A Reveal Hidden Reality című youtube csatorna melyik
szektát képviseli? Vagy ők maguk alakítanak épp egy
szektát?
Figyelt kérdés
2016. szept. 14. 22:49
1/9 anonim válasza:
Egyiket sem, ők teljesen külön állónak tartják magukat mindentől és mindenkitől, véleményük szerint minden keresztény felekezet, ők úgy mondják maga a kereszténység is az ördög műve, és semmi köze sincs Isten imádatához, természetesen a Bibliát használják az érveik alátámasztására, persze mindig úgy, hogy az a saját tanításaikat erősítse. Azt hiszem, úgy beszélnek magukról, minta kivonultak csoportja, akik az igazi eklézsiát képviselik, és minden fertőtől mentes tanítás birtokában vannak.
2016. szept. 14. 23:09
2/9 A kérdező kommentje:
igen ez tűnik fel eléggé nekem is, hogy tipikus neoprotestáns illetve néha neognosztikus elmeket tartalmaz(sőt rengeteg mindent úgy ahogy van át is vesznek) és nem cáfolni akarja a kereszténységet, hanem kisajátítani
tehát akkor egy új szekta van keletkezőben?
2016. szept. 14. 23:19
3/9 anonim válasza:
Persze, simán tekinthetők egy külön szektának. Bár az is lehet, hogy csak egy egyszemélyes szekta: valaki hirtelen megvilágosodott, és inkognitóba burkolózva osztja az interneten az észt.
Egyelőre még nem akar eladni semmit, és nem gyűjt adományokat, de lehet, hogy ez majd csak a következő lépés lesz az üzleti marketing-tervben.
2016. szept. 14. 23:53
4/9 anonim válasza:
#2 Nem igazán értetted, amit leírtam, nem akarja kisajátítania a kereszténységet, mert a kereszténységet az ördögnek tartják, vele az összes gyülekezetet. Ők csakis az úgynevezett kivonultakat tartják igaz hívőnek, akik az összes keresztény felekezettől mentes, és persze az ő nézeteikkel egyező hitelveket vallanak.
2016. szept. 15. 00:39
5/9 anonim válasza:
# 4
Teljesen jól látja a kérdező. Ezek csak a többi létező keresztény felekezetet tartják ördöginek, miközben saját magukat tekintik a Biblia egyetlen hiteles interpretátorainak. Tehát valójában a kereszténységet akarják kisajátítani. Abban is igaza van a kérdezőnek, hogy egy neoprotestáns-gnosztikus katyvasz az egész.
2016. szept. 15. 09:52
6/9 A kérdező kommentje:
igen ,a kisajátítás alatt itt azt értem hogy "csak mi vagyunk a hitelesek" ez tipikusan neorpotestáns, mármint az elmélet, hogy valami módon mindenfajta más felekezet többé vagy kevésbé megromlott, na de majd mi feltárjuk za igazságot, a nulláról újra indítjuk a kereszténységet
és az is egy tipikusan neoprotestáns gondolkodás, hogy azt állítják ők nem tartoznak semmiféle felekezethez, sem egyházhoz csak és kizárólag Istenhez, ugyan akkor aki nem ért velük mindenben egyet az minimum áruló de gyakran a sátán fegyvertársa :D
ilyen módon értem hogy kisajátítani a kereszténységet
2016. szept. 15. 11:17
7/9 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddigi hazsnos válaszokat, esetleg valaki tud róluk többet/máshogy tudja?
2016. okt. 9. 20:39
8/9 anonim válasza:
Kétszer írtam le, hogy nem sajátítják ki a kereszténységet, mivel pontosan azt tartják az ördögi "szerveződésnek" ők nem egy neoprotestáns felekezet, akik mutogatnak a történelmi egyházakra, hanem ők az egész kereszténységet, történelmi egyháztól kezdve, a neoprotestáns felekezetig, azaz a teljes kereszténységet sátáninak tartják. Ők magukat a kivonultak közösségének tartják, akik nem a kereszténység részei. Többször nem fogom ezt leírni, ha ez nem érthető, akkor nem tudok ezzel mit csinálni. Kérdező, amúgy mit érdekel, téged információ róluk. Amit legálisan tudhatsz róluk, azt ha felmész az oldalukra megtudod, ezen kívül ha felveszed velük a kapcsolatot, és a tagja leszel a csoportnak, akkor fogsz csak többet tudni.
2016. okt. 9. 20:50
9/9 anonim válasza:
Ha figyelemmel kisérnéd a videóikat semmi közük semmilyen felekezethez.Nem akarnak létrehozni semmilyen szektát.Csak is youtuben tevékenykednek.Ők igazat szólnak.Az egész kereszténységnek semmi köze istenhez.Egyáltalán nem saját tanaik vannak hanem csak isten beszédét használják.A kereszténységgel csapják be az embereket,hogy azt higyék,hogy ők isten emberei pedig semmi közük nincs a bibliához sem istenhez.Eleve minek teszel föl róluk kérdést?Miért nem inkább te magad jársz utána,hogy igazat szólnak e.Vagy más véleménye nélkül nem megy?Ateistából tértem meg miattuk.Ezt a kamu egyház nem tudta volna elérni velem.Ez is istennek a csodája.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!