Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mitől vonzó az iszlám? Miért...

Mitől vonzó az iszlám? Miért térnek át egyre többen?

Figyelt kérdés

Mi az oka, hogy világszerte egyre többen térne át az iszlámra és hagyják el a korábbi vallásukat?

Mit tud adni az iszlám amit pl a kereszténység nem?

Nem lehet,hogy inkább az életvitel miatt térnek át az emberek és nem is hitbéli meggyőződés miatt?

Mert kiüresedett, kezd elértéktelenedi a nyugati életforma és erre kínál valamit az iszlám?

Nem érzi magát gyökér nélkülinek az ember, van mihez tartania magát-mert bizonyos kertek között talán még jobb élni mint a nagy szabadság amiben az ember nem találja a helyét.

Lehet,hogy nem is vallási meggyőződés az áttérés motorja?

2017. aug. 1. 17:02
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
Mivel vannak itt keresztény hozzászólók, lehet nem tudják mi az a hadisz. Bemutatom mit csinál ez a vaszil44 nevű muszlimgyűlölő, csak átvetítem a keresztény vallásra hogy érthető legyen. Például a Bibliában szerepel hogy Jézus segítette a szegényeket, és tegyük fel van 9 másik forrás ami szerint Jézus tényleg segítette a szegényeket, de van egy tizedik forrás ami szerint viszont Jézus kirabolta a szegényeket. Ez a vaszil44 figyelmen kívül hagyja a Bibliát és a 9 forrást, csak azt az egyet veszi figyelembe ami azt állítja Jézus kirabolta a szegényeket, és szerinte ez az igaz keresztény vallás. Ja és persze az az egy forrás nem lehet tudni mikor keletkezett és ki írta. Ha meg azt mondod neki hogy ez ellentétes a Bibliával és a többi forrással akkor szerinte te nem ismered a keresztény vallást.
2017. aug. 7. 11:46
 52/65 anonim ***** válasza:

tgt

Nem értelmezik félre. Ez a saría-ban van hivatkozással a Hadiszra.

A saría pedig vallási alapokon nyugvó tv. Nem függ az országtól. Ahol iszlám van ez van.

Persze tegyük hozzá, hogy az iszlám országok között is van szekuláris. Ahol a szekularizáció működik, ott nincsennek a saría tv. maradéktalanul betartva.

A többieknek

Hölgyek,Urak !

Majd egyszer, ha az iszlám is kiszabadul, az őt most még folytogató,elavultság,és személyi kultusz pusztító köréből, egy szép békés vallássá válhat.

Olyanná, mint amilyennek azok látják akikkel itt beszéltem, vagy éppen szidtak, mert nem értették meg,hogy az iszlámnak van bizony egy másik arca is.

Ennek az idealizálására, felvilágosulására, a korhoz igazodó reformációjára,önöknek kell gondot fordítaniuk.

Úgy tűnhet, hogy az iszlám kezd szétválni. Nyugati felvilágosult,és a keleti dogmatikus,ortodox, ágra ami továbbra is a saría szoításában vergődik.

Az utóbbi változásra abszolút képtelen, és csak szenvedést pusztítást hoz.

Az előbbinek viszont lehet egyszer jövője,ha nem az ortodox iszlám trójai falova.

Nagyon is valós a veszély. Ezért kell önöknek is pontosan ismerni vallásuk árnyoldalát, hogy - ahogy leírta 33#- ne ezt keljen nézniük: "miként akarják ezt a szép hitet szétzúzni a terroristák"

Kritikusan kell látniuk, -nem csak nézni- a vallásuk buktatóit. Mert az iszlám beszivárgó, kétarcú vallás, és mint mindent, ezt is az ember(ek) teszik tönkre.

A vak tagadásuk, itt semmit sem ér. Nem ellenségük vagyok, mégha annak is látnak.

szép napot

2017. aug. 7. 12:31
 53/65 anonim ***** válasza:

tgt

Bocsánat javítok.

A káromkodásért nem szabható ki halálbuntetés.

2017. aug. 7. 12:39
 54/65 anonim ***** válasza:

51 #

Össze sem hasonlítható a kettő.

Mint már leírtam, a muszlim tan alapja a Korán, Hadisz, Szíra hármasa.

Csak és kizárólag így együtt értelmezhető. Nem úgy mint a bibliában. Ami a bibliában nincs benne, az apokrif.

Vannak hadiszok is amik apokrifek,de amit én mondtam azok olyanok, mint a bibliai evangéliumok. Hitelesek és kész.

Aki meg- kérem tisztelettel- nem ismeri el Bukharit hitelesnek az műanyag, divat muszlim.

Az pedig hogy te " valakinek" nevezed a világ 5 legelismertebb iszlám vallástudósát, valamint fogalmad sincs Bukhariról,egyenesen megdöbbentő.

Nincs miről véleményt cserélnünk. Divat muszlimokkal nincs értelme.

szép napot.

