Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy katolikus hívő család...

Egy katolikus hívő család hogy áll ehhez a kérdéshez?

Figyelt kérdés
Előfordulhat, hogy a gyerekeiket nem oltatják be, mert a vakcinák gyártásakor embrionális szöveteket is felhasználnak?
2017. aug. 9. 17:07
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
36%
Lefordítom a kérdést, mert látom rajtam kívül más nem érti: egy kereszténynek az abortusz bűn, mivel az anyaméhben Isten teremtménye fejlődik, nem pedig egy liba. Ha őt megölik, és az alkotó elemeit belerakják az életmentő védőoltásba, akkor hogy fog dönteni egy keresztény, ha erről tudomást szerez?
2017. aug. 9. 18:51
 12/30 anonim ***** válasza:

Lehet én értem félre, de mintha pont az általad leírtakat tartaná demagógiának a kérdező #7-es hozzászólásban.

Mellesleg az az élet már elveszett, viszont így több millió megmaradhat. Ráadásul nem abból a célból veszett el, mert oltást akartak csinálni felhasználásával. Ha így lett volna, tehát azért ölnek embert, hogy gyógyászatilag felhasználják, az elítélendő lenne. De itt nem erről van szó.

2017. aug. 9. 19:09
 13/30 anonim ***** válasza:
78%

"Lefordítom a kérdést ... hogy fog dönteni egy keresztény...?"

Rossz a fordítás: kimondotottan a katolikusokról szól a kérdés. :)

Nekik meg van egyházuk, amelyik már régesrég a hívők tudomására hozta volna, ha bármi gond lenne a védőoltásokkal vallási szempontból.

[link]

2017. aug. 9. 19:21
 14/30 anonim ***** válasza:

12: akkor a vegánok is demagógok? Vagy ők nem, hisz azt tisztelni és megérteni kell, akik elvi kérdés miatt nem esznek semmiféle állati eredetű ételt? Én meg demagóg vagyok, mert annyira tisztelem az emberi életet, hogy ha netán embert (bizony, az emberi szövet az emberi szövet még sejt szinten is) tartalmazó vakcinát akarnának nekem beadni, ajkor nemet mondanék?

Amúgy meg jehova tanúinak ezzel biztos hogy semmi baja, mert nem tiltja az őrtorony.

A katolikus meg nem keresztény?

2017. aug. 9. 20:00
 15/30 A kérdező kommentje:
Köszi a linket, én is úgy tudtam, hogy ezt javasolják a híveknek. Mármint hogy igen, valóban problémás az embrionális szövetek használata, és kell keresni az elérhető alternatívát, de ha nincs ilyen, akkor az elérhetőt kell használni, akkor is, ha annak idején meglehetősen erkölcstelen úton jutottak a sejttenyészethez. Amúgy az tényleg érthetetlen, hogy miért nem biztosítják az alternatívát olyan esetekben, ahol az oltás megtagadása mögött "csak ennyi" húzódik, tehát nem valami elvakult oltásellenesség van a háttérben, hanem kizárólag az embrionális szövetek felhasználása okozza a problémát.
2017. aug. 9. 20:10
 16/30 anonim ***** válasza:

Nem teljesen értek minden következtetést, amit levontál, hogy őszinte legyek, néhány feladta a leckét.

Például nem értem, hogy miként kerültek a képbe a vegánok. De keresztény szemszögből helytelen a taőlálkozásuk, mert Isten maga adta az embernek mind az álatokat, mind a növényeket fogyasztásra. Ha én magamnak találok ki törvényt, hogy ezt bár Isten adta, hogy egyem, de okosabb vagyok Nála és nem eszem meg, az helytelen.

Ha jobban elolvasod, a vakcina nem tartalmaz emberi szöveteket, de felhasználhatják készítésekor.

Mivel gyermekek védőoltásáról volt szó, a magad beolttatása nem releváns, azt csinálsz amit akarsz. Ha a gyermekedet nem oltatod be a te babonáid miatt, akkor pedig csak remélem, hogy jól megbüntet az állam és a törvény erejével köteleznek. Így is sok gyermek halt már meg, hogy nem kaptak védőoltást a szülők halálosan káros babonái miatt.

2017. aug. 9. 20:14
 17/30 A kérdező kommentje:
Hát csúfos lenne, ha tartalmazná az embrió szöveteit a vakcina. A vakcina nem tartalmaz embriószövetet, az csak embriószövetből származó sejttenyészet felhasználásával készült. A sejttenyészetet nem kapod telibe oltáskor, egy erősen tisztított cuccot adnak be. (Amúgy szerintem is problémás kérdés, csak én nem vallási alapon vezetem le, azt csak segítségnek használom, mert ebben a témában kétségtelenül vannak jó meglátásai az egyháznak.)
2017. aug. 9. 20:15
 18/30 A kérdező kommentje:
Itt nem egy egyszerű babonáról van szó, mint pl az oltás 3 fejű autista gyíklénnyé változtatja a kölyköt, és különben is chemtrail :P . A linken is írta a szerző, hogy a szülő, aki a japán vakcinát szerette volna kérni, nem megtagadni akarta az oltást, csak olyan vakcinához szeretett volna hozzájutni, amely nem sérti az erkölcsi világnézeti vallási stb szemléletét. Ebből maximum egyetlen pont, a vallási, ami bizonyos szempontok alapján babonának minősíthető, de a kérdés ettől jóval komplexebb azért.
2017. aug. 9. 20:21
 19/30 A kérdező kommentje:
Amúgy szerintem is kötelezzen a törvény mindenkit, de akkor biztosítsa az alternatívát is olyan szülők számára, akiknek problémás az emberi embrionális szövetek "kihasználása".
2017. aug. 9. 20:25
 20/30 anonim ***** válasza:

"Amúgy szerintem is problémás kérdés, csak én nem vallási alapon vezetem le, azt csak segítségnek használom, mert ebben a témában kétségtelenül vannak jó meglátásai az egyháznak."

Nem vagyok keresztény, de ezt nem értem. Azok az embriók már rég meghaltak, nem azért, mert oltást akartak csinálni a segítségükkel, hanem, mert az anyjuk nem akarta őket. Akkor miért ne adjunk értelmet a haláluknak? Miért ne mentsünk meg embereket a segítségükkel? Akkor legalább nem hiába haltak meg, nem?

2017. aug. 10. 07:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!