Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten és a lélekvándorlás...

Isten és a lélekvándorlás összefügg?

Figyelt kérdés
Úgy értem bűn Isten szemében ha valaki hisz Istenben és a lélekvándorlásban is, hogy ha meghalsz újászületsz egy másikk testben?

2017. aug. 20. 17:18
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
40%

30.Hsz!

Házakat építnek és bennök lakoznak, és szőlőket plántálnak és eszik azok gyümölcsét.

Nem úgy építnek, hogy más lakjék benne; nem úgy plántálnak, hogy más egye a gyümölcsöt, mert mint a fáké, oly hosszú lesz népem élete, és kezeik munkáját elhasználják választottaim.(És 65:21,22)

2017. aug. 24. 08:22
 32/37 anonim ***** válasza:
40%
"Jézus megmagyarázta nekik: „Atyám szüntelenül munkálkodik, ezért én is munkálkodom.”Jn 5:17
2017. aug. 24. 08:33
 33/37 anonim ***** válasza:

Rendben. A munkálkodással egyetértek.

De...

"Mindenki azt,amit szeret. Aki a zenét,azt fogja művelni,s aki az élővilágot szereti annak titkait kutatja. Aki építeni szeret,építheti új teremtmények otthonát."

Ezzel nem.

"Mert rész szerint van bennünk az ismeret...De mikor eljő a teljesség, a rész szerint való eltöröltetik.

Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most rész szerint van bennem az ismeret, akkor pedig úgy ismerek majd, a mint én is megismertettem." (1Kor 13-ból)

Ezt hoztad bizonyításnak: Nem úgy építnek, hogy más lakjék benne. Erre: Aki építeni szeret,építheti új teremtmények otthonát.

Remélem érted az ellentmondást :D

"Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett, azt készítette el Isten az Őt szeretőknek" 2Kor. 9

:)

2017. aug. 24. 13:44
 34/37 anonim ***** válasza:
40%

33.Hsz!

Gondolod,hogy Isten olyan dolgokat kényszerít ránk,amiket nem szeretünk csinálni?Esetleg mindenki fog mindenhez érteni?

2017. aug. 24. 16:52
 35/37 anonim ***** válasza:

"Gondolod,hogy Isten olyan dolgokat kényszerít ránk,amiket nem szeretünk csinálni?"

Nem. Isten tudja, hogy kinek milyen tehetséget, ajándékot adott, nyilván ehhez mérten kapunk feladatokat.

"Esetleg mindenki fog mindenhez érteni?"

Nem tudhatom, de miért ne? Akkor már tisztán fogunk látni és a titkok kinyilatkoztatnak. De ez nem azt jelenti, hogy mindenki ugyanazt akarja majd csinálni. Attól, hogy értesz valamihez, még nem biztos, hogy szereted is csinálni.

"Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett, azt készítette el Isten az Őt szeretőknek" 2Kor. 9

Mostani valónkkal nem foghatjuk fel, amit az Úr készít nekünk. Ezért volt furcsa olvasni azt az idillt, amit lefestettél. :)

2017. aug. 24. 17:14
 36/37 anonim ***** válasza:
52%
Isten nem fog érte haragudni. Különben nem is engedte volna meg, hogy olyan gondolatod képes legyen születni, ami miatt ő haragudhatna. Ő alkotott meg téged az alkotótársaival olyannak, amilyen te vagy. Meg egyébként a lélekvándorlást is ő találta ki szerintem, hogy egy lélek ne csak egyetlenszer tudjon megnyilvánulni idelent, ahol most vagyunk, az anyagi világban. Amúgy meg miért ne férne össze ez a kettő? Isten meg a reinkarnáció? Vagy most behozom ide az evolúciót, valakitől hallottam egy olyan mondatot egyszer, hogy Isten az evolúción keresztül is megteremthette az embert. Btw, valaki azt mondta, hogy amiket előembernek hívnak, szóval azok a lények , hogy együtt éltek az emberekkel egy időben, szóval hogy ők időnként csatáztak egymással, meg szövetségeket kötöttek, tehát nem egymásból fejlődtek ki, hanem együtt léteztek, egymás mellett éltek. Szóval én meg amúgy nem hiszek ilyenformán az evolúcióban az ember esetében, hiteles volt , aki mondta. De amúgy ez tök mindegy is, ezt csak most bedoptam ide. Szóval szerintem a reinkarnációt is Isten találta ki, plusz, állítólag ami benne van a kollektív tudatban, hogy esetleg létezhet, az állítólag mind létezik vagy létezett. Vagy akár létezni fog, de aszonta szintén az az illető, hogy valós dolog. És mégegy, hogy amire a tudomány nem tud választ adni, azokra kérdésekre meg ott a mitológia, azt is mondta valaki, én időnként meg igazol a tudomány mítoszokat is, szóval totál összefér ez a kettő is:D:D
2017. aug. 24. 17:56
 37/37 anonim ***** válasza:
Hogy függene össze ha nincs lèlekvándorlás?
2020. okt. 17. 18:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!