Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen feltételek mellett...

Milyen feltételek mellett lehetek Jehova Tanúja?

Figyelt kérdés
Rengeteg közösségben megfordultam már. Az utcán kaptam egy Mit tanít valójában a Biblia című kiadványt, melyet Jehova Tanúi adtak ki. A könyv elolvasása után nagyon közelinek érzem magamhoz a benne leírt vallást, de ugyanakkor sok rosszat is hallok róluk. Lehetséges úgy csatlakoznom, hogy nem kell az egész magánéletemet a szervezetnek kitennem?

2017. aug. 17. 12:26
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
88%

Nem ellenségek? :) Biztos vagy te benne? :DDDD

Figyelj kiscsillag...azt csinálsz, amit akarsz. Komolyan. Jó módszereik vannak az agymosásra, de egy idő múlva az arra érdemes felébred, a többi marad a szennyben. Kérdezted ki az igaz: Jézus Krisztus. Ő az egyetlen igaz. A Biblia szerint Isten emberré lett, hogy megváltson téged, mert annyira szeret. Az őrtorony ez miatt meg írt egy ócska bibliát, átírva az igéket. És ez csak a jéghegy csúcsa.

Legyél velük, biztos vagyok benne, hogy mézes-mázos lesz veled mindenki, és ez neked tetszeni fog.

De ez álarc. Mert bele fognak szólni az életedbe. Menned kell házról házra azt hazudják, hogy ez bibliai parancs, de ez nem igaz, a Biblia kifejezetten tiltja ezt a zaklatást), minden hónapban teljesítened kell a kötelező óraszámot, ha ezt nem teszed, akkor meg fognak alázni nyilvánosan. Szerinted ezt tenné Jézus? Dehogy... nem is ismerik. Utánozzák a külsőséget, de nem értik mit mondott: fogadjatok be. Ők csak temérdek szabályt követnek, és azt hiszik, a szervezet szárnya alatt biztonságban vannak, mert ezt tanulják.

Sok sikert! Írj majd ide egy év múlva, kíváncsi vagyok mennyire leszel agymosott.

2017. aug. 17. 14:47
 12/60 A kérdező kommentje:
Sokmindenben igazad lehet, de ez a hozzászólás sem tükrözött éppen Krisztusi alázatot. Bár sajnos ez egy örök paradoxon a keresztény vallásban: elfogadás-oktatás-támadás. Mindig a ló két oldala van :)
2017. aug. 17. 15:06
 13/60 anonim ***** válasza:
0%

Senkivel nem vagyunk ellenséges viszonyban.

Azért, hogy vannak Biblia értelmezések, amiben nem értünk egyet, még nem indítunk támadást senki ellen.

2017. aug. 17. 17:02
 14/60 anonim ***** válasza:
91%

Enged meg, hogy néhány felvetésedre válaszoljak.

"A könyvükben semmi elfogadhatatlan baromságot nem írtak. Vagy az csak csali?"

Igen, ezen utcai kiadványok a csali, ahogy írtad. Például vannak külön kiadványok utcai terjesztésre és belső használatra is.

Ezekben az utcai kiadványokban csalogató címszavakkal, érdekes témákkal irányítják az ember figyelmét irományaikra. Persze a valóság és a valós hangsúly kicsit más.

"Hiszen nincs egyházadó."

Nincs, mert szervezet és nem egyház igazából. De ők sem ingyen nyomtatják milliárd számra füzeteiket. Fizetni kell, más a neve.

"Pontosan mik a hamis tanaik?"

Számtalan van. Már a nevük is hamis, mert jehova egy kitalált név. Héberül nincs jelentése, ráadásul a szó képzéséből adódóan nőnemű. Ellenben a Jahve névnek, amit mind a keresztények, mind a zsidók használnak, van jelentése, mégpedig az Ószövetségben is olvashatod, amikor Mózesnek bemutatkozott.

Hamis a tanításuk Isten lényegéről is, tagadják a Fiú istenségét, a Szentlelket pedig tehetetlen erőnek tartják. Holott már az Ószövetségből is tudjuk, hogy Jézus Isten és a Szentlélek egy saját akarattal bíró személy.

Hamis a tanításuk a halál utáni dolgokról. Jézus tanításával ellentétesen a poklot alvás állapotának tanítják és a kevesek megdicsőülését hirdetik (144 ezer emberét csak).

Hamis a tanításuk az utolsó időkről. Eddig már számos világvége dátumot jósoltak meg, legutóbbit 1975-re, láthatod, még mindig élünk. Pedig Jézus megmondta, nem tudja se az órát se a napot senki, csak az Atya. Ők még is számos alkalommal híresztelték, hogy tudják.

Hamis maga a Bibliájuk is. Számos helyen öntörvényesen lecserélték a szavakat, átírták a mondatokat, hogy új értelmet nyerjen ez által.

Ezen felül még rengeteg téves tanításuk van, de talán ezek a legfontosabbak.

"Szerintem nem ellenségek."

Hitehagyottaknak nevezik őket, szerintem az elég ellenséges. Sőt hitehagyott szerüntük minden keresztény ember az utóbbi két évezredben.

