Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van aki biztos abban, hogy...

Van aki biztos abban, hogy vár minket valami a halál után?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

24 éves vagyok és várandós. Mióta a gyermekemet várom, nagyon ijesztő gondolataim vannak. Sajnos olyan dolgoknak is kell örülnöm a terhességem miatt, mint idős Nagymamám most pár évig még szeretne élni, hogy lássa Dédunokáját, vagy, hogy fiatal Anyukám sok év után végre ellátogatott az orvoshoz, hogy meggyógyítsák fájos derekát és karját, hogy még sokáig tudjon vele játszani. Úgy érzem a halál gondolata még soha nem volt ilyen közel hozzám. Nagypapám és Édesapám hiánya is jobban fáj most, mint eddig bármikor. Mindig is féltem a haláltól és attól, hogy a halál után a semmi vár. Hogy becsukom majd a szemem és nem leszek többe, nem lesz több gondolatom. A tehetetlenség, hogy ezellen semmit sem tehetek, sem most, sem a jövőhéten, sem 70 év múlva, rettenetesen megrémít. Katolikus vallás szerint neveltek engem, bár sok mindenben nem hiszek, amit a biblia tanít és sok dolgot másképp képzelek el, mint ahogy elmondják, de nem hiszem, hogy ez bűn lenne. Ha Isten valóban létezik, szerintem senkire sem neheztel azért, hogy milyen vallás szerint él (most itt nem a sarkalatos példákra gondolok természetesen, csak, hogy Mária valóban szűz volt e, Jézus volt e a megváltó, a Szentlélek galamb képében érkezik, amíg nem váltok más vallásra Isten haragszik rám, stb.) Életem során többször kértem már Istent, hogy küldjön nekem jeleket és háromszor, három teljesen különböző és más vallást követő ember kérdezte meg tőlem, hiszek e benne, meséltek nekem a saját hitükről és ők teljesen megnyugtattak (legalább is akartak) hogy a halál után nem a semmi vár. Jelenleg viszont úgy érzem, hogy irracionális félelmeim (minden lefekvés előtt a nem akarok meghalni pánikszerű érzés) erősebb, mint a hitem. Talán ez csak a terhesség alatti depresszió egy tünete, de mindenképp ide akartam kiírni a kérdést.

Arra szeretnék megkérni mindenkit, hogy ne másoljatok be részleteket, idézeteket senkinek a könyveiből, hogy saját szavaitokkal, magyarra lefordítva írjatok nekem. Ti miért vagytok biztosak a hitetekben? Szerintetek miért nem jött még el az Isten? Tudom, az én vallásom szerint már eljött Jézus képében, de a zsidók szerint például még nem. Ha már eljött miért nem jön el újra? Miért hagyja, hogy tönkretegyük a földet? Tényleg csak Éva és a szabadakarat miatt? Minden rossznak a kapuját kinyitotta az első két ember és Isten tehetetlen? De a legfontosabb nem ez, van itt valaki, aki biztos abban, hogy vár minket valami a halál után?

Köszönöm!

2017. aug. 14. 10:03
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Máriának biztosan nem,de Jézusnak annál inkább.
2017. aug. 17. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!