2017. aug. 7. 13:15
 55/65 anonim ***** válasza:

vaszil44

"Mint már leírtam, a muszlim tan alapja a Korán, Hadisz, Szíra hármasa. "

Áruld már el hogy mi az a Szíra? :) :)

"Csak és kizárólag így együtt értelmezhető. Nem úgy mint a bibliában."

Ez így nem igaz. Azok a hadiszok amik ellentétesek a Koránnal, nem hitelesek.

"Vannak hadiszok is amik apokrifek,de amit én mondtam azok olyanok, mint a bibliai evangéliumok. Hitelesek és kész."

Ezt te döntöd el? :) Újabb önjelölt "iszlámszakértő" :) A bibliai evangéliumok keresztények szerint isteni ihletettségűek. Az általad említett hadiszok nemhogy isteni ihletettségűek, de még csak azt sem lehet tudni ki írta és mikor. Persze vannak hadiszok amik hitelességéhez nem fér kétség, de ezek nem azok. Ezeket bárki írhatta.

"Aki meg- kérem tisztelettel- nem ismeri el Bukharit hitelesnek az műanyag, divat muszlim."

Buhari Mohamed próféta után élet kb 200 évvel. Szóval nem személyes tapasztalatait írta le. Annyit tett hogy összegyűjtött a hadiszokat. Vannak köztük hitelesek és vannak amik nem.

"Az pedig hogy te " valakinek" nevezed a világ 5 legelismertebb iszlám vallástudósát, valamint fogalmad sincs Bukhariról,egyenesen megdöbbentő."

Az a megdöbbentő hogy te akarod eldönteni ki milyen muszlim, csak mert elolvastál néhány gyűlölködő szennylapot.

Érdekes hogy a keresztény és iszlám vallásokat elmondtad mindennek, de nem osztottad meg mi az a nagy igaz vallás amiben te hisze. Ha ennyire biztos vagy benne miért nem világosítasz fel minket, tudatlanságban élő embereket? :) Szóval szcientológia?

2017. aug. 7. 14:12
 56/65 anonim ***** válasza:

Tisztelt 55#

Az elmúlt 9 napban nagyon sokat dolgoztam, és keveset aludtam. Ahhoz nagyon, de nagyon fáradt vagyok, hogy önmagamat ismételgessem újra és újra.

Legyen kedves visszaolvasni. Értem én, hogy meg akarnak fogni valamivel- nem hibáztatom önöket- de most tényleg az a taktika, hogy addig íratják velem ugyan azt újra és újra, amíg fel nem dobom a bakancsomat?

Az nem beszélgetés,ha eljátszom az értetlent,vagy elsuhanok valami felett,és a másiknak újra le kell írnia, mert ha durván válaszol -ami beszélgetés közben nem jellemző rám- akkor a bunkóság bélyegét sütik rá.

Kérem tegye meg, hogy visszaolvas,figyelmesen.

Szíra leírva

Együtt értelmezés leírva

Hitelesség leírva

Mit döntök én el? Leírva

Buhari leírva. Ide még annyit, hogy a leghitelesebb az összes közül. Említettem volna, hogy Mohamed kezét fogva menetelt mellette,és közben jegyzetelt.? Ugye nem.? Semmin nem változtat.

Ez egyébként az evangéliumokra is igaz. Nem fogom fejtegetni.

És ezen hadiszok hitelességéhez pont, hogy nem fér kétség.

Miért is akarnám eldönteni ? És már megint ez a szennylap fóbia. Vigyázz, mert olyat idézek neked a koránból, hogy utána azt is le kell szenylapoznod.

Ezt is leírtam, hogy én nem egy cikkecske elolvasása után írogatok.

Az összes nagy, és több kissebb vallásban is kutakodtam.

Eleget tudok róluk, hogy kimondhassam mi a véleményem az ábrahámita vallásokról. Vagy akár a keleti vallásokról.

Most nem gondolod komolyan, hogy a hitemről érdeklődsz?

Én ezt megtartom magamnak,és én,-

pontosan úgy mint te a tiédet- jobbnak és igazabbnak tartom.

Ez részedről, és részemről is így természetes. Azért hiszel abban amiben.

Azért tudok veled nyugodtan személyeskedés nélkül beszélni, mert a HITEDET tisztelem, és nem a HITRENDSZEREDET.Érted?

A szcientológiát is ismerem. Jóval jobban mint az átlag. De ennyi és nem több. Egyébként csak mondom, hogy azt is az emberek baszták el.

Szóval mindent megtudsz, ha visszaolvasol.

Ha rendes ember vagy, akkor kívánom neked, hogy a boldogság kék madara rakjon fészket a fejeden.

Ha nem, akkor az én istenem kapjon el.

Ja... és döljön rád egy mázsa sz..r is.☺☺

2017. aug. 7. 16:18
 57/65 anonim ***** válasza:

vaszil44

Ezt a sok hülyeséget amit írtál nem tudod azzal kimagyarázni hogy nem aludtál. Senki nem kötelezett arra hogy hozzászólj a témához, főleg hogy semmi közöd hozzá, nem neked szól. De ha már itt vagy nem kell ez a színészkedés.

