Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten és a lélekvándorlás...

Isten és a lélekvándorlás összefügg?

Figyelt kérdés
Úgy értem bűn Isten szemében ha valaki hisz Istenben és a lélekvándorlásban is, hogy ha meghalsz újászületsz egy másikk testben?

2017. aug. 20. 17:18
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
61%

"a feltámadás után is ugyanazok maradunk akik voltunk"

Majdnem.

Ugyanis nem lesz éhség, fájdalom, de pl. házasság és bűnös gondolatok sem. No meg halál sem.

Mutass már egy embert, akinek EGYETLEN bűnös gondolata sincsen, soha!

Igazából el nem tudom képzelni, mi marad meg belőled a feltámadás után.

2017. aug. 20. 22:28
 12/37 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem az itt válaszolók összekeverik, vagy néhány esetben tudatosan és szándékosan összemossák, az újjászületést, a lélekvándorlást, és az újraszületést.

A konkrét kérdésre a válaszom pedig az, hogy Jézus a lélekvándorlást nem tanította, amit ezért a buddhista istenképben egy komoly torzulásnak kell tartanunk.

Viszont szerintem az is egy komoly eltorzítása Jézus tanításának, hogy Isten az örök kárhozatra teremtene szellemi lényeket.

Aki ilyesmit feltételez, az az Istent még egy gazembernél is gonoszabbnak véli és tanítja és hirdeti. Nem véletlen az ateizmusnak ilyen tömegméretekben való elterjedése.

Mert melyik apa lenne arra képes, hogy ha a fia valami főben járó bűnt követne el, akkor azért a bűnért örökkön örökké a kínban tartaná? Minden jó szándékú, és normális apa azon lenne, ha a fia lefizette az adósságát, a büntetését kitöltötte, pláne ha megbánta, akkor jöjjön csak ki a "börtönből" és térjen meg, javuljon meg. Melyik apa lenne képes, örökké a kárhozatban tartani a saját fiát?

Sajnos a keresztények pedig pont azt tanítják és hirdetik, hogy az Isten ilyen gonosz apa lenne, ami nagyon szomorú.

És ez mind azért van, mert nem ismerik sem Jézust, sem az Istent.

Jézus valójában nem ilyen Atyát mutatott be nekünk, Jézus maga is szó szerint beszélt a reinkarnációról, Keresztelő Jánosról állította, hogy ő Illés.

Igen, mert az Isten jó, és irgalmas, aki mindig biztosít és ad egy új lehetőséget, a gonosszá vált gyermekei számára is, hogy meg tudjanak térni.

2017. aug. 21. 09:33
 13/37 anonim ***** válasza:

Tehát szerinted Illés egy velejéig romlott bűnös volt és Isten kegyelme abban nyílvánul meg, hogy a pokol helyett újászülethetett, hogy még egy esélyt kapjon?

Összefoglalva írásodat elég nagy hülyeségnek tűnik, de amúgy is teljesen ellent mond a Bibliának.

2017. aug. 21. 09:59
 14/37 anonim ***** válasza:
40%

Ha figyelmesen elolvasod amit írtam, akkor láthatnád, hogy sehol sem írtam azt ami tévesen állítasz. Azt írtam, hogy Jézus Keresztelő Jánossal kapcsolatban szó szerint beszélt a reinkarnációról.

De itt részletesebben is utána nézhetsz, de kérlek, csak jó szándékból mondj véleményt. :)

"Valóban nem sokat beszéltem nektek földi életem során a reinkarnációról, de már az is elegendő kell legyen, hogy nem beszéltem ellene, pedig sokszor meg kellett volna tennem, ha nem lenne ez. De azért beszéltem róla. Nemcsak Illés és János esetében, hanem mikor arról beszéltem, hogy addig vettetik börtönbe az adós, míg ki nem fizeti tartozását. Fontosabbnak tartottam, hogy az örök kárhozat elvi lehetőségét állítsam elétek. Van tehát örök kárhozat, de nincs örök kárhozott. Vagyis, egyszer kiürül a pokol, gyakorlatban lesz olyan, hogy mindenki boldog lesz. Csak olyan nem lesz soha, hogy valaki anélkül lehetne boldog, hogy ne tette volna rá életét a szeretetre. Tehát senki sem kerül könnyebben a mennyországba a reinkarnáció ténye alapján, mint ahogy enélkül gondoltátok. Ezért nem a reinkarnáció ténye az érdekes számotokra, hanem a szeretetben való növekedés. Ez az, amit, ha tetszik, ha nem, mindenkinek meg kell valósítania, s mielőbb teszitek, annál kevesebb szenvedés vár rátok. Félelemből különben sem lehet mennyországba jutni, csak szeretetből. "

[link]

2017. aug. 21. 10:36
 15/37 anonim ***** válasza:
90%

"Jézus maga is szó szerint beszélt a reinkarnációról, Keresztelő Jánosról állította, hogy ő Illés. "

Először is, János tagadja, hogy ő lenne Illyés.

Másodszor, Illyés nem halt meg, hanem felvitetett a Mennybe.

