Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nektek mi a véleményetek?

Nektek mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Látva az európai helyzetet,nagyon irigylek valakiket, a közel keleti kereszténységet. Azokat az embereket akiknek semmijük nincs csak Isten tartja meg őket ahitük az ami élteti őket, mert házaik kórházaik iskoláik le vannak rombolva.Európában pedig egyesek azon sírnak hogy nem elég gyors a net vagy nem túl nagy a tv.

Európa összes keresztényének a hite nem éri fel a közel keleti-ek hitével

Ha isten megvan mindened megvan, ha nincs meg Isten lehetsz akármilyen gazdag lehet akár milyen házad autód akkor is szegény maradsz, mert lehet kívül jól nézel ki de belül üresség van.

2017. aug. 20. 18:06
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
47%

Az utolsó bekezdésed marhaság.

Nem hiszek Istenben, de nincs okom panaszra, semmilyen téren. Nem érzem úgy, hogy szükségem lenne rá.

16/L

2017. aug. 20. 18:47
 2/17 anonim ***** válasza:
44%
Teljesen igazad van.
2017. aug. 20. 18:51
 3/17 anonim ***** válasza:
58%

Abszolút teljes mértékben egyetértem veled, kérdező. A közel-keleti keresztényeken tényleg az őszinte hit látszik, és üldözik őket, mégis nyíltan megvallják a hitüket. Itt meg vallásszabadság van, de néha mègis szégyelljük, nem valljuk meg nyíltan, miben hiszünk. Sokan egyre inkább elpártolnak a kereszténységtől, templomaink egyre üresebbek. Ott pedig igaz, hogy üldözik őket, mégis kitartanak hitük mellett. Nálunk is a szocializmusban sokkal magasabb volt a hívők száma, pedig akkor a vallás az utált dolgok köze tartozott.

És igen, az anyagi helyzetük sem olyan jó, de mégsem sírnak, hanem hálát adnak azért, amijük van.

Meg amikor volt Egyiptomban a koptok elleni merénylet, az egyik nő mondta, hogy ő megbocsátott a lánya gyilkosának, és nem a lányáért imádkozik, mert tudja, hogy ő jobb helyen van, hanem a gyilkosokért. Nem tudom, mennyien volnánk ezt képesek megtenni, merr őszintén szólva, én nem hiszem.

2017. aug. 20. 19:09
 4/17 anonim ***** válasza:
61%
A kopt keresztények, igen, igazad van.
2017. aug. 20. 19:09
 5/17 anonim ***** válasza:
40%

...és azért nem engedjük őket migráncsként ide az üldöztetésük elől, nehogy eltunyuljanak - és azzal csökkenjen hitük.

Echte keresztényi dolog.

2017. aug. 20. 19:12
 6/17 anonim ***** válasza:
68%

nem is jönnek a koptok -és mindig is üldözték őket Dubitus olvass egy kicsit Boulad atyától - köztük élt sokat ír róluk. pl ezt

[link]

2017. aug. 20. 19:15
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Még ha erős túlzást is érzek, de van igazság szavaidban. Mi, európai keresztények, könnyen tudjuk verni mellünket, hogy mennyire megtért, -gyakran hangzik el itt is- újjászületett keresztények vagyunk, de ezért nem ér minket hátrány, megkülönböztetés, stb.

A keleti keresztények, akik mohamedán országokban üldözést szenvednek, pedig életükkel vallják Krisztust és halálukban is követik őt.

Ők valóban újjszületnek vérben és Szentlélekben, a hitük tényleg erős.

De Európában is akad ilyen, gondolj csak a nácik rémtetteire, melyeknek számtalan pap, szerzetes, apáca és lelkész esett áldozatul, akik szintén kitartottak hitükben végsőkig. Ilyen volt Boldog Salkaházi Sára, hogy egy magyart is említsek.

2017. aug. 20. 19:41
 8/17 anonim ***** válasza:
25%
Ha a közel-keleti keresztényeket üldözik, hogy lehet hogy mégis 1400 éve ott élnek?
2017. aug. 20. 19:52
 9/17 anonim ***** válasza:
86%

Lehet nagyon buta feltevés, de esetleg azért, mert nincs hová menniük, az az otthonuk, már előbb ott voltak mint az üldöző mohamedánok?

Hirtelen csak 3 lehetséges okot találtam.

2017. aug. 20. 19:58
 10/17 A kérdező kommentje:

Tisztelt hozzászólok.! Örülök hogy egyetértetek velem. Bizonyára ti is úgy látjátok a helyzetet ahogy én, mindenkinek így kellene de sajnos sokakat csak a pénz fényessége vakít.

Én még látok reményt hogy van esély a megújulásra és az összefogásra.

És azt is látom hogy ennek a reménynek az első magvetései éppen Magyarországon történnek.

Nem tudom hogy ti milyen felekezethez tartoztok de biztos hallottatok az Eucharisztikus Kongresszusról.

Magyarország legnagyobb lehetősége.Megmutathatjuk a világnak és főleg az országnak mit jelent kereszténynek lenni egy modern században és lehet hogy sokan meg is térnek látva majd azt a hitet ami éltet minket.

De nem csak a közel keleten van üldözés. Az itteni keresztényeket is üldözik egy új formával az elnyomással. A keresztek levetetésével, a karácsonyi ünnepek beszüntetésével és még sorolhatnám. Mert Brüsszel számára fontosabb egy ki tudja honnan jött erőszakos muszlim joga mint egy Eurpában élő békés keresztényé. Szégyen !!!!!!

Isten küldd el hozzánk Szent lelkedet hogy megújítsa földünk arcát

2017. aug. 20. 21:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!