Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem mondjuk bejegyzésenk...

Miért nem mondjuk bejegyzésenk közben, hogy milyen vaallást képviselük?

Figyelt kérdés

Több bejegyzésben megvannak a különböző vélemények,de nem tudjuk, milyen vallásrol van szó.

Igy nem értjük,és nem tudjuk,hogyan reagáljunk.

Mert mivel mindenkinek van egy kevés ismerete a vallásokrol,igy könnyebb reagálni,és tudjuk melyik vallásnak mi a véleménye.

Pld.István38 sok bejegyzésnek örvend,olvasom is, de még nem tudom melyik vallást képviseli.

2017. aug. 5. 12:51
1 2 3
 1/23 Pietrosol ***** válasza:
100%

Szia!

Te sem írtad le a vallásod. Nem mintha a kérdésed nem lenne semleges ebből a szempontból. Amúgy itt, többnyire magukat keresztény vallásúaknak mondók válaszolnak, legfeljebb más-más felekezethez tartoznak.

2017. aug. 5. 13:02
 2/23 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem jobb is, mert a hívők 99%-a nincs tisztában az egyházának minden apró-cseprő dolgával, így a saját felfogását képviseli olyan kérdésekben, amik nem alapvetőek.
2017. aug. 5. 13:08
 3/23 anonim ***** válasza:
98%

Ez nem valamiféle zsinat, ahol meghatározásokat, szabályzatokat kell lefektetni, hanem egy kérdezz-felelek oldal, ahol a felmerülő kérdésre az ember aktuális tudatállapota, megismerésének és kifejezőkészségnek szintje és mélysége szerint válaszol -ezért azt kell mondjam még félre is viszi a válasz tartalmát ha fölé tűzök egy zászlót, és alatta vonulok be.

Amennyiben a kérdés arról szól: ez és ez a vallás/ideológia mit mond erről és erről - akkor meg kell nevezni, hogy milyen forrásból milyen vallást/ideológiát hordoz a válasz.

Persze ezt sokan nem értik meg, és rávetődnek a válasz árnyra - én voltam már itt gyalázatos példája a kereszténységnek és elrettentő példája az ezoterikus baromságoknak, de mindenképp ostoba hülye, akárhogy is írom, ahogy a politikában is voltam már ultra-jobbtól az ultra-balig minden.

Hát ilyen hely a gyakori.

2017. aug. 5. 13:29
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Akár hiszed, akár nem, többször olvastam figyelmesen a Bibliát, mint sok magát kereszténynek mondott vallásos.

Mindezek ellenére nem vagyok vallásos.

Ilyen esetben mit kéne kommentemhez írmom szerinted?

2017. aug. 5. 13:31
 5/23 anonim ***** válasza:
97%
Ha az ember címkéket ragaszt a homlokára, akkor a címkékre fogékony emberek azonnal belehelyezik a címkének megfelelő fakkba, és azután olvassák el, ha ugyan elolvassák, hogy mit is mondott. Mivel, ha már keresztények vagyunk, legalábbis ezt gondoljuk magunkról, kívánatos volna a keresztény hit alapjának számító Bibliára hivatkozva megvitatni az adott témát, a címkék nem kívánatosak. Nincs olyan ember, akinek mindenben igaza van. De olyan ember sincs, aki mindenben téved. A címkék azonban leginkább a csak jó, vagy csak rossz értékítéletet támogatják, esetleg megengedik a semleges, "futottak még" kategóriát is. Azonban még egy adott esetben, adott dologban tévedő embert is megilleti az emberi méltósághoz való jog, aminek része az is, hogy meghallgatják és emberhez méltóan bánnak vele, hacsak ő maga ki nem lép ebből a kerekasztal státuszból. A címkék ezt megnehezítik, mert a versenyszellem sokszor erősebb a józan észnél, és ugyanazt az állítást a címkének megfelelő mérlegekre helyezik, nem pedig közös mérlegre, azaz kettős mércét használnak.
2017. aug. 5. 13:53
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Például én katolikus szemszögből szoktam írni, ha mindenhova odaírnám, akkor nem azt néznék, hogy mit írtam, hanem elolvasás nélkül lepontozná a túlnyomó többség.
2017. aug. 5. 14:40
 7/23 anonim ***** válasza:
0%

.

Jehova Tanúja

2017. aug. 5. 15:37
 8/23 anonim ***** válasza:
Ha olyan választ adok, ami tudom hogy egy sarkalatos pont a katolikus és protestáns álláspontok között, akkor oda szoktam írni, hogy ezt mi hogy gondoljuk, és tudomásom szerint a másik fél hogy gondolja.
2017. aug. 5. 18:25
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Mert a válaszunk pontossága nem a vallási nézeteinktől, hanem a tudásunktól függ. Hogy eközben mi a vallásunk, nem releváns.

Például jelen esetben, bármilyen vallású is vagyok, ugyanez lesz a válaszom.

2017. aug. 5. 18:56
 10/23 anonim ***** válasza:

Egyértelműen azért,mert az olvasók zöme alapból elutasítná a legkivállóbb véleményt,információt is,ha nem az ő vallásához tartozó írta.

Ez 100%-ban követhető a JT bejegyzések esetén.(Nincs olyan hasznos,igaz bejegyzésük,amit le ne pontoznának a vak előítéletek miatt.Természetesen-amikor vaktyúk rátalált egy igazi szemre-és a leminősítőket számonkérem,a minősítők hallgatnak,mint ßar a fűben.)

2017. aug. 5. 20:40
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!