Mit gondoltok ennek a csatorna készítőivel?
https://www.youtube.com/watch?v=n7ZBNIPd-P4
Azt veszem észre, hogy az összes keresztény egyházat sátáninak tartják kivétel nélkül a Jehova Tanúitól kezdve, a Katolikusokig mindenkit, és csakis magukat tartják az egyedül igaz eklézsiának, ami Isten egyedüli kivonult gyülekezete.
(1Korintusz 1:10) 10 Buzdítalak pedig titeket, testvérek, Jézus Krisztus, a mi Urunk neve által, hogy mindnyájan egyetértésben beszéljetek, és ne legyenek köztetek meghasonlások, hanem legyetek teljesen egységesek ugyanabban a gondolkodásban és ugyanabban a felfogásban.
(Efézus 4:14) 14 hogy ne legyünk többé kisgyermekek, akiket mintha hullámok hánynának-vetnének, és akik ide-oda sodródnak a tanítás minden szelében az emberek ármánykodása által, tévelygés kigondolásában való ravaszság által.
(Kolosszé 2:8) 8 Vigyázzatok: valaki még netán zsákmányul ejt titeket a filozófia és üres megtévesztés által, ami emberek hagyománya szerint, a világ elemi dolgai szerint, és nem Krisztus szerint való;
(Efézus 4:13) 13 míg el nem jutunk mindnyájan az egységre a hitben és az Isten Fiának pontos ismeretében,. . .
#21: Én ugyan nem vagyok vallásos, sőt, a Bibliához sem értek igazából, de ezek a sorok amiket idéztél, csak annyit mondanak nekem, hogy aki ezeket mondta, az csupán felkérte a hallgatóságát arra, hogy legyenek egységben, nem pedig azt, hogy egységes volt a tanítás.
Egyébként pedig ha egységes tanítás lett volna, akkor nem kellett volna több ízben is kérni a hallgatóságot, hogy egységben legyenek. Mivel erre kérte a hallgatóságot, ez számomra inkább azt sugallja, hogy nem volt egység, hiszen ha az lett volna, akkor nem kellett volna kérni őket arra, hogy egységben legyenek.
De írom újra, ez csak az én józan paraszti logikám szerint gondolom így, nem értek a Bibliához.
A logikád egyszerre téves és helyes is. A tanítványok, apostolok teljesen egységben voltak hitelvek dolgában. Ha kérdés vetült fel, akkor azt megvitatták. Például ilyen volt a pogányok körülmetélkedése. Néhány zsidóból lett keresztény fontosnak tartotta, de volt aki ellenezte. Ezért összeültek az apostolok és a Szentlélek vezetésével döntést hoztak, hogy nincs rá szükség. Utána ez mindenkire kötelező érvénnyel vonatkozott, aki mást tanított (tudatosan az apostolok ellen), azt kiátkozhatták.
Egy másik dolog ami látszólag ezt az egységet borítja, az első eretnekségek. Már viszonylag hamar megjelentek, pl a simoniánusok. De ez csak látszólagos probléma mint írtam, mert az Egyház tanítása mindig egységes volt, függetlenül, hogy az effezusi, a római, a korinthusi vagy bármelyik gyülekezetről is van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!