Prókátor kérdése:
A Tanúk kóserítják az étkezésre szánt húsokat?
Figyelt kérdés
A zsidók számára tilos a vér elfogyasztása. Ezért végzik a hosszadalmas "kóserítás" procedúrát, ami töbszöri sózásból, mosásból, az erek eltávolításából áll. A Tanúk átvették ezt az étel-előkészítési módozatot?2017. aug. 18. 21:40
11/12 anonim válasza:
Szia Kérdező
A kóser nem feltételen csak a vérrel függ össze.
Hasadt köröm, kérődzés, halaknál pikkely, uszony és a levágás és elkészítés körülményei.
A többszöri sózás.... a kóser húsra vonatkozik és nem annak pótlására.
Csak a zsidók követik ezeket az eljárások.
12/12 anonim válasza:
11.Hsz!
Kevered a"tiszta",és a "kóser"fogalmát.
Tiszta hús nem kóser,ha nem ellenőrzötten kóser módon vágták,netán nem kóser késsel,vagy nem kóser,húsos edényben,asztalon,hűtőben tárolják.Ez esetben tréfli a tiszta állat húsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!