Remélem tudtam segíteni.

2017. aug. 17. 17:51
 15/60 anonim ***** válasza:

Jah, ha az igazság szerinted nem krisztusi akkor mindegy. :))))

Gondolom közben kaptál már tőlük üzenetet, amiben leírják, hogy látod mennyire üldözik őket? :D

Nekem mindegy mit csinálsz. De az kicsit gyanús, hogy több helyen is voltál. Tudod, aki keresi Istent, annak Isten válaszol és oda rakja, ahol tudja szolgálni. De te olyan vagy, mint egy kis méhecske, repkedsz virágról virágra.

2017. aug. 17. 18:39
 16/60 A kérdező kommentje:
Sajnos igazad van 15. Repkedek és sehol nem találok talajt. Jehova Tanúinál elsőkét az fogott meg, hogy nem hisznek kénköves pokolban. Te mit ajánlasz?
2017. aug. 17. 19:52
 17/60 anonim ***** válasza:
42%

Kedves Hozzászolók ,

Előre kihangsúlyozom, hogy nem vagyok keresztény. Véletlenül tévedtem ide, da he kiváncsiak vagytok egy viszonylag normális ember véleményre, akkor leírom. Ti állítólag a szeretet nevében cseleksztek és éltek és kereszténynek ( krisztusinak ) valljátok magatokat. De ha valaki elolvassa a kommentjeiteket, akkor egyre távolabb kerül az általatok képviselt Istentől? Én nem tudom, de ha jól emlékszem Jézus Krisztus a szeretete hirdette, a megbocsátást stb stb. De mit lát az ember rajtatok??? Ebből az égvilágon semmit. Acsarkodtok, gyűlőlködtok, képmutatóak vagytok...és ti vagytok keresztények, akik a netem egymás torkát szorongatjátok, hogy magatok alá gyúrjétek a másikat. Nem nagyon értelek benneteket, ti mit akartok elérni???? Közelebb vinni az embereket az általatok "képviselt" Istenhez vagy távolabb..mert kommentjeitek alapján az utóbbi sikerül. Förtelem, de nem csak erre a kérdésre kiírt kommentjeitek, hanem általában, amikbe beleolvasgattam. Hol van az a bizonyos szeretet, ami kivánatossát teszi a világ előtt a ti Isteneteket, akit állítólag képviseltek

Kérlek ne gyertek keresztény teológiával nekem, meg így, úgy , amúgy, nem vagyok keresztény, és ha Ti a keresztény világot képvselitek, akkor nem is akarok az lenni. Förtelem

2017. aug. 17. 20:08
 18/60 anonim ***** válasza:
100%
Tételezzük fel, hogy a kiközösítettek között vannak, akik megkeseredve rágalmazni kezdik azt a közösséget, ahova tartoztak! Tegyük fel a kérdést: Miért csinálják? Ha olyan jó lenne az a közösség, ahova tartoztak, mindenki szeretné egymást, akkor nem keseredtek volna meg. Ha lehetne méltósággal távozni, és nem zsarolnák őket a családjukkal és barátaikkal (a szeretet eszközeként!), akkor nem támadnák őket ennyire.
2017. aug. 18. 06:37
 19/60 anonim ***** válasza:
38%
#17: Kívülállóként ezt nehéz megérteni, de minden keresztény egyház, csoport igyekszik megmenteni a másikat a pokoltól és az örök haláltól. Mivel emberek vagyunk, erről nehéz úgy vitatkozni, hogy ne durvuljon el.
2017. aug. 18. 06:42
 20/60 KZitus ***** válasza:
0%

"Keresztény vagyok, Krisztus követő, nem pedig Krisztust utánzó..." - Krisztus követő..:-)

Ő azt mondta, hogy a tanítványait a közöttük lévő szeretetről lehet megismerni....és azt is, hogy a jó fa, jó gyümölcsöt terem.....ez jellemző rád az írásaid szerint?

Szia kérdező.

Ezen az oldalon nem kapsz választ a föltett kérdésedre, erre a válaszokból is rájöhetsz.

Jehova Tanúja úgy lehetsz, ha a Bibliából megismered Jehovát, ezáltal megszereted, és követed Fia, Krisztus tanításait, útmutatásait, mert ezzel kimutatod, hogy szeretnél Királyságának alattvalójaként élni, halál, öregség, betegség fájdalom nélkül.

Bármelyik állványnál álló tanúhoz odamehetsz, és tanulményozást kérhetsz. Ez még mindig nem garancia arra, hogy tanú leszel. Mert ezt csak és egyedül te döntheted el egy idő után, amikor már pontos ismereted van Istenről. Ha őszinte az érdeklődésed Jehova felé, akkor ő támogt, és segít, mert „(Istennek) az az akarata, hogy mindenfajta ember megmentésben részesüljön, és az igazság pontos ismeretére jusson” – áll az 1Timóteusz 2:3, 4-ben.

Kérhetsz a jw.org.hu-n is tanulmányozást.

2017. aug. 18. 08:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!