Nektek mi a véleményetek?
Látva az európai helyzetet,nagyon irigylek valakiket, a közel keleti kereszténységet. Azokat az embereket akiknek semmijük nincs csak Isten tartja meg őket ahitük az ami élteti őket, mert házaik kórházaik iskoláik le vannak rombolva.Európában pedig egyesek azon sírnak hogy nem elég gyors a net vagy nem túl nagy a tv.
Európa összes keresztényének a hite nem éri fel a közel keleti-ek hitével
Ha isten megvan mindened megvan, ha nincs meg Isten lehetsz akármilyen gazdag lehet akár milyen házad autód akkor is szegény maradsz, mert lehet kívül jól nézel ki de belül üresség van.

Remélem, csak tudatosan beszélsz kizárólag a koptokról!
A kérdés tárgya: "a közel keleti kereszténységet." - és ebben a körben a koptok csak kisebbség.
A kevésről a sokra általánosítani viszont logikai bukfenc.

Kedves Dubitus, a koptokat üldözik - amióta léteznek - rómaiaktól kezdve máig. Valóban csak egy része. Az idézett könyvben olvashatsz arról, ki mindenkit és hol üldöznek.
A keresztényeket szidni emiatt nem logikai bukfenc, hanem.. ö .. khmm... hogy is mondjam... laikus tévedés.
Az egész világon rengeteg helyen van emberi megalázottság, vallási üldözés, háború, éhezés, és nyomor - ezért nekünk nem kell a határon beözönlő katonai kiképzésben részesült fiatalembereket beengedni, hamis iratokkal,vagy anélkül, akik hozzák majd magukkal a szülőgépeiket is - "keresztényi szeretetből". Hunyadi János nagy keresztény volt - és nem engedte, hogy mindeközben elvesszen az ország -és Európa.
A legnagyobb aljasság, amikor porig alázza valaki a keresztényt, tapossa ki épp a belét és az ha megszólal,hogy ne! - akkor a pofájába vágja: hát milyen keresztény vagy te? hol a szeretet?

Szia
"Látva az európai helyzetet,nagyon irigylek valakiket, a közel keleti kereszténységet." - szerintem ha ők is gondolnak a mi helyzetünkre itt Európában, akkor szintén irigylik a helyzetünket, amiért otthonunk, iskoláink, kórházaink,..... aránylagos békénk van. Nem attól erős valakinek a hite, amije van, vagy amije nincsen. Az erős hit arra épül, hogy ismerjük a Teremtőnket annyira, mindig bízunk abban, hogy minden körülmények között számíthatunk a segítségére, támogatására, vigasztalására, és megmentésére. Krisztus soha nem ígérte, hogy a követése könnyű lesz a János 15:17-25 szerint, annak ellenére, hogy "az én igám kellemes, és az én terhem könnyű” Máté 11:28, 30
Mi emberek nem állapíthatjuk meg senki hitét.....legfeljebb az embr cselekedeiből láthatjuk azt. Minden ember hite és felelősége Isten előtt van.
De valóban a kereszténynek nevezett világban is egyre mélyebre süllyed az erkölcs, a szeretet hiánya az emberekben....
Pedig sokan hisznek az Istenben....cak nem keresik mi az akarata, szándéka velünk egyénekkel. Ezért az állapot, amit vázoltál.

"Ha a közel-keleti keresztényeket üldözik, hogy lehet hogy mégis 1400 éve ott élnek?"
Mert Isten megtartotta őket!

"Krisztus soha nem ígérte, hogy a követése könnyű lesz a János 15:17-25 szerint, annak ellenére, hogy "az én igám kellemes, és az én terhem könnyű” Máté 11:28, 30"
A sátán által ránk rakott terhek a nehezek!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!