Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ábrahám lát minket most?

Ábrahám lát minket most?

Figyelt kérdés
2017. aug. 20. 14:20
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
0%

Nem támadt fel a teste, hanem kikerültek a sírból a földrengés miatt.

Milyen kár hogy félre van értelmezve.

(Máté 27:52, 53) 52 És az emléksírok megnyíltak, és sok, alvásba merült szent teste előtűnt 53 (és emberek, akik a feltámadása után kifelé jöttek az emléksírok közül, bementek a szent városba), és láthatóvá váltak sokak számára.

Ez a bibliai részlet többször is vita tárgya volt, és néhány szakértő úgy véli, hogy ezekben a versekben halottak feltámadásáról van szó. Ám ha összevetjük ezeket a verseket azokkal, melyek tényleg feltámadásról szólnak, akkor látható, hogy ezek csupán arról számolnak be, hogy a sírok kivetették magukból a holttesteket.

Amikor a Máté 27:52, 53-at fordítják, sok mai bibliafordítás azt a benyomást kelti, hogy ekkor egy feltámadás történt.

Először is, bárkik voltak a „szentek” Máté nem azt mondta, hogy ők keltek föl. Azt mondta, hogy a testük, vagy holttestük. Másodszor nem mondta azt, hogy ezek a testek életre keltek.

S azok mentek be a városba, akik látták ezt a jelenséget, nem a halottak.

Például a német tudós Theobald Daechsel a következőképp fordítja ezt a részt: „És sírok nyíltak ki és sok szent holtteste, melyek ott pihentek kiemeltettek.”

Máté olyan emberekre utalt, akik a sírokat felkeresték és hírül hozták az eseményt Jeruzsálembe.

2017. aug. 21. 13:04
 12/30 anonim ***** válasza:
82%

Ennél bugyutább magyarázatot még életemben nem olvastam.

"a sírok megnyíltak, és sok elhunyt szentnek föltámadt a teste. Föltámadása után előjöttek a sírokból, bementek a szent városba, és sokaknak megjelentek."

Tehát azt akarod belemagyarázni, hogy a földrengés következtében mondjuk másfél méter mélyre eltemetett emberek testei valahogy kiemelkedtek (vagy ha kősír volt onnan kidobódtak), majd a rengéshullámokat meglovagolva bevonaglottak Jeruzsálembe, ahol az oszló testeket (vagy csontokat) sok korábbi rokonuk, ismerősük meglátta.

Szép látvány lehetett.

Szerintem jobban járnál, ha az őrtorony sátáni kutatásai helyett a Szentírának, Isten szavának hinnél és megtérnél, mielőtt késő lesz.

2017. aug. 21. 13:51
 13/30 anonim ***** válasza:

A kiemelt holttestek Jézus halálakor nem kelhettek életre

mert a harmadik napon Jézus lett „az elsőszülött a halottak közül” aki feltámadt, előtte senki nem előzhette meg.

A felkent keresztényeknek, akiket „szentek”-nek is neveztek, azt ígérték, hogy Krisztus jelenléte idején részesülnek az első feltámadásban, nem pedig az első században

Ezért tévedésben vagy, és más Biblia fordító sem írja, hogy szemtanúi lettek volna ennek, csak azt írják, hogy Jézus feltámadásának voltak a Tanúi.

az 52. vers a sírok megnyílását írja le a földrengés következtében, valamint az újonnan eltemetett holttestek felszínre vetését. és nem egy feltámadás eseményét.

De hát Te dolgod

2017. aug. 21. 14:10
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem bárki elolvassa az idézett mondatokat, teljesen egyértelmű számára, hogy mi van leírva. Megnézhetsz több fordítást is, mind ugyan ez. Jézus meghal, sok szent feltámad, feltámadás után a szentek bemennek a városba, megjelennek az embereknek. Sehol nem írja azokat, amiket megpróbálsz belemagyarázni.

De nézd meg akkor a görög szöveget, én megtettem...

A fő probléma az nálatok, hogy nektek van egy saját tanításotok, amibe aztán megpróbáljátok beletuszkolni a Szentírás szavait. Úgy érzem hogy fordítva lenne helyes. Nem az őrtorony tanítása áll a Szentírás felett, hanem pont fordítva. Nem a Szentírás szavát kell kifacsarni, hogy megfeleljen a hamispróféta tanainak, hanem a tanításotokat kell átalakítai, hogy megfeleljen Isten szavának.

2017. aug. 21. 15:26
 15/30 anonim ***** válasza:
0%

Épen azt tettem.

A szentírás magyarázata a lényeg, és ne keverd ide az Őrtorony folyóiratot.

Epiphanius és több korai egyházatya azt tanította, hogy a szentek szó szerint életre keltek és a feltámasztott Jézussal az égbe mentek. Augusztinusz, Theophylactus, és Zigabenus azt hitték, hogy ezek a halottak ideiglenes feltámadásban részesültek, később azonban visszatértek sírjaikba.

Ez nem Bibliai tanítás, csupán néhány ember gondolata.

S hogy lásd amint írtam, egy nem csak Jehova Tanúi véleménye:

Erich Fascher tudós: Amikor a Máté 27:52, 53-at fordítják, sok mai bibliafordítás azt a benyomást kelti, hogy ekkor egy feltámadás történt.

És írtam egy másik tudós megállapítását is, de sajnos ezeket rendre átugorjátok, hogy magatokat igazoljátok mások véleménye ellenére is.

