Most akkor melyik igaz az élet utáni "életre"?
A Bibliában két fajta élet utáni állapotot fogalmaz meg Jézus. De egymással teljes ellentétben van. Az egyikben a pokolban való égést adja, a másikban csak az élet utáni elmúlást, tehát az ember elmúlik mint az állat, csak "alszik" tovább, nincs semmi. Most akkor van bünti vagy nincs?
"a mennyek országa olyan, mint amikor a hálót a tengerbe vetik és az mindenféle halat összefog. Mihelyt megtelik, a partra vonják, és nekiülve kiválogatják: a javát edényekbe rakják, a hitványát pedig kidobják. Így lesz a világ végén is. Kivonulnak az angyalok, a gonoszokat elválasztják az igazaktól és tüzes kemencébe vetik, ott sírás lesz és fogcsikorgatás." MT 13,44-52
"Én vagyok a feltámadás és az élet. Aki hisz bennem, még ha meghal is, élni fog. Mindaz, aki él és hisz énbennem, az nem hal meg örökre." JN 11,19-27
"kezded elfogadni"
Én azt fogadom el, ami összhangban van az írottakkal.
Teljesen mindegy ki fordította. Amit pedig írás ellenesnek tartok, azt nem fogadom el.
Semmi gond, csak ironizáltam kicsit :)
Igazából nagyon ravasz és sátáni módon tudtok érvelni, mint látható azon hozzászólásodban is.
Két dolgot tapasztaltam, amikor más forrásokból idézték.
Vagy kiragadtok egy mondatot, mondatrészt a teljes szövegkontextustból, és azt mondjátok, hogy lám ők is ezt mondják. Persze elolvasva az egész szöveget teljesen mást jelent.
Vagy fogtok egy olyan hivatkozás, aminek szinte lehetetlen rendesen utána olvasni és egyszerűen meghamisítjátok, átírjátok. Mivel többnyire ezek olyan lexikonokból, adott kiadásaikból vannak, amik csak nagyon nehezen elérhetőek interneten, vagy sehogy, nyugodt szívvel teszitek a lebukás kis esélye miatt.
Persze itt sem lehetetlen a lebuktatás, mint már megtettem több ízben is korábban, csak túl sokáig tart... Egyszerűen nem minden idézett lexikon, könyv érhető el online. Szerencsére némelyik igen, ott pedig gyorsan lebuktok.
living witness
Valahogy a többi kérdésemre nem kaptam választ.
'örök gyötrelem" Máté 25,46
?
"Ha megbotránkoztat téged az egyik kezed, vágd le, mert jobb, ha csonkán mégy be az életre, mint ha két kézzel mégy a gyehennára, az olthatatlan tûzre, (ahol férgük nem pusztul el és a tûz nem alszik el.) És ha az egyik lábad botránkoztat meg téged, vágd le; mert jobb, ha sántán mégy be az életre, mintha két lábbal vetnek a gyehennára, (ahol férgük nem pusztul el és a tûz nem alszik el.) És ha az egyik szemed botránkoztat meg téged, vájd ki, mert jobb, ha fél szemmel mégy be az Isten országába, mint ha két szemmel vetnek a gyehennára, ahol férgük nem pusztul el és a tûz nem alszik el." Márk 9,43-48
?
"Mert amikor az Úr Jézus megjelenik a mennyből hatalmának angyalaival, tűz lángjában, bosszút áll azokon, akik nem ismerik Istent, és nem engedelmeskednek a mi Urunk Jézus Krisztus evangéliumának. Ezek majd örök pusztulással bűnhődnek az Úrtól és az ő dicső hatalmától" (2Thessz 1,7-9).
?
"Kígyók, mérges kígyóknak fajzatai, miképen kerülitek ki a gyehennának büntetését?"
Máté 23,33
?
"És az ördög, a ki elhitette őket, vetteték a tűz és kénkő tavába, a hol van a fenevad és a hamis próféta; és kínoztatnak éjjel és nappal örökkön örökké." Jel. 20,10
?
Még több helyen is van, de hadd ne másoljam ki az összeset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!