Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Tanúk kóserítják az étkezésr...

Prókátor kérdése:

A Tanúk kóserítják az étkezésre szánt húsokat?

Figyelt kérdés
A zsidók számára tilos a vér elfogyasztása. Ezért végzik a hosszadalmas "kóserítás" procedúrát, ami töbszöri sózásból, mosásból, az erek eltávolításából áll. A Tanúk átvették ezt az étel-előkészítési módozatot?

2017. aug. 18. 21:40
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Szia Kérdező


A kóser nem feltételen csak a vérrel függ össze.

Hasadt köröm, kérődzés, halaknál pikkely, uszony és a levágás és elkészítés körülményei.

A többszöri sózás.... a kóser húsra vonatkozik és nem annak pótlására.


Csak a zsidók követik ezeket az eljárások.

2017. aug. 19. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 anonim ***** válasza:

11.Hsz!


Kevered a"tiszta",és a "kóser"fogalmát.


Tiszta hús nem kóser,ha nem ellenőrzötten kóser módon vágták,netán nem kóser késsel,vagy nem kóser,húsos edényben,asztalon,hűtőben tárolják.Ez esetben tréfli a tiszta állat húsa.

2017. aug. 20. 07:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!