Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A szabad akarat gyakorlatilag...

A szabad akarat gyakorlatilag azt jelenti, hogy Isten sem tudhatja, mikor hogyan fogunk dönteni?

Figyelt kérdés
I.Mózes 6:6-al kapcsolatban jutott eszembe a kérdés. Mert megbánni valamit akkor lehet, ha nem látom előre, milyen következménnyel fog járni egy cselekedetem. Vagy ha látom is a rossz következményt mint lehetőséget, minimum reménykednem kell benne hogy mégis másként alakul a dolog, hogy megbánást érezhessek, ha mégsem. Ez pedig megint oda vezet, hogy akkor végül is nem ismertem a jövőt, hanem csak következtetni tudtam a lehetséges végkimenetelekre.

2017. aug. 15. 18:37
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

A szabad akaratoddal kifejezed, mennyire vagy hálás Istennek az életért, az erkölcsi vezetésért, és mindenért.

Ahogy döntesz és teszel, az megmutatja, mit gondolsz a Teremtődről, a gondviseléséről, mennyire vagy tanítható, engedelmes.

2017. aug. 16. 11:41
 22/28 anonim ***** válasza:

living ,

Mondanivalómnak Semmi köze annak, hogy Jehova Tanúja vagy, csupán emberként nézve írok neked. A véleményeid förtelmesek. Sokszor többet tennél a Tanúk érdekében, ha nem mondanál véleményt. Elképesztő sületlenségeket hordasz itt össze.

Szabad akarat, hogy hálát adsz Istennek az életedért????? Ezt te tanulod vagy olvasod valahonnan??

Mond ezt egy depressziós, öngyilkossági hajlamokkal küzdő kereszténynek.......igen Ő valóban abban az állapotában tényleg hálát ad Istennek az életéért....Óh Atyám..

Ne legyél már csőlátó...néha nézzél mellé is. az embri élet és az Istennel való járás sokkal komplexebb folyamat, mint, amiket te itt leírsz a saját elmédből. Az Isten szerelmére kérlek néha ne kommentelj, ahnem tatrtsd a véleményeet magadban

ui: ez a vélemény nem Jézus nevéért való üldözés miatt van, csupán az emberi butaságon vagyok elképedve......

2017. aug. 16. 17:53
 23/28 anonim ***** válasza:
Tizenhármas vagyok. Ha a szabad akarat alatt azt értem hogy vagy azt csinálom amit valaki más (Isten) akar vagy megdöglök, vagy egyéb módon súlyosan megbűnhődhetek, akkor lényegében nincs szabad akaratom. Lehetek droid, vagy elpusztulhatok. Harmadik opció nincs. Megszoksz, vagy megszöksz elve. Ezt anyám is sokat gyakorolta. Ezért mondom hogy nincs szabad akarat.
2017. aug. 16. 18:29
 24/28 anonim ***** válasza:
Igen, az Érkezésre gondoltam. Nekem tetszett. Kicsit hosszú, de szerintem érdekes.
2017. aug. 16. 19:09
 25/28 A kérdező kommentje:

"Ha a szabad akarat alatt azt értem hogy vagy azt csinálom amit valaki más (Isten) akar vagy megdöglök, vagy egyéb módon súlyosan megbűnhődhetek, akkor lényegében nincs szabad akaratom."

Már miért ne lenne? A tetteidnek következménye van, így működik a világunk. De a döntést te hozod meg a saját akaratodból.

Mondjuk ha nem eszel, annak következménye, hogy éhen halsz. De ettől még szabadon dönthetsz így is. Vagy ha nincsenek ilyen hajlamaid, szabadon megválaszthatod hogy épp túrós palacsintát, sajtos tésztát vagy paprikás krumplit szeretnél enni.

Lényegében senki nem hoz helyetted döntést, bizony te cselekszel a saját szabad akaratod szerint. Az már másik kérdés hogy a cselekedeteidnek mindig lesz következménye is.

"Igen, az Érkezésre gondoltam. Nekem tetszett. Kicsit hosszú, de szerintem érdekes."

Érdekesnek érdekes, meg nekem is tetszett, csak vannak dolgok amik nem világosak, és szerintem érdemes lett volna kicsit jobban belemenni a filmkészítőknek.

Például hogy az idegenek számára az, hogy egyszerre élnek a múltban, a jelenben és a jövőben is, ez most azt jelenti hogy előre determinált a teljes létezésük? Vagy azáltal, hogy ismerik a jövőt, képesek lehetnek megváltoztatni azt?

Tehát a filmben például azért jöttek el az emberekhez, és kérték a segítségüket, mert eleve ez a sorsuk amit nem változtathatnak meg? Vagy azzal hogy eljöttek az emberiség segítségét kérni, pont az volt a szándékuk hogy megváltoztassák a jövőt, amit előre láttak?

2017. aug. 16. 20:42
 26/28 anonim ***** válasza:

Ádám tökéletes volt, és nem beteg depressziós.

Ő a szabad akaratával megmutatta, mit gondol a Teremtőjéről, és a gondviseléséről.....

2017. aug. 17. 05:22
 27/28 anonim ***** válasza:

Living ,

Ez most hogy jön ide???? Könyörgöm legyen màr eleje és vége, amit īrsz.... Hogy jön ide Àdàm?????

Azóta megtörtént a bűneset...keresztények tömegei depressziósak, akik nem hogy hàlàt nem tudnak adni,de még kikelni az àgyból is alig....még Jehova Tanúi között is. ÓH Istenem......összekutyulsz mindenféle dolgot.

Ui: Nem Jézus nevéért üldözlek...ne erősìtsd ezt magadban...

2017. aug. 17. 09:04
 28/28 anonim ***** válasza:

Ha egy benzin üzemű járműbe gázolajat teszünk,miért csodálkozunk,ha az nem megy?

Ha Isten terve helyett saját tervünket próbáljuk Istenre erőltetni(kiimádkozni belőle),miért csodálkozunk,ha boldogtalanok vagyunk?

Az ember,CSAK az isteni szeretet törvényével lehet boldog.Ha szabadakaratunkkal ennek ellene élünk,természetes,a boldogtalanság.

2017. aug. 17. 16:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!