Tudomásom szerint a halál után a lélek ugyanabban a világban marad, ahol most élünk, test nincs, csak a lélek. Akkor ezek a lelkek látnak, minket, élő hús vér embereket? És látják minden változtatásunkat a környezetben. Stb?
Ne vicceljétek el a válaszokat!
A test nélküli lélek rezgés, viszont látása van.
Ha nem lenne, hogyan tudná az a fránya rezgés megtalálni számítógépem, vagy TV készülékem?
Én úgy gondolom, hogy azok az esetek amikor valaki a lélekkel, vallásos dolgokkal kapcsolatban azt állítja, hogy ő "látta a túlvilágot/lelkét/istent", stb. az mindig valami hallucináció vagy álomszerű dolog lehet, de az is biztos, hogy csak igazi hívő emberek látnak ilyesmit.
Szerintem néhány véletlenszerű eset, amit bizonyos emberek felfújnak nem bizonyítja azt, hogy létezik a léleknek fizikai valósága, pl. nagyon utálom ezzel szemben, amikor valaki nem hisz magában a lelki létezésben, azért mert "nem látta".
Úgy fogom fel, hogy valamilyen szinten azt is megható történetnek tartom, mikor valaki ilyesmit lát, álmában akár, stb., mert azt is az érzéki viszonyulásaival idézi elő, eleve a gondolkodásával, ami általában a fejében jár, és hisz benne. Mert alapjábavéve alapjábavéve szellemi szinten jelentékes a lélek, azonkívül hiába "keressük" a testét, mint valami fantasztikus szellemszerű dolgot. Senki sem figyel a fürdőszobában. Szerintem eleve a lélek fogalma nem egészen egy ember saját személyében van.
Azokat nevezik a leglelkesebb embereknek, akik másoknak adakoznak, szeretnek, stb. Mintha (szerintem) másokkal szemben nyilvánulna meg a lélek, nem önmagában, esetleg emberek közti kapcsokban él.
Ha valaki meghal, akkor pl. jogosan érzem azt, hogy ha a személy dolgaira ránézek, akkor úgy érzem mintha velem lenne, vagy csak azáltal, hogy a személyre gondolok. Olyankor neki nincsen teste, vagy érzékszervei, amivel figyeljen, mégis valami fontosat őrzök meg, azt ami megragadott belőle, így képzelem el a lélek tovább élését, ami nem köthető helyhez vagy időhöz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!