Harmadszor: "És ez Ő előtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a fiakhoz térítse, és az engedetleneket az igazak bölcsességére, hogy készítsen az Úrnak tökéletes népet." Lukács 1, 17

"elvégezett dolog, hogy az emberek egyszer meghaljanak, azután az ítélet" Zsid 9,27

Konklúzió: Keresztelő János nem Illés reinkarnációja.

Nincs reinkarnációról szó a Bibliában.

A feltámadás-és-ítélet ellene megy a reinkarnáció tanának.

Belebeszélés, belebeszélés, belebeszélés...

2017. aug. 21. 10:44
 16/37 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy amit idézel sem a Bibliában nem szerepel, sem az első keresztények értelmezésében. Innentől fogva te is írhattad, ezt pedig nem tudom komolyan venni, ha ilyen fontos kérdésről van szó.

Egyébként te írtad, hogy (a saját Bibliától elfordult) szemléleted szerint, Isten azok számára ad új esélyt, akik elkárhoznának. Majd hozzákapcsoltad Illést és Keresztelő Jánost. Mivel más lehetőséget nem írtál a reikarnációra, ezért ésszerűnek és logikusnak tűnt, hogy Illéssel is ezért történt.

Persze tudom, hogy ez nem így van, de amit írtál, abból ez következne.

2017. aug. 21. 11:16
 17/37 követ62 ***** válasza:

Kedves kérdező.

Ha megkérdezted akkor bizonyára van fogalmad arról mi a lélek vándorlás.

Megnyugtatlak ILYEN SEMMILYEN FORMÁBAN NEMLÉTEZIK!

NEM MEGY a lélek SEHOVA!

Nem születtünk újjá növényként, állatként, vagy bármilyen emberi testben. Nem megy a mennybe, pokolba, vagy a tisztítótűzbe. Az ember lelke NEM HALHATATLAN!

Mindezen tanitások Sátán tanai aki egyszer azt mondta "Bizony mondom nem haltok meg!"

Azóta is masszivan tartja magát ez a hamis állítás.

Egy lehetősége van az embernek. Itt és most. Ha ezt elszalasztja nincs üdvösség, örök élet. Csak kizárólag a végső megsemmisülés.

Ezért ajánlom keresd a Biblia Istenét és olvasd az Ő szavát.

Mert, ha a lélek vándorlást hiszed Őt hazuttolod meg. És igen az már bűn.

2017. aug. 21. 16:53
 18/37 anonim ***** válasza:
40%

Kedves követ62!

Jókat írtál,csak a szóhasználatodat kissé:

"NEM MEGY a lélek SEHOVA!"

Az ember az "élő lélek".

A halálkor nem élő lélek többé,csak anyag(por,és hamu) ,s az isteni éltető lehelet visszaszáll Istenhez,azonban Ő nem hasznosítja azt a használt leheletet új lényben,viszont test nélkül az csupán használt lehelet.

Kegyetlen hamis tan,hogy ez,az isteni lehelet kerül egy "tisztítótűzbe",netán ez válik Lucifer kínzásai tárgyával,egy örökkévalóságra.

2017. aug. 22. 09:34
 19/37 szenes43 ***** válasza:
52%

Végigolvastam az épületes hozzászólásokat. Istenhívőnek tartom magam csak elgondolkozom néha azon hogy ha esetleg érdemesnek találtatok és a mennybe kerülök bármilyen testbe vajon mit csinálok ott én az idők végezetéig? Nincs éhség sem szomjúság,nincsenek vágyak,nincs halál....nincs sírás,bánat. Ez mind szép és kellemes de ezer év múlva vagy tízezer év múlva csak egyhangúnak tűnik,

legalábbis számomra. A reinkarnáció annyival mozgalmasabb hogy a karma /kerék/ kiegyenlítődésre törekszik és mivel forog várható hogy egy keservesebb életet egy jobb követ.Például egy púpos testben biztosan nehezebb leélni 70 évet mint egy sportos testben.. Azért érdemes Emberként élni ami nem könnyű feladat hogy hasznunkra legyünk a környezetünknek és ezáltal magunknak. Szerintem ez a Teremtő Istennek sincs ellenére,hiszen szabad akarattal rendelkező lényeknek teremtett bennünket. Aki emberként született az sosem lesz kő,fű,fa,bogár,hangya. Csak ember lehet mert a létformák között átjárás nincs. Minden teremtett dolog léte feltétele többi létező létének és egyik sincs alárendelve a másiknak. Ez az univerzum és ez a minket körülvevő ismert "világ"-ban a teremtés törvénye.

2017. aug. 22. 10:17
 20/37 követ62 ***** válasza:

Kedves #18.

Nincs a szóhasználattal semmi baj. Csak azzal, hogy írásban a hangsúly nem megy át. 😉 😆

De azért köszi.

Kedves szenes#43.

Tudod én nagyon szeretem a békét a nyugalmat. És sokáig el tudom viselni. Főleg, ha azokkal lehetek akiket szeretek.

A másik. Számomra elképzelhetetlen, hogy az az Isten aki ennyire kreatív (nézz szét a Földünkön, az univerzumban) ne találna ki számunkra állando kreativ foglalkozást.

A magam részéről szeretném bejárni az univerzum (akár mennyi is van) minden zegét, zugát. Mert ugye akkor már nem lesznek korlátaink. 😆

2017. aug. 22. 10:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!