"Szíra leírva"

Nincs ilyen hogy Szíra. Az elsődleges forrás a Korán. Minden muszlim Isten szavának tekinti. A szunna pedig Mohamed próféta tanításainak tetteinek az összessége. Ez hadiszokban maradt ránk, de ez nem azt jelenti hogy minden hadisz hiteles. Szemtanuk beszámolója arról hogy Mohamed próféta mit mondott, mit tett stb. Az általad említettek hadiszok nem hitelesek, még akkor sem ha valaki mást mond mert ellentétesek a Koránnal és más hadiszokkal.

"Buhari leírva. Ide még annyit, hogy a leghitelesebb az összes közül. Említettem volna, hogy Mohamed kezét fogva menetelt mellette,és közben jegyzetelt.? Ugye nem.? Semmin nem változtat."

Ahogy mondtam, Buhari Mohamed próféta után 200 évvel élt, tehát ő nem szemtanú, csak összegyűjtötte a hadiszokat. Az ő nézete nem mérvadó, hanem az hogy az adott hadisz ütközik e a Koránnak vagy más hadiszokkal.

"És ezen hadiszok hitelességéhez pont, hogy nem fér kétség. "

Ezt nem te döntöd el. Érdekes hogy amugy az iszlámellenesek kétségbe vonják a Korán hitelességét, de az ilyen hamis hadiszokra rávágják hogy hiteles :) Te csak szeretnéd hogy hitelesek legyenek.

"Miért is akarnám eldönteni ? És már megint ez a szennylap fóbia. Vigyázz, mert olyat idézek neked a koránból, hogy utána azt is le kell szenylapoznod."

Nem olvastad te sem a Koránt sem hadiszokat csak a dzsihádfigyelőt meg a blikket. Ez a te szinted.

"Most nem gondolod komolyan, hogy a hitemről érdeklődsz?

Én ezt megtartom magamnak,és én,-

pontosan úgy mint te a tiédet- jobbnak és igazabbnak tartom."

Ide jösz és mocskolod a zsidó, keresztény és iszlám vallásokat, hazudozol, te akarod megmondani ki mennyire muszlim, majd azt állítod a te vallásod az igaz, de nem akarod elárulni melyik az. A te istened mit szól ehhez? Tudatlanságban hagysz minket :) Szerintem a te vallásod csak a te kis fejecskédben létezik. Egyszemélyes vallás :)

"Azért tudok veled nyugodtan személyeskedés nélkül beszélni, mert a HITEDET tisztelem, és nem a HITRENDSZEREDET.Érted? "

Te képtelen vagy kultúrát beszélgetésre csak mocskolódsz. Semmiben sem különbözöl az agyhalott gyűlölködőktől, csak úgy akarod beállítani mintha képben lennél.

"Ha nem, akkor az én istenem kapjon el."

A te istened csak a te kis fejedben létezik, így nem félek tőle :)

"Ja... és döljön rád egy mázsa sz..r is.☺☺"

Ezzel csak azt bizonyítod hogy mennyire primitív ember vagy.

2017. aug. 8. 11:05
 58/65 anonim ***** válasza:

Egy hozzánemértő személy vagy. És sajnos előitéletes is. Egyet hajtasz mint a pereces, ész nélkül.

Innentől amilyen az adjonisten...

Mit vártam egy ilyen szerencsétlen, nyomorult,képmutató, hazug fekáliadarabtól mint te, nem is tudom.

Olvasni sem tudsz, ba..dmeg. Képtelen vagy felfogni a saját vallásodat.

Mi az hogy nincs Szíra, te síksötét jószág.

Oda való vagy a sivatagba, a birkák közé agyatlan se..fej.

Bár valószínűleg így sem érted.

2017. aug. 8. 12:36
 59/65 anonim ***** válasza:

vaszil44

"Mit vártam egy ilyen szerencsétlen, nyomorult,képmutató, hazug fekáliadarabtól mint te, nem is tudom.

Olvasni sem tudsz, ba..dmeg."

"Oda való vagy a sivatagba, a birkák közé agyatlan se..fej. "

Na ez a te szinted.

A téma meghaladja a képességeidet. Egy hozzád hasonló funkcionális analfabétának hiába magyarázzuk, nem érted meg csak ilyen alpári primitív megnyilvánulásokra vagy képes.

2017. aug. 8. 12:50
 60/65 anonim ***** válasza:

És ne magyarázz itt nekem a koránról jó. El sem tudod olvasni.

Csak a nevét tudod a vallásodnak, plusz hallottál már a koránról. Szerettél volna csatlakozni a terroristákhoz, de kimerültél abban, hogy az általad egyedüliként, hallott dolgot emlegesd az iazlámról. Korán így korán úgy.

Ha eléd tennék egyet, azt hinnéd vágódeszka,te gyökér és húst kloffolnál rajta.

Te osztod itt az észt amikor értelmezni awm tusod az írásomat, nem hogí a koránt?

Szerencsétlen allah marhája.

2017. aug. 8. 12:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!