Miért nem mondjuk bejegyzésenk közben, hogy milyen vaallást képviselük?
Több bejegyzésben megvannak a különböző vélemények,de nem tudjuk, milyen vallásrol van szó.
Igy nem értjük,és nem tudjuk,hogyan reagáljunk.
Mert mivel mindenkinek van egy kevés ismerete a vallásokrol,igy könnyebb reagálni,és tudjuk melyik vallásnak mi a véleménye.
Pld.István38 sok bejegyzésnek örvend,olvasom is, de még nem tudom melyik vallást képviseli.
Mindenki más,és ezért mindenkinek a véleményét értékelem,már azért a fáradságért is,hogy ir.
De ha tudom hogy a bejegyzés milyen vallást képvisel,abból tanulók,mert sokszor nem tudom melyik vallástol ered a bejegyzés,igy zavarban vagyok ki mit tanit?
Igy ismeretben nem gazdagodtam,hanem ellenkezően nő a kételyem a megértést illetően.Szerettem volna ezen az oldalon tanulni a vallásokrol nem pedig,a semmibe tekinteni.
Ez nem a legjobb hely a vallások megismerésének. Általában az indulatok is elszabadulnak, és akkor már attól torzul az egész. Ha érdekel, meg kell kérdezni privben milyen hitrendszerhez tartozik. Továbbra sem ismert pl a te vallásod/vallástalanságod..
én pl az összes világvallást igaznak tartom, transzcendens egységben van az öt világvallás
Ez a könyv jó alap:
Az öt világvallás - Bráhmanizmus, buddhizmus, kínai univerzizmus, kereszténység, iszlám Helmuth Von Glasenapp vallástörténész írta. Azért különleges, mert nem marxista valláskritika, hanem ő is hitte ezeket a vallásokat - mert csak úgy lehet megismerni a vallásokat.
Olyan ez, hogy egy hegycsúcsra sokféle úton juthatsz fel- az északi mohos, hűvös, a déli virágos, illatos, a növények, állatok, formák, színek, illatok egészen különbözőek - de mégis egyetlen csúcsra visz mindegyik (sok-sok milliárd hívővel az évszázadok alatt). Így lehet megismerni és az egyik úton járni. Mindegyikben jó és rossz is, de ahogy Piliszky mondta, a katolicizmus egy hajó, amelyen sok utas és dolog van, rossz is, de visz valahová, egy cél felé.
Kedves Kérdező!(11.Hsz)
Ha kíváncsi vagy mit tanít a Szentháromsággal,üdvösséggel,stb.egy,vagy több létező felekezet,kérdezd meg!
Az itt írók egy része-szerintem jelentős része-nem vallásfelekezete kanárija,aki a hittételek ismételgetője csupán,hanem olyan hittételeket,melyekkel nem ért egyet,saját véleményét írja le.
Örülök és szerintem mások is örülnek neki, hogy van aki csak érdeklődés miatt látogat ide. :)
Gyanítom, hogy a kereszténység és azon belül a külömböző felekezetek közti értelmezés beli eltérések között szeretnél jobbam eligazodni?
A legjobb (szerintem) ha az ember először egyénileg ismerkedik a Szentírással és próbálja mindig az egyszerű értelemben olvasni.
Tudom, hogy nagyon sok mindent nem lehet érteni eleinte, de ahogy sokszor figyelmesen olvassa valaki, úgy gyökerezik meg az igazság beszédeiben, fejlődnek ezérzékei és egyre jobban különbséget fog tudni tenni a jó és rossz értelmezések, tanítások között.
Kedves kérdező.
Isten gyermekei-azok akik nem állkeresztények azok nem képviselnek semilyen vallást, azok Jézust képviselik és a Biblia igazságát.
Itt a GyK is vannak, de mint ahogy tudnivaló ez nem a többség ez mindig kissebség.
"A legjobb (szerintem) ha az ember először egyénileg ismerkedik a Szentírással és próbálja mindig az egyszerű értelemben olvasni."
Egyetértek szerintem is. A Biblia minden igazságot megmutat(nem materialista szemszögböl). Olvasás előtt őszinte szív, ima.
Mert ez csak azoknál a kérdéseknél releváns,ahol maga a kérdés is arra irányul,hogy egy adott vallás mit mond erről. De ha egy egyszerű kérdésnél mindenki leírja a vallását,az kb arra jó,hogy csak azért,mert más a vallás/felekezet neve,egyből nekiugranak. Jártam már így,hogy köztem és egy illető között egyetértés volt,de amikor megtudta,hogy nem az ő felekezetébe járok,még kereszténynek sem tartott. Az sem érdekelte,hogy amúgy egyetértettünk mindenben.
A másik meg az,hogy nem mindenki azért van itt,hogy a saját gyülekezetét felpromózza,mert mondjuk Jézusról szeretne beszélni és nem a felekezetéről.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!