Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Tudomásom szerint a halál...

Tudomásom szerint a halál után a lélek ugyanabban a világban marad, ahol most élünk, test nincs, csak a lélek. Akkor ezek a lelkek látnak, minket, élő hús vér embereket? És látják minden változtatásunkat a környezetben. Stb?

Figyelt kérdés
Egy barátom mondta, h az anyukájának mikor agyrázkódása volt és elájult, akkor felülről látta ugyanazt a világot, látta magát, meg a motort,amivel elesett.
2015. aug. 17. 16:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
55%
Ez mondjuk eléggé vicces lenne. Pl. akkor kakilás közben is figyelhet minket egy csomó perverz szelleme? :D
2015. aug. 17. 16:41
 2/11 A kérdező kommentje:
Hasonló dolgon én is gondolkodtam már. :D nem lenne jó..
2015. aug. 17. 17:16
 3/11 anonim ***** válasza:
10%
Az én tudomásom szerint halál után a látószervünk elbomlik. Ha itt is marad a lelkünk, annak egy következő életig nem lehet tudata, nem láthat semmit.
2015. aug. 17. 17:22
 4/11 anonim ***** válasza:
81%
Ha nincs fizikai test, nincs fizikai szem, nincs fizikai látás. Azokat a részeidet láthatja, amelyek azonos tartományban vannak, mint ő, de azokat a rétegeket, ahol nincs érzékszerve, csak közvetve, vagy úgy sem fogja látni. Értem ez alatt, hogy nem látja, hogy bevered a térded az asztal sarkába, de a fájdalom által kiváltott érzéseket észleli. Ha "ébren" marad egy darabig a halál után, akkor ezt észlelheti. De a vécén nem fog kukkolni.
2015. aug. 17. 17:30
 5/11 A kérdező kommentje:
És a szeretteinkkel találkozhatunk halálunk után? például nem találja meg egymást férj és feleség, mert ott nincsenek érzelmek, tudat, hogy na most ő volt a férjem..?
2015. aug. 17. 17:56
 6/11 anonim ***** válasza:
Mivel különböző időpontokban halnak meg, ezért nem nagyon találkoznak a halál után. Emellett a halottak szelleme sem marad egyben sokáig, mivel az a fizikai test, és a lélek összekötésének eszköze volt, a test elvesztésével majdhogynem elveszti minden funkcióját. A legtöbb halott olyan állapotba kerül, amilyen a félálom, vagy a mély alvás, és keveset tud a halál utáni eseményekről, amikor a szellem is meghal(eloszlik), és a lélek marad csak, ami nem nagyon foglalkozik olyan dolgokkal, mint például az életben maradt, vagy előtte távozott rokonság. Igazából a léleknek már semmilyen eszköze nincs rá, hogy velük kapcsolatba léphessen, és oka sem. Az, hogy a lélek ezután mit csinál, az már viszont hit kérdése. Illetve az hit kérdése, hogy szerinted mit csinál. Mert hogy a hit nem sokban befolyásolja a lélek további életét, az eléggé biztos. Hiába hiszek én mondjuk abban, hogy mennybe, vagy pokolba kerül, ha nem ezt teszi. Az, hogy kapcsolatba kerül e azokkal még valaha, akiket életében ismert, igazából csak az élők lelki nyugalma miatt érdekes. A többi csak nézőpont kérdése.
2015. aug. 17. 20:51
 7/11 anonim ***** válasza:
3%
Nem kell túlbonyolítani. Nincs test nincsenek érzékszervek + lélek sincs.
2015. aug. 17. 21:17
 8/11 anonim ***** válasza:
42%
Nahát, megjött a mérnök úr. :D
2015. aug. 17. 22:56
 9/11 anonim ***** válasza:

Ne vicceljétek el a válaszokat!

A test nélküli lélek rezgés, viszont látása van.

Ha nem lenne, hogyan tudná az a fránya rezgés megtalálni számítógépem, vagy TV készülékem?

2015. aug. 18. 05:59
 10/11 anonim válasza:

Én úgy gondolom, hogy azok az esetek amikor valaki a lélekkel, vallásos dolgokkal kapcsolatban azt állítja, hogy ő "látta a túlvilágot/lelkét/istent", stb. az mindig valami hallucináció vagy álomszerű dolog lehet, de az is biztos, hogy csak igazi hívő emberek látnak ilyesmit.

Szerintem néhány véletlenszerű eset, amit bizonyos emberek felfújnak nem bizonyítja azt, hogy létezik a léleknek fizikai valósága, pl. nagyon utálom ezzel szemben, amikor valaki nem hisz magában a lelki létezésben, azért mert "nem látta".

Úgy fogom fel, hogy valamilyen szinten azt is megható történetnek tartom, mikor valaki ilyesmit lát, álmában akár, stb., mert azt is az érzéki viszonyulásaival idézi elő, eleve a gondolkodásával, ami általában a fejében jár, és hisz benne. Mert alapjábavéve alapjábavéve szellemi szinten jelentékes a lélek, azonkívül hiába "keressük" a testét, mint valami fantasztikus szellemszerű dolgot. Senki sem figyel a fürdőszobában. Szerintem eleve a lélek fogalma nem egészen egy ember saját személyében van.

Azokat nevezik a leglelkesebb embereknek, akik másoknak adakoznak, szeretnek, stb. Mintha (szerintem) másokkal szemben nyilvánulna meg a lélek, nem önmagában, esetleg emberek közti kapcsokban él.

Ha valaki meghal, akkor pl. jogosan érzem azt, hogy ha a személy dolgaira ránézek, akkor úgy érzem mintha velem lenne, vagy csak azáltal, hogy a személyre gondolok. Olyankor neki nincsen teste, vagy érzékszervei, amivel figyeljen, mégis valami fontosat őrzök meg, azt ami megragadott belőle, így képzelem el a lélek tovább élését, ami nem köthető helyhez vagy időhöz!

2015. aug. 22. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!