Miért vágynak az emberek a mennyei életre? Mit csinálnak majd ott? Milyen lenne számukra ott az élet?
Kedves Zitus
En nem tudom pontosan h mi lesz ott csupan annyit amenyit a szentirasbol sejteni lehet. Viszont alavetem magamat Isten akaratanak . Tudom a halal nem a veg es h egy nap szamonkeretnek a tetteim, ha az Isten a mennyet igerte es keszitette nekem , orommel megyek oda ,ha a foldon kell tovabb elnem azt is szivesen tennem , ha az Isten is ugy akarja.
Az ember arra vágyik, hogy örök boldog életet éljen egy hibátlan, ép, egészséges, örökifjú testben.
Kedves kérdező, biztos, hogy itt a föld csakis a Föld nevű bolygóra vonatkozhat? Nem vonatkozhat egy párhuzamos univerzum több bolygójára is?
A Jelenések könyvének végén új égről, új földről van szó, tehát egy új világmindeségről.
Kedves 3-as
"A Jelenések könyvének végén új égről, új földről van szó, tehát egy új világmindeségről." - ezt az elképzelésedet mire alapozod? Hiszen benne van a nevében, jelenésekről van szó, nem kell szó szerint érteni.
Kidejtenéd kérlek?
Akkor miért kell a 144 ezret komolyan venni, és ezt nem?
Az embereknek nem kell dolgozniuk a mennyben, de valamit fognak csinálni, hiszen úgysem fogják kibírni tétlenül. A hobbijaikkal fognak foglalkozni, például művészetek, sportok mint játékok.
Kedves 5-ös
Hát igen, sajnos ma az embereknek rossz tapasztalásuk van(általában) a munkával kapcsolatban, mert csak keveseknek adatik meg, hogy a munkája az kedvenc időtöltése legyen. Többnyire olyan munkát végeznek, amelyet muszály, az ön/vagy családjuk fenntartása végett.
De eredetileg nem így lett tervezve. Lásd az Ádámnak adott munkát:-)
Egyébként a Biblia leírja, mivel fognak foglalkozni azok, akik az égbe(menybe) mennek:-)
Jelenések 5:9, 10
" És új éneket énekelnek: „Méltó vagy rá, hogy elvedd a tekercset, és felnyisd a pecsétjeit, mert levágattál, s véreddel embereket vettél meg az Istennek minden törzsből, nyelvből, népből és nemzetből, és királysággá és papokká tetted őket a mi Istenünknek, és királyokként fognak uralkodni a föld felett.
Jelenések 20:4
" És láttam trónokat, és ott voltak azok, akik leültek rájuk, és hatalmat kaptak az ítélkezésre. Igen, láttam azoknak lelkét, akiket bárddal végeztek ki a tanúság miatt, melyet Jézus mellett tettek, és az Istenről való beszéd miatt, és ők azok, akik nem imádták a vadállatot, sem annak képmását, és akik nem fogadták el a jelet a homlokukra és a kezükre. És életre keltek, és királyokként uralkodtak a Krisztussal ezer évig."
én sose vágytam semmilyen mennybe.
csak a beteg emberek vágynak kitalált helyekre.
és azt hiszem egy vallás van aki kineveti ezt.jehova
Kedves 7-es
Kifejtenéd bővebben? Jehova nem vallás, az a Teremtő neve: Zsoltárok 83:19
Itt egy elég jó cikk erről:
Amúgy szó nincs róla, hogy
1: bárki is a mennybe kerülne a 144 ezer zsidó kiválasztotton kívül,
2: az új Földön ne kellene dolgozni.
Aki újjászületik, az bizony a Földre fog, és dolgozni is kell. Az más kérdés, hogy a Biblia szerint szeretni fogja az életét és a munkáját is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!