Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek Isten nem igazságt...

Szerintetek Isten nem igazságtalan?

Figyelt kérdés

Lélek nélküli félméteres bemásolásoktól, bibliai idézetektől kíméljetek. Átgondolt, személyes tapasztalatokat szeretnék tőletek kapni. Miért kegyes Isten valakihez, míg a másik végigszenvedi az életet? Sajnos már abban sem hiszek, hogy majd minden jóra fordul, meg hogy majd Isten másban kárpótol.

Azt vettem észre, teljesen függetlenülattól, hogyan viselkedik valaki, az egyiknek normális életet ad, a másiktól (na, ez egy korrekt mondat a bibliában), még azt is elveszi, ami van.

Lécci, kíméljetek a nincs is Isten, hö!-jellegű elmésségektől. Maradjunk a témánál, köszi.

2017. aug. 10. 19:09
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:

Nem.

Isten pedig nem oszt ki egyiknek többet, jobbat, a másiknak meg nem.

Az életben minden úgy Isten alakítja ki.

2017. aug. 10. 21:17
 12/40 anonim ***** válasza:

Ha létezik is Isten, nem valószínű hogy beleavatkozik az emberek életébe.

Mondhatnám úgy is: nem az ő dolga, mi emberek milyen életet teremtünk magunknak a földön. Lehet igazságtalan, ő úgy van vele szerintem: amit csinálnak, azt eszik majd meg.

2017. aug. 10. 21:18
 13/40 anonim ***** válasza:

jav:

Az életben, mindent a körülmények alakítják,

2017. aug. 10. 21:20
 14/40 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ha az Isten által rád és ismerőseidre "rótt" negatívumokat helyén akarod kezelni, nézd nagyobb képben az életed, az életüket. Ha az egyén egy életén belül próbálod a "jó" és a "rossz" harmóniáját/egyensúlyát megkeresni, nem fogod megtalálni, és teljesen igazad lesz: Isten igazságtalan, kegyetlen stb.

Hála az Égnek, ehhez az Istenhez nekem semmi közöm sincs.

Az én Uram kegyes, szeret és támogat engem. Személyesen viseli gondomat. Ez a tapasztalatom. A negatívumokat én vállaltam, betűről betűre és a sz*reső minden cseppjéért hálás vagyok. Segít fejlődnöm, és ledolgozhatom az adósságaim. Fonákjáról látom azt, amit eddig csak színéről voltam elég bátor.

Természetesen jogodban áll így látni a világot: "már abban sem hiszek, hogy majd minden jóra fordul, meg hogy majd Isten másban kárpótol" Ha nem hiszel benne, akkor is igazad lesz. És ha hiszel a "negítívumok" létjogosultságában, akkor is.

Melyiket választod?

2017. aug. 10. 21:33
 15/40 anonim ***** válasza:
Nem egyszer én is úgy gondolom, hogy az élet nagyon igazságtalan, bár magamban ezt próbálom úgy átfordítani, hogy többször nagyobb terhet rak egy-egy emberre, mint amennyit el lehet viselni és ezt tartom inkább igazságtalannak, nem azt, hogy kihez mihez képest. Az ilyesmit nem is lehet így mérni, a tragédiákban nem lehet súlyossági sorrendet felállítani. A saját példáidat nézd meg, ezeknek az embereknek csak a jelenlegi helyzetét látod, és egyáltalán nem biztos, hogy akárhány év múlva is azt az embert látnád szerencsésebbnek akit most, de ugyanúgy az előzményeiket sem ismerheted. Nem mernék ilyeneket állítani, hogy valahogyan mindenki ugyanannyit kap jóból is és rosszból is, de ha ismersz idős embereket, azt az egyet elég biztosan el lehet mondani, hogy ezt az életet egyetlen ember sem ússza meg törések és szenvedések nélkül. Most hogy ezért Istent kellene hibáztatni, az embereket, a sorsot, a karmát vagy az evolúciót, hát hallod arról fogalmam sincs.
2017. aug. 10. 21:36
 16/40 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, aki privátban írt, annak is!

Érdekeseket írtatok, mindenki saját hite, elgondolása szerint.

Tudom, mit tanít az egyház a szenvedésről, és a 14-es válaszadó is nagyon éretten él, ha tényleg így él, de sajnos én ezt a dolgot most, ebben a helyzetben, fájdalomban nem tudom máshogy látni az életemet és a körülöttem levőkét. A biblia írja, hogy Isten nem szenélyválogató, de én sajnos annak tapasztaltam meg. Egyszerűen semmi jó nincs az életemben. Lehet mondani, hogy biztos van, csak nem veszem észre, meg én vagyok egy a balga szüzek közül, de azt hiszem, most az a becsületesebb, ha vállalom, és nem játszom meg a hívőt.

Tényleg rendesek vagytok, szerintem még egyszer átolvasom, amit írtatok!

2017. aug. 10. 21:57
 17/40 anonim ***** válasza:
0%

Az "élet" itt a földön igazságtalan.

Ezek szerint te erre most ébredsz rá!

Folytatom egy szálon, más szálon is beszélhetünk erről, de most ezen:

Ez vesz körül, egy igazságtalan világ és a benne levő mindennapi igazságtalan élet, gyakorlati élet.

Na most: E világnak van fejedelme: sátán és bukott angyalai irányítanak, egy pontosabb kifejezés: keverik

a "...."-t. (a kását)

Következő: A világot mégis nem a sátán, hanem Istennek szavai tartják fent. Az Ő szellemi törvényei. Szava maga szellemi törvény.

