Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van ellentét/utálat a...

Miért van ellentét/utálat a keresztények és a zsidók között?

Figyelt kérdés
"Ne legyen hát semmi közös bennünk a megvetendő zsidó csőcselékkel, mert minket másképpen áldott meg a mi Megváltónk.” Ez itt például egy Nagy Constantinus leveléből egy részlet de már mindenféle keresztény szentek írásaiban is találni lehet hasonló véleményeket a zsidókról. Itt most nem valami szélsőjobbos válaszára vagyok kíváncsi, hogy szerintük itt zsidó világuralom van vagy valami hasonló hanem kimondottan arra, hogy a keresztények és a zsidók között miért van ellentét,

2017. aug. 5. 12:30
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

"HEM a zsidók feszítették keresztre Jézust. "

Technikailag nem, de ők intézték el, hogy a rómaiak megfeszítsék

"Jézust a római helytartó feszíttette meg, azzal a váddal, hogy királyságra tör, ezzel veszélyezteti a római császárságot. "

Nem. A helytartó nem találta bűnösnek Jézust, és el akarta engedni, de a farizeusok és a zsidó nép követelte a megfeszítését.

2017. aug. 5. 15:00
 12/26 anonim ***** válasza:
5%

Ők csak névlegesen voltak keresztények.

Az utolsó apostol halála után kialakult a hitehagyás, és a megalkudott egyházak vezetői jutottak hatalomra, Jézus tanítása ellenére.

Ugyan is a keresztény mindig üldözött, és soha nem üldöző. A világban nem lehet hatalma, és sehol nincs megengedve hogy a keresztény életet, illetve hitet, fizikálisan és brutálisan erőszakolja rá bárkire.

2017. aug. 5. 16:38
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

"Az utolsó apostol halála után kialakult a hitehagyás..."

Nagy kijelentés, jó magas lóról. A sok botor névleg keresztény meg életét adta névleges, hitehagyott hitéért. A "bolondok", ha tudták volna, hogy csak névleg keresztények, mert 2000 évvel későbbi szekta azt mondja róluk, akkor lehet nem haltak volna vértanú halált.

Egyébiránt, hogy komolyra fordítsam a szót, ők voltak Krisztus igazi tanúi, mert vérükkel tanúskodtak mellette. A házról háztra zaklatás az nem tanúskodás.

2017. aug. 5. 18:43
 14/26 anonim ***** válasza:

#1 van komment. Jézus zsidó volt.

Kérdező, #6-hoz. Célszerű érteni is, amit mondunk. "szenvedett Poncius Pilátus alatt" annyit tesz, hogy nevezett személy uralma alatt szenvedett. De hogy ki által, az ebből nem derül ki. Megfeszíthette Jézust a saját anyja is, akkor is Poncius Pilátus alatt szenvedett.

Egyébként mára élesen meg kell különböztetni azt az ellentétet, ami a kétféle etnikumú emberek között van, meg ami a vallási tanok miatt. Utóbbira válasz: miért van ellentét a református és katolikus tanok között? Mert mást gondolnak ugyanarról a jelenségről igaznak. Ahogy a zsidók és keresztények is.

2017. aug. 5. 19:54
 15/26 anonim ***** válasza:
7%

Azokról beszélek, akik megöltek Isten nevében olyanokat, akik ellene mentek az egyház tanításainak, és nem alkudtak meg az egyházak nyomására.

Igen Ők haltak vértanú halált.

Nem a keresztes háborúk részt vevői, hiszen Krisztus nem adott parancsot, sem engedélyt senkinek háborúzásra.

Hiszen Ők üldözöttek, és nem üldözők.

Valamit nagyon félre értettél

2017. aug. 5. 20:02
 16/26 anonim ***** válasza:

Szerintem te értettél valamit nagyon félre, meg sem említettem a kereszteseket.

Ellenben megemlítettem azt a sok százezer (sőt több millió) katolikus és ortodox keresztényt, akik az üldöztetések alatt vértanúhalált haltak és halnak ma is Krisztusért, és akiket te hitehagyottaknak nevezel.

Én meg azt mondom, ők vérükkel tanúskodtak Krisztus mellett, ti meg csak a szinte mindenkit zavaró házról házra járással.

De olyan esetről nem tudok, hogy valamelyik jehovást elítélte volna az Egyház, mert szembe ment tanításával és így lett volna vértanú.

2017. aug. 5. 20:14
 17/26 anonim ***** válasza:

Kedves dubitus!

Csúsztattál.

Pilátus nem akarta megfeszíttetni Jézust,de a zsidók azzal zsarolták,hogy"nem vagy a császár barátja,"ha nem teszed azt,amit mi diktálunk neked.

2017. aug. 5. 20:52
 18/26 anonim ***** válasza:

Én nem általánosítanék,még ebben a kérdésben sem!

Aki Krisztus követője,vagyis "keresztény",az nem utálja Mesterét,sem Mestere nemzetét.

A másik oldal,már nem ilyen egyértelmű.Bizonyos zsidó vallási irányzatok befogadási eskülje tartalmazza Jézus megátkozását.(Ezt az esküt,a vallását korábban nem gyakorlő fenőtt zsidóknak kell nyilvánosan elmondani.)

Ehhez hasonló,az askenázi zsidók által mértékadó "Babiloni Talmud",mely a keresztényeket legfőbb ellenségnek tanítja,és Jézust zabigyereknek,Máriát-az anyját-szajhának.

2017. aug. 5. 21:08
 19/26 anonim ***** válasza:
Kérdező:be tudod linkelni ezt a levelet? Egyszer már megvolt, de nem találom azóta sem.
2017. aug. 6. 11:01
 20/26 A kérdező kommentje:

[link]

Én ezt a wikipedián találtam de amúgy egy részlet Constantinusnak a nikaiai zsinat után írt leveléből.

2017. aug. 6. 11:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!