Jehova Tanúi miért ilyenek?
Kedves Kérdező,
ez a kérdés minden héten felvetődik, nézz utána az előző válaszoknak. És ne piszkáld őket -minek? Az Univerzum alaptörvénye, h mindenkinek jogában áll olyannak lenni, amilyen. Természetesen a következményeit vállalni kell.
Szép napot!
Még jó, hogy nem állam vallás, mert akkor már az inkvizíciójukat fel is állították volna a VEZETŐK.
Mert azt el kell ismernem, hogy az a néhány szimpla tag akit ismerek. Vételenül kedves, jó lelkü személy.
Jó az egyiknek van egy fia aki írtó fajej, de szakmai meglátásom alapján nem teljesen "egészséges".
A kérdés válasza egyszerű:
Ki teheti meg velem,hogy önző Isten nélküli életem helyet isteni szeretet(ezzel tolerancia is)költözzön a szívembe?
Egyedül Isten Szentlelke,Aki indít elfogadni Szent Fiát,aki az egy Isten egyik megnyilvánulása.
Aki visszautasítja Isten Lelke befolyását,és Megváltónkat teremtményként hirdeti,a Lélek hangját nem érzékeli többé.Önmagát pedig egyetlen ember sem tudja megváltoztatni az isteni szeretet jellemére.
Isten nélküli életem
Most elárult magad
Egyszer egy király észre vette, hogy a népe kezd megbolondulni, és feladta a leckét a tudósoknak, hogy derítsék ki mi az igazság, mert már alíg volt értelmes ember.
A tudósok visszatértek hozzá, és elmondták, hogy az a víz, amit isznak, abban van valami, amitől megbolondul az ember.
Szerinted mit tett a bölcs király, aki szeretett volna még uralkodóként élni?
Elküldte a szolgákat, hogy hozzanak neki is abból a vízből, és ne a palota kutjából adjanak az ott élőknek.
Rájött, hogy ha mindenki szembe megy az úton, lehet, hogy ő megy rossz irányba!
Nagyon rosszindulatú, és egyben hazug is az állításod. Nekünk - tanú vagyok - nem baj, ha Te vagy bárki más vallású, szabad akaratod van, amit Isten is tiszteletben tart.
Mi csak tesszük azt, amire Isten szolgájaként Jézus megkérte a követőit (jelentése krisztiskövető), prédikálunk arról, hogy Isten - akinek a neve JHVH mássalhangzókkal van feltüntetve az Írásokban - betartja azon ígéretét, hogy az emberek, akik életükben Istent keresik mindenek előtt, akik szívből teszik az Ő akaratát, gonoszok, hazugok, erkölcstelenek, paráznák és leginkább sátáni befolyás nélkül élhetnek majd a Földön, amit nekünk embereknek teremtett lakhatásul.
Máté 28:19 ...tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket.... és Filippi 2:6 noha Isten formájában létezett - képmása Kol 1:15; Héberek 1:3 - nem foglalkozott az elbitorlás gondolatával, tudniillik azzal, hogy Istennel egyenlő legyen.
MI TANÚK: ELFOGADJUK ISTEN EREJÉT A SZENT SZELLEMET, AKI SEGÍT NEKÜNK, ÉS KÖVETJÜK JÉZUST A MEGVÁLTÓNKAT. JÉZUS AZT CSELEKEDTE, AMIT ATYJA AKI KÜLDTE ŐT, MONDOTT NEKI.János 4:34, 6:44 és nem utolsó sorban János 5:30 Én semmit sem tehetek a magam kezdeményezéséből.... hanem annak akaratát, aki küldött engem.
Tehát az is hazugság, hogy mi nem ismerjük, kérjük a szent szellemet az életünkben Jehovától, és az is, hogy Jézust nem fogadjuk el! Mi több, mi tanúk a legfontosabbnak tartjuk, hogy igyekezzünk mindent pontosan úgy cselekedni, ahogyan azt Ő tanította.
Egyet tudunk, hogy Ő nem egyenlő az Atyával, az atyjával, aki mindenki felett áll, aki Teremtő és Mindenható, és a Seregek ura.
Talán mi tanúk vagyunk a legelfogadóbb vallás, hiszen vallástól, nemtől függetlenül, bőrszíntől és kortól is, megyünk az emberekkel beszélni a Biblia tanításairól.
Nem figyelem tovább ezt a provokatív kérdést, ha valaki nekem szeretne üzenni a hozzászólásommal kapcsolatban, ő privátban írjon.
Kedves #6.
Én SOHA nem szeretnék KRISZTISKÖVETŐ lenni. Amúgy, tényleg! Ez a név jobban illene rátok.
Úgy mint az ADIDAS hamisítványa az ADIADS. Ezt jól kitaláltad.
😆
Serintem add be javaslatnak, de előbb védesd le.
Azért sajnállak benneteket, mert ELVETTÉK tőlletek az IGAZI JÉZUST. Aki a második isteni személy. Egyszer rá fogtok eszmélni, csak nehogy késő legyen. 😯
Kedves kérdező!
Labda vissza: A kérdezők miért ilyenek?
Nem is kérdeztél igazából semmit, állítottál dolgokat.
Ami vagy igaz, vagy nem.
A "legnagyszerűbb emberi tulajdonság" meg nem a tolerancia, hanem a szeretet - szerintem. Jézus szerint is (Ján 13:35), meg Isten szerint is (1Ján 4:7-10)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!