A Tanúk kóserítják az étkezésre szánt húsokat?
A Jehova Tanúi nem törődnek a tiszta-tisztátalan ételek kategórizálásávan,és különösen nem a kóserizálással.
A
A Jehova Tanúi nem törődnek a tiszta-tisztátalan ételek kategórizálásávan,és különösen nem a kóserizálással.
A zsidók-lehetőség szerint-eleve kóser módon levágott állatot fogyasztanak,melyből a levágáskor ki lett csorgatva a vér.A kóserizálást csak akkor végzik,ha ilyen hús nem elérhető.
3.Hsz!
Igazad van,de sajnos nem találtam a "B"-t a gépemen,de a 2.Hsz.magától elment.
Nem.
ahogy valaki írta, az állatok levágásakor ki van véreztetve a hús, otthon legfeljebb személy szerint még áztatom főzés előtt, főleg a májat, illetve a szívet ketté vágom és kiszedem belőle az alvadt vért.
A Keresztények már nincsenek a Mózesi törvény alatt, bár a vérrel kapcsolatban, igyekezni kell amennyire lehet, kivéreztetett húst enni.
A vérátömlesztés pedig más kategória.
De hát Jézusban is kerestek, és találtak hibát.
Jézus igen.
De az apostolai, és az utána következő tanítványai sem.
olvasható, hogy milyen hibákkal rendelkeztek, és ha akkor éltél volna, most ugyan ezt mondanád róluk is.
Egyébként pedig ezzel nem párhuzamot akartam húzni Jézus és Én közöttem.
" A vérátömlesztés pedig más kategória.
De hát Jézusban is kerestek, és találtak hibát. "
Igen,mert azzal akár még életet is lehetne menteni,de az ugye nem érdekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!