Ha eddig érted, tovább mehetünk, bár ez önmagában "faramuci" helyzet, egy konfliktus zónában vagyunk, élünk.

Van még egy tényező: A történelmi idő hol tart Isten óráján, mert tudod azt is ő szabta meg, egy "korszak" meddig tartson...Most az utolsó korszakban vagyunk az Úr visszajövetele előtt, ez se semmi, ettől önmagában is lehet ciki a helyzet..Utolsó időkben nehéz napok állnak be.

Aztán azt meg, ha keresztény vagy tudnod kellene a Bibliából, hogy Isten nem foltozgatja vagy foltozza meg a jelenvaló szellemileg sötét és gonosz világot, kort.

Ő teljesen mást épít és csinál, mint például, amin uralkodni tudnának e világ szellemi uralkodói, angyalai, akár beleértve földi vezetőket is. Azt is el kell mondani, hogy sátán ideges, mert kevés, egyre kevesebb ideje van, hogy állásait fönntartsa, ... megbolondul-feje tetejére áll ez az egész világ. Ez is elég ciki önmagában. Azt, hogy mit épít a bibliában olvashatod, nyilván nem a szörnyű állapotban lévő katolikus egyházat, amely már eljátszotta történelmi szerepét..

Istennek keresztényekre vonatkozó terve: A kihívás e világból, úgy élni...Bevonni a tervébe, úgy élni...ELKERÜLÉS, kegyelmében élni,áldásokat elvenni Tőle úgy élni...és az elragadtatás, ugyebár!...

Vagy nem kereszténynek tetszik lenni? Keresztényekről így ír a Biblia.

Ha követi az Urat ma egy ember, akkor tud ebbe az Örök életbe belekerülni és járni..

De ezzel ellentétben a "világban" lehorgonyozni, járni a templomba és azt hinni-gondolni ezzel mindent megoldottam, amit kell, és várni a Jóistenre, hátha vmit csinálna egy kicsit nekem...

Ez mi? Érthetetlen és értelmezhetetlen. Így még a Krisztust sem lehet "meglelni", nemhogy még követni is az Urat... És érteni hol tartunk?!..

Valószínűleg ez a bajod. Én erre tippelnék. És nem is lesz ez másképp, ha valóságosan meg nem térsz megtalálván Krisztust, elhagyván a sötétség cselekedeteit is, amiről az 1János ír, különben nem lesz meg Krisztus, és úgy már tudod venni Tőle az Igét, tudod követni őt, és ez áldással, megelégedéssel tölt majd el..

Ha nem fogsz cselekedni, csak agyalsz rajta, akkor semmiből semmi lesz, így kell semmit kapni az Úrtól, utána meg Őt okolni azért, amit előre megmondott mi lesz és hogy működik.

2017. aug. 10. 23:03
 18/40 anonim ***** válasza:

A Földön töltött életed semmi az örökkévalóságnoz képest. Egyetlen feladatod az, hogy Istennel való kapcsolatosat helyrehozd, azaz legyél majd kész elé állni. Mindenki teljes életet akar élni, mindenki máshogyan akar, de Isten nélkül nem sikerül úgyse...

Nem kértél bibliai idézetet, de mégis gondolj arra a példázatra, amikor a szolgák a gazdájuktól kaptak 1, 2, illetve 5 tálentumot. Kettő szolga befektette a tálentumot és kamatoztatta, egy pedig elásta. A gazda pedig csak azzal volt elégedett, aki kamatoztatta.

Akármit is jelképezzen a tálentum (Jézus valószínűleg lelki ajándékokra gondolt), amit kaptál, azzal gazdálkodj, azt kamatoztasd. Keresztyén szemszögből pedig lehetőleg "mennyei kincseket" szerezz vele, ne múlandó "földi kincseket".

2017. aug. 10. 23:12
 19/40 anonim ***** válasza:
20%

A kérdező kommentje:

Nem szeretem a kategórikus kijelentéseket. Istent valóban nem ismerem, de te sem. Egyedül az Egyszülött Fiú, aki kinyilatkoztatta. Rémlik valami?

A Bibliát viszont elég jól ismerem, úgyhogy ezt benézted.

A példáid a buták, rendesen érvelni sem tudsz, úgyhogy elég fura, hogy más szellemi képességeiről nyilatkozol, meglehetősen felsőbbrendűen. Ez mennyire krisztusi vonás! Vagy mégsem?

Én meg nem szeretem amikor valaki ilyen farizeusi,álszent,mint te.Ha a benned lévő világosság sötétség ,akkor milyen sötét a sötétség.

Ne haragudj de de baromi nagy az arcod.(lehet ezért majd Jézus leszid)

Ki vagy te ,hogy bírálgatsz vagy egyáltalán kérdéseket teszel fel? Ja ,hogy egyetemre jártál, én is.

Na inkább megyek aludni mer az értelmesebb.

Hiszen nem tudnák ujj dolgot írni hiszen ""ismered ""a Bibliát.

Nőjj már fel.. 1Korintus,13.

2017. aug. 10. 23:23
 20/40 Alex Fly ***** válasza:

Nem igazságtalan. Az igaz, hogy nem egyformák a kezdőfeltételek, viszont ehhez vannak mérve Isten elvárásai is velünk szemben. És a kegyelem Jézusban mindenki számára elérhető.

A példázatban sem ugyanannyi talentumot adott az úr a szolgáinak -de aki keveset kapott, annak kevésen kellett hűnek lennie, aki sokat, annak sokon. A jutalmát mindenki ugyanúgy megkapta...

2017. aug. 11. 00:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!