Az emberek többsége miért akar a halála után is élni?
Mert egyébként mi értelme lenne az életednek?
Meghalsz kész vége, nincs semmi?
Mi az a semmi?
Miért melózol napi 8 órát feleslegesen? Miért szenvedsz egy életen át, ha úgy sincs értelme?
Szerintem ezt ép ésszel fel fogni sem lehet.
Akar a fene (én biztos nem) élni még halálom után is, pláne örökké... Bőven elég nekem ez az élet, ezt szeretném kiélvezni, remélhetőleg tudok is hagyni valamit hátra, amiről legalább egy-két ember emlékezni fog rám, és úgy akarok meghalni, hogy büszke legyek a gyerekemre, hogy viszi tovább az életet.
Ezenkívül abszolút nem zavar, ha elrohadok a földben. Ez az élet rendje.
Igazából élsz a halálod után is, csak szerintem újjászületsz, más testbe, más életbe, és a korábbiakat mind elfelejted.
Az örök élet pedig azért nem jó, mert... Na, azért van pozitív oldala is, hogy így belegondolok.
Pozitív:
- Olyan korokat láthatsz, olyan sokat, és annyi tapasztalatot, szokást tanulhatsz, annyi nyelvet, annyiféle helyen járhatsz, hogy az hihetetlen.
- Gondolom az örök életűek nem is nagyon öregszenek fizikálisan, mert az szívás lenne, ha 500 évesen egy konkrétan összeaszott mazsolaként vegetálnál.
Negatív:
- B*sszus! Egy csomó háborút, éhínséget, pusztítást, katasztrófát átélnél!
- Ha valaki örökké él, attól még nem tud alakot váltani, szóval valószínűleg egész végig utazgatnia kéne.
- A szeretteid meghalnak, de Te nem. Előbb-utóbb egy Magadba zárkózó, kőszínű, magányos ember lennél, nehogy tovább sérülj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!