Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért vágynak az emberek a...

KZitus kérdése:

Miért vágynak az emberek a mennyei életre? Mit csinálnak majd ott? Milyen lenne számukra ott az élet?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert a Biblia ezt írja Isten szándékáról: „Az egek Jehova egei, de a földet az emberek fiainak adta” (Zsoltárok 115:16). Úgy tűnik, hogy a világegyetemben a föld az egyetlen megfelelő lakóhely az emberiség számára, és hogy ezt a bolygót Jehova kifejezetten ezzel a céllal hozta létre.

2014. szept. 20. 13:48
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Akármit is csinálnak ott, személy szerint biztos nem akarnék egy örökkévalóságig élni sehol, akármilyen jó hely is az.
2014. szept. 20. 14:08
 2/16 János114 ***** válasza:
9%

Kedves Zitus

En nem tudom pontosan h mi lesz ott csupan annyit amenyit a szentirasbol sejteni lehet. Viszont alavetem magamat Isten akaratanak . Tudom a halal nem a veg es h egy nap szamonkeretnek a tetteim, ha az Isten a mennyet igerte es keszitette nekem , orommel megyek oda ,ha a foldon kell tovabb elnem azt is szivesen tennem , ha az Isten is ugy akarja.

2014. szept. 20. 16:49
 3/16 anonim ***** válasza:
11%

Az ember arra vágyik, hogy örök boldog életet éljen egy hibátlan, ép, egészséges, örökifjú testben.

Kedves kérdező, biztos, hogy itt a föld csakis a Föld nevű bolygóra vonatkozhat? Nem vonatkozhat egy párhuzamos univerzum több bolygójára is?

A Jelenések könyvének végén új égről, új földről van szó, tehát egy új világmindeségről.

2014. szept. 20. 21:12
 4/16 A kérdező kommentje:

Kedves 3-as

"A Jelenések könyvének végén új égről, új földről van szó, tehát egy új világmindeségről." - ezt az elképzelésedet mire alapozod? Hiszen benne van a nevében, jelenésekről van szó, nem kell szó szerint érteni.

Kidejtenéd kérlek?

2014. szept. 21. 19:52
 5/16 anonim ***** válasza:

Akkor miért kell a 144 ezret komolyan venni, és ezt nem?

Az embereknek nem kell dolgozniuk a mennyben, de valamit fognak csinálni, hiszen úgysem fogják kibírni tétlenül. A hobbijaikkal fognak foglalkozni, például művészetek, sportok mint játékok.

2014. szept. 23. 22:03
 6/16 A kérdező kommentje:

Kedves 5-ös

Hát igen, sajnos ma az embereknek rossz tapasztalásuk van(általában) a munkával kapcsolatban, mert csak keveseknek adatik meg, hogy a munkája az kedvenc időtöltése legyen. Többnyire olyan munkát végeznek, amelyet muszály, az ön/vagy családjuk fenntartása végett.

De eredetileg nem így lett tervezve. Lásd az Ádámnak adott munkát:-)

Egyébként a Biblia leírja, mivel fognak foglalkozni azok, akik az égbe(menybe) mennek:-)

Jelenések 5:9, 10

" És új éneket énekelnek: „Méltó vagy rá, hogy elvedd a tekercset, és felnyisd a pecsétjeit, mert levágattál, s véreddel embereket vettél meg az Istennek minden törzsből, nyelvből, népből és nemzetből, és királysággá és papokká tetted őket a mi Istenünknek, és királyokként fognak uralkodni a föld felett.

Jelenések 20:4

" És láttam trónokat, és ott voltak azok, akik leültek rájuk, és hatalmat kaptak az ítélkezésre. Igen, láttam azoknak lelkét, akiket bárddal végeztek ki a tanúság miatt, melyet Jézus mellett tettek, és az Istenről való beszéd miatt, és ők azok, akik nem imádták a vadállatot, sem annak képmását, és akik nem fogadták el a jelet a homlokukra és a kezükre. És életre keltek, és királyokként uralkodtak a Krisztussal ezer évig."

2014. okt. 16. 19:22
 7/16 anonim ***** válasza:

én sose vágytam semmilyen mennybe.

csak a beteg emberek vágynak kitalált helyekre.

és azt hiszem egy vallás van aki kineveti ezt.jehova

2014. okt. 17. 00:32
 8/16 A kérdező kommentje:

Kedves 7-es

Kifejtenéd bővebben? Jehova nem vallás, az a Teremtő neve: Zsoltárok 83:19

2014. okt. 17. 10:18
 9/16 anonim ***** válasza:
Istennek szandeka volt a földdel. Amit ő kimondd az meg is lesz. Mindig is fognak elni emberek a földön,csak nem ilyen körûlmények között.
2014. okt. 31. 17:36
 10/16 anonim ***** válasza:

Itt egy elég jó cikk erről:

[link]

Amúgy szó nincs róla, hogy

1: bárki is a mennybe kerülne a 144 ezer zsidó kiválasztotton kívül,

2: az új Földön ne kellene dolgozni.

Aki újjászületik, az bizony a Földre fog, és dolgozni is kell. Az más kérdés, hogy a Biblia szerint szeretni fogja az életét és a munkáját is.

2014. okt. 31. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!