Az alábbi képen látható könyv Biblia melyik évben készült?
Sajnos a fordított c betű miatt nem igazán tudunk rájönni, melyik évben készülhetett. Egyébként teljesen jó, olvasható állapotban, egyetlen hibája, hogy a fedőlap hiányzik. Másik kérdésem lenne, hogy szerintetek mennyit érhet egy ilyen könyv?
[...] A korai időszakban a fenti betűket használták, de a többszörözésre 4 ezer felett az I és egy fordított C szimbólumot használtak.
Ezt találtam:)
A dátum minden valószínűség szerint 1776.
Nézd meg ezt: [link]
Látható, hogy Lipcsében nyomták, Károlyi fordította, Löve pedig fizette. Mivel az LXXVI 76-ot jelent, én erre a dátumra tippelek.
Az értékét még most keresem.
Szia!
A CI és fordított C = 1000
A I fordított C CC = 800
Az LXXVI = 76
Szerintem 1876.
Ez nem egy teljes Biblia csak egy Újszövetség, szerintem a vizsolyi Biblia múzeumban lenne érdemes megpróbálnod, hátha adnak érte valamit...
Üdv. Péter
Nem találom sehol, mennyit érhet. A teljes 1776-os lipcsei Biblia elég híres, amint ez a cikk is mutatja: [link]
De a te esetedben valóban az a helyze, hogy csak Újszövetség. Így is bizonyára ér valamit, de közel sem annyit, mint egy egész Biblia.
Itt az "Alternate Forms"-nál van egy táblázat. Ez alapján a dátum valóban 1776.
CIfC = 1000 (az f azt jeöli, hogy fordított)
IfC = 500
CC = 200
LXXVI = 76
Tehát 1776
Nézegettem egy kicsit a neten,reméltem,hogy találok valami hasonló könyvet,és lám igazam lett. 5 perc alatt 2 Bibliát is találtam a vaterán.Ahogy nézem 3000 forinttól mennek az árak...Az egyik 1870-es kiadású,a másik 1893-as kiadású..Ezeknek a bibliáknak eszmei értéke van inkább...
Küldöm a linket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!