kisbabám, most mégis lehet, hogy terhes vagyok?! Mit tegyek?
3: "Isten szemében az élet szent, ezért az embriót is külön emberi lénynek tekinti"
Akkor minek teszi egy olyan emberbe aki képtelen a kihordására? Kb.mintha a sivatagi homokba szórok magokat tudván, hogy abból nem nő fa.
"Isten kijelentette, hogy felelősségre vonja azt, aki kárt tesz egy meg nem született gyermekben. Gyilkosságnak tartja, ha valaki kioltja egy ilyen gyermek életét"
Lásd feljebb amit írtam. Nem megfelelő helyre "rakta" a gyereket, vagyis gyakorlatilag megölte.
"Még a meg nem született gyermek élete is értékes Isten szemében. "
A megszületett már nem? Haljon bele az anya abba, hogy a gyereke vagy megszülessen és anya nélkül éljen (azzal a tudattal hogy megölte az anyját), vagy pusztuljanak mind a ketten?
Ez azért nem a kényelmi abortusz.
Ha egy erre szakosodott orvosi csoport egyertelmuen kijelenti h a terhesseg folytatasa a magzat vagy az anya halàlàt okozza vagy visszafordithatatlan karosodast szenvednenek , akkor megengedett az abortusz.
Az Isten megbocsalt ,hiszen Ő nem szab ki tobbet mint amit elbirhatsz.
De ha az ok a megelhetes szukossege vagy a jovobeli szegenyseg miatt tortenik akkor tilos,
Az Isten ellat a szuksegessel ne felj.
A te helyzeted bonyolult, kerdezz egy szakertot!!
Orvost is nem csak papot ;)
Sok sikert es kellemes unnepeket
Hát ehhez több gondolatom is lenne.
A gyermek az Isten ajándéka. Ha terhes ez a dolog, az már most rossz.
A bűnök nem kizárólagosan bűnök. Úgy értem, hogy pl hazudni bűn ugyebár, de ha azzal mások életét megmented (rendszerváltás előtti időkben, keresztény körökben volt rá eset, mert lehallgatás után tudták az igazságot, de így nem a többi 5 ember került börtönbe, hanem az 1), akkor azt Isten nem bűnnek fogja tekinteni, hanem önfeláldozásnak.
Anyagi problémák miatt sosem vetetném el a gyerekem. Az én szüleim se úgy kezdték, hogy meg volt mindenük. Én gyerekként mégsem fogtam fel, hogy szegények lennénk. Amink volt, az volt a természetes. Mire elkezdett kinyílni a szemem, a szüleimnek is sikerült kicsit feljebb emelkedni. Nálam a gyerekvállalásnak kettő feltétele van: lakhatás (albérlet is lehet), és állandó munka az egyik oldalról.
Az egészségügyi problémák... ha van megoldás, biztosan megpróbálnám. Mindegy, mibe kerül, mert a gyermekemről van szó.
Természetesen nem tudom, milyen mértékű a probléma és mekkora beavatkozásra lenne szükség. Ha tényleg óriási lenne a kockázata, hogy a műtétek nem sikerülnek jól, meggondolnám azért. De ehhez egy józanul gondolkodó, lehetőleg keresztény orvos tanácsát hallgatnám meg.
A fent leírt állításaim igazak arra az esetre is, ha nem várt gyermekem születne.
Kicsit úgy érzem a hangvételeden, hogy egyrészt nagyon meg vagy ijedve, másrészt nagyon szeretnéd nem megtartani ezt a gyermeket. Isten adjon útmutatást neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!