Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A sátánízmus feltétlenül rossz?

A sátánízmus feltétlenül rossz?

Figyelt kérdés
A LaVey félére gondolnék.

2017. aug. 6. 20:12
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:

Látom sokan nem hogy nem néztek utána, hanem még a kérdésemet sem olvasták el.

Jöttetek azzal hogy áldoznak, mikor nem árthatnak ok nélkül senkinek.

Ne ölj nem-emberi állatot, hacsak rád nem támad, vagy élelemre nincs szükséged.

Ezen sátánizmus lényege az egyén fontossága, a létezés és az élet tisztelete a felsőbb hatalmak helyett; az egyént tekinti önmaga istenének. Ebből látható, hogy a sátánizmus ateista, pontosabban autodeista vallás. Az ateista jelző sok vitára adhat okot, mert, bár létezik istenkép, ezen erő nem igényel imádatot, és nincs szerepe a sátánizmus dogmatikájában vagy rítusában.

2017. aug. 7. 10:23
 12/34 anonim ***** válasza:
3%

,,Látom sokan nem hogy nem néztek utána, hanem még a kérdésemet sem olvasták el.

Jöttetek azzal hogy áldoznak, mikor nem árthatnak ok nélkül senkinek. "

Ahogy te se néztél utána a dolgoknak. A LaVey féle sátánizmus tudod mi? Egy cirkuszi műsor. LaVey a lázadó kamaszokat használta ki, akik ahogy írtam hisztizek, mert templomba kellett menniük.

Én voltam az is, aki írta, hogy elég sok macska halt bele pár hisztis kölyök hülyeségébe halloweenkor. Sok állatmenhely még mai napig is halloween előtt már 1 hónappal nem ad örökbe állatot, mivel legtöbbjüket halloween másnap elég brutálisan megkínozva és megölve találták meg. Ugyanúgy a LaVey hívők is.

Utána néztél volna a tényleges modern sátánizmusnak, akkor azt is tudnád miért van ez az áldozás. Segítek: a keresztényi tanítás ellen lázadnak így. Kereszténységben is meg van tiltva az áldozás, a sátánizmus meg szembe megy minden keresztényi tanítással, így ők előszerettel áldoznak fel különböző állatokat. A sátánizmus egész lényege, hogy szembe megy az összes keresztényi tanítással, így lázadva ellene.

A LaVey féle tanításokat meg hagyjuk, ahogy írtam az egész csak cirkuszi műsor volt, így akart LaVey meggazdagodni. A ,,követői" magasról kakilnak bele a szabályokba.

2017. aug. 7. 11:53
 13/34 anonim ***** válasza:
23%

Kedves Kérdező

Ahogy a válaszomat nem olvastad el, újra említést teszek neked arról, hogy már maga a személy, Sátántól jövő, illetve az Ő személyét magasztaló tanításokba, még ha ártatlannak is tűnik, egy keresztény a legmesszebbmenőkig távol tartja magát.

Még a magát kereszténynek vallók sem mind elfogadhatók Isten szemében, mert vannak névleges keresztények, akiknek az élete teljesen ellene megy a valódi keresztény életnek, és inkább világi életet él, mint Krisztus követőjeként.

Isten nem tesz alku tárgyává Sátáni dolgokat, vagy ami ezzel a személlyel kapcsolatos.

ezt kéretik megérteni.

2017. aug. 7. 12:48
 14/34 A kérdező kommentje:

Na de megyek a kórházba orvost áldozni, mert az egyház szerint boszorkányság.

Persze kínozni is fogom magam, hogy szent lehessek.

Meg ugye akkor már miért ne nyirjak ki mindent ami nem ember, úgy sincs lelkük..

2017. aug. 7. 13:54
 15/34 anonim ***** válasza:
17%

Miii??

Mennyire látszik, hogy nem ismered sem Istent, sem a hatalmát.

Az egyházat pedig ne hozd összefüggésbe olyan emberekkel, akik messze nem úgy élik az életüket, mint a néveleges keresztények

2017. aug. 7. 14:11
 16/34 anonim ***** válasza:
34%

+1 az #5 és #12 válaszolónak.

Lázadás, egyházi köntösbe dugva, és szinte mindegy, hogy mi ellen, csak szembe menjen a többséggel, és sokan felháborodjanak rajta. A házfalakra firkált horogkeresztek mögött sincs általában semmi eszmeiség, csak a "csakazértis" az ellenkezőjét csinálom, mint amit elvárnak tőlem. És ha ilyen látszólag logikus csokorba van kötve, akkor még könnyebben elfogadja pár ember. Főleg olyanok, akik nem találják a helyüket a világban (ld. pl. kamaszok).

2017. aug. 7. 14:20
 17/34 A kérdező kommentje:

Én a saját utamat követem, és nem tűrhetem, hogy valamit általánosítsanak, mint azt se hogy a sötét foltokat, amit anno a főpapok adtak ki eltakarják.

Nekem az igazság, a tiszta lelkiismeret a legfontosabb.

Nyilván minden közösségben van olyan hogy nem tartja be az előírásokat, de számomra ha az embernek van lelke, akkor az állatoknak is van, és szerintem az életbe élni kéne..

2017. aug. 7. 14:31
 18/34 anonim ***** válasza:
Akkor miért írtad ki a kérdést? Sima provokáció?
2017. aug. 7. 14:56
 19/34 A kérdező kommentje:
Látod, nem a te egyházad, és már provokációnak veszed.
2017. aug. 7. 14:59
 20/34 anonim ***** válasza:
2%

Csak Krisztus követésével lehet eljutni Istenhez, vagy talán jobb úgy mondani, hogy Krisztussal együtt járva. Minden más próbálkozás végeredményben kudarcba fullad, akár sátánizmusnak hívják, akár valami keresztény név alatt fut.

Amit olvastam a kérdésben, abból úgy tűnik, a LaVey féle sátánizmus nyíltan vállalja, hogy önmagát dicsőíti. Aki értelmes, az elkerüli az ilyen csapdát.

Viszont a tapasztalataim szerint a kereszténynek nevezett vallásokban is a nagy többség csak mondja a szép dolgokat, de az életük alapján őket is lehetne sátánistának nevezni.

2017. aug. 7. 15:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!