Persze ahogy említettem, Mi több véleményt, fordítást megnéztünk, és nem egyeznek ezzel, de mint ha direkt figyelmen kívül hagynátok ezt, nem csak Magyar fordítások vannak....

2017. aug. 21. 16:40
 16/30 anonim ***** válasza:
79%

"de sajnos ezeket rendre átugorjátok"

Én is tudnék írni egy szinte senki által nem ismert tudóst (egyébként teológus az illető), majd idézni tőle olyat, amit talán soha nem is mondott. Kérlek linkeld a forrást és fogok vele foglalkozni, addig nem.

"nem csak Magyar fordítások vannak"

Valóban nem. Sőt annyira nem, hogy írtam; nézd meg az eredeti görög szöveget, mert én megtettem. Te megtetted?

"Epiphanius és több korai egyházatya azt tanította, hogy a szentek szó szerint életre keltek és a feltámasztott Jézussal az égbe mentek."

Nem tudom ő pontosan kicsoda, ha ezt tanította, akkor helyesen tette. Bárki elolvassa a szöveget, egyből látszik belőle.

"ne keverd ide az Őrtorony folyóiratot"

Nem tettem, én magáról a szervezetről írtam, az egész jelenségről, a mögötte álló hamisprófétákról, nem kifejezetten a folyóiratról.

2017. aug. 21. 18:43
 17/30 anonim ***** válasza:

"Milyen kár hogy félre van értelmezve.

(Máté 27:52, 53) 52 És az emléksírok megnyíltak, és sok, alvásba merült szent teste előtűnt 53 (és emberek, akik a feltámadása után kifelé jöttek az emléksírok közül, bementek a szent városba), és láthatóvá váltak sokak számára.

Ez a bibliai részlet többször is vita tárgya volt, és néhány szakértő úgy véli, hogy ezekben a versekben halottak feltámadásáról van szó. Ám ha összevetjük ezeket a verseket azokkal, melyek tényleg feltámadásról szólnak, akkor látható, hogy ezek csupán arról számolnak be, hogy a sírok kivetették magukból a holttesteket. "

Én is egyetértek, hogy a Jehova és az Adventista tanítás téves, de azzal nem értek egyet, hogy durván beszéljünk velük

@coccomaci

Félrefordított szöveggel magyarázol

Máté 27,52 És a sírok megnyílának, és sok elhúnyt szentnek teste föltámada.

Feltámadtak...

27,53 És kijövén a sírokból, a Jézus föltámadása után bementek a szent városba, és sokaknak megjelenének.

Bementek a városba.

Egy földrengés nem idéz elő feltámadást és sétálgatást

2017. aug. 22. 09:13
 18/30 anonim ***** válasza:

"A kiemelt holttestek Jézus halálakor nem kelhettek életre

mert a harmadik napon Jézus lett „az elsőszülött a halottak közül” aki feltámadt, előtte senki nem előzhette meg. "

Ennyi erővel Lázár feltámasztását is megkérdőjelezhetnéd, vagy a meghalt és feltámasztott kislányét is ...

Az elsőszülöttség egy rang, nem egy sorrendet közölt a Biblia. Emlékeztek, hogy Ézsau eladta Jákobnak az elsőszülöttség jogát, onnantól Jákob az elsőszülött, pedig Ézsau született előbb.

Ráadásul a szentek nem a megdicsőült testüket kapták meg, hanem feltámadtak a régi, romlandó testben, és feltehetően újra meghaltak testileg (szerintem). Tehát kár a Bibliát a saját emberi magyarázataink szolgálatába állítani

2017. aug. 22. 09:18
 19/30 anonim ***** válasza:

Ha Péter levelével együtt értelmezzük ezt az evangéliumi szakaszt, akkor jelenthet időbeli elsőbbséget is. Mi szerint Jézus halála pillanatában feltámadt lélekben:

"A test szerint ugyan megölték, de Lélek szerint életre kelt. Így ment el a börtönben sínylődő lelkekhez is, és hírt vitt nekik." Láthatóan nincs a kettő közt időbeli eltérés.

Nekem az a mozzanat, hogy "sokaknak megjelentek" nagyon hasonlít Jézus feltámadása utáni tetteihez, ezért gondolnám, hogy már az örök életre támadtak fel és nem arra, hogy újra meghaljanak. Nem véletlen a "szent" megjelölés, amit például a Jelenések könyve az üdvözültekre használ.

Persze ezt nem fejti ki a Biblia, hogy mit ért alatta.

2017. aug. 22. 09:39
 20/30 anonim ***** válasza:

"Nekem az a mozzanat, hogy "sokaknak megjelentek" nagyon hasonlít Jézus feltámadása utáni tetteihez, ezért gondolnám, hogy már az örök életre támadtak fel és nem arra, hogy újra meghaljanak."

Igen, de akkor hol van pl. a feltámadt Lázár? Akkor ma is élnie kellene. Nem?

Megdicsőült testet pedig nem kaphat senki a 2. adventig

Ezek saját vélemény, nem zárom ki, hogy tévedek

"Nem véletlen a "szent" megjelölés, amit például a Jelenések könyve az üdvözültekre használ."

A szentek pedig a megtért emberek gyűjtőneve. Az apostoli levelek a megtértekre használja a szent kifejezést, tehát szerintem ez nem perdöntő

2017. aug. 22. 10:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!