Szerintetek Isten nem igazságtalan?
Lélek nélküli félméteres bemásolásoktól, bibliai idézetektől kíméljetek. Átgondolt, személyes tapasztalatokat szeretnék tőletek kapni. Miért kegyes Isten valakihez, míg a másik végigszenvedi az életet? Sajnos már abban sem hiszek, hogy majd minden jóra fordul, meg hogy majd Isten másban kárpótol.
Azt vettem észre, teljesen függetlenülattól, hogyan viselkedik valaki, az egyiknek normális életet ad, a másiktól (na, ez egy korrekt mondat a bibliában), még azt is elveszi, ami van.
Lécci, kíméljetek a nincs is Isten, hö!-jellegű elmésségektől. Maradjunk a témánál, köszi.
Kedves Kérdező!
Azt kérdezed, hogy "Szerintetek Isten nem igazságtalan?" Nem, biztosan nem az. Ő teremtett bennünket, szeretetből. Miert akarna rosszat teremtményeinek!"nem igazsagtalan az Isten"
Sátán az, aki a Biblia szerint a világ uralkodója.
Ő, aki rosszat tesz az emberekkel.
Ádámot és Evát is befolyásolta mikor
fellázadtak Isten ellen.
Most megtapasztalhatja az ember mi a jó és mi a rossz.
Sátán az aki uralja a világot, befolyásolja az emberek életét. A Biblia szerint a " világosság angyalaként is feltünteti magát, hogy sok embert elhidegítsen Istentől.
Látszolag még jót is tesz az emberrel. Célja az hogy Istent hibáztassuk mindenért.Igy a Teremtő jóságában, igazságosságában kételkedhetünk.
Sorsod tűrése is erény.
Nem az a kérdés, hogy Isten igazságos-e. Kegyelme készen áll. Csak rajta múlik, hogy élsz-e vele!
Igen, persze, ez a kérdés sarkított volt, magam sem hiszem, hogy van emberi sors szenvedés nélkül. Csak valahogy sokan vannak, akik megússzák az emberi élettel együttjáró természetes szenvedéssel. Pl. fogfájás, idősödik valaki, romlik a látása, hallása, egyre betegebb. Míg vannak, akik eltemetik a gyerekeiket, vagy meg sem születik az a gyerek; olyan betegsége van, ami mondjuk tartósan magányra ítéli, vagy egyszerűen nem találja meg a párját. Vagy megerőszakolják, mit tudom én.
Sokszor mi keresztények sem vagyunk egyenlően megpróbálva az Úr által. Aki nyitott szemmel jár, észreveszi, és ez sokszor bizony felmerül az emberben, hogy miért.
Írta valaki, hogy a sorsunk tűrése erény. Igaz ez (majd belenézek a linkbe), mélységesen tudom tisztelni azokat, akikről tudom, hogy nagy szenvedéseken mentek keresztül, mégis békében maradtak az Úrral. Sajnos erre én képtelen vagyok.
"Kedves" Egyetemet Végzett Helyesen Írni Mégse Tudó 49%-os Kolléga!
Nem tudom, ismered e az álszent jelentését. Ez kb. annyit tesz, valaki csak hirdeti mondjuk a krisztusi tanokat, de ő maga, ha nem látják máshogy cselekszik, magyarul jobbnak mutatja magát, mint ami.
Én pont nem ez a keresztény vagyok. Én az a fajta vagyok, aki fel meri tenni a kérdéseit, amik nyugtalanítják, még akkor is, ha ezek a kérdések egyes "keresztények" szemében botrányt keltőek is.
Ha az Isten kegyelmes, segít fényt gyújtani a sötétségben. 'a világosság a sötétségbe jött'-ha rémlik valami a János Prológusból. Bár őszintén nem szeretek kardozni az igével.
Szerintem, ha valóban keresztény vagy, kicsit empatikusabban állj a kereső emberhez, mert így ahelyett, hogy Krisztushoz vonzanád az embereket, csak taszítani fogod őket.
Kérdéseket feltenni nem bűn! Kicsit olvasd figyelmesebben a Szentírást, elég sok a kérdéseket feltevő benne, különös tekintettel Jób könyvére.
szent Ágostont (ha rémlik valahonnan a neve) a kérések feltevése vezette a megtéréshez.
A kérdésed ráillik Jézus egyik példázatára.
Amikor mindegyik munkás tiz pénzt kapott, de valamelyik egész nap gürcölt, valamelyik meg egy órát. Mégse kaptak többet azok akiknek sokkal nehezebb volt, es a példázatban a gazda így is jónak tartotta magát, mivel azt teheti a magáéval amit akar.
A gonosz szemű munkásokkal is igazságosan bánt a gazda, ők mégis azért háborogtak mert másokkal nagylelkűebben bántak.
Tudsz hálát adni azért ha ismerősödnek sokkal könnyebben megy?
Jób könyvében is Jób nem kérdőjelezte meg Isten igazságosságát, azonban a barátai bűnösebbek voltak nála és mégsem kellett szenvedniűk. (Elvileg az erősebbek kerülhetnek nagyobb teher alá)
A szüleink bűnei is hatással vannak a mi életünkre, nem csak a saját bűneink súlytanak bennünket. Mivel közösségben élünk, és nem magányosan, ezért egymásért is felelősek vagyunk, nem csak magunkért. Ez a szabad akarat, és a közösségben való élet velejárója.
Sok embernek látszólag mindene megvan, mégse boldog. Vagy csak színleli, hogy boldog. Mindannyian elveszettek vagyunk, ha nem találjuk meg az Istenhez vezető utat. Legyen az gazdag, szegény, egészséges vagy beteg ember. A hasonlítgatás, irigykedés szelleme nem vezet Istenhez közelebb. Az őszinte bűnbánat, az alázat az ami közelebb visz.
Dávid is a szorultságából kapott tág teret de ehhez lehet nem Istent kellene céltáblának tenni. :)
Le lehet győzni a vádlót a bizonyságtételünk beszédével, a Bárány vérével, és meg kell gyűlölni a saját lelkünket is. "és az ő életüket nem kímélték mind halálig."
Elég sokan az életükkel fizettek Krisztus gyalázatáért. Nem szabad hagyni, hogy a gondok lenyomják az ember szívét es emiatt eldobjuk a bizodalmat. A gondok arra is jók lehetnek, hogy megerősödjünk és alkalmasabbakká váljunk nagyobb feladatokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!