Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Jehova Tanú szeretnék...

Ha Jehova Tanú szeretnék lenni mit kell tennem?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok és mostanában kezdtem érdeklődni Jehova Tanúi, és az ő vallásuk iránt. Mostanság olvasgatom az Őrtorony folyóiratokat, illetve kis könyveket is kaptam tőlük. Az lenne a kérdésem, hogy ha jobban el szeretnék ebben mélyülni kérjek Biblia tanulmányozást? Az a tanulmányozás miből állna?

2017. júl. 10. 21:09
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
70%

"Ha Jehova Tanú szeretnék lenni mit kell tennem?"

Ki kell dobnod az agyad és a józan gondolkodásodat a kukába.

2017. júl. 10. 21:13
 2/21 anonim ***** válasza:
66%

Ez kamu ( provokatív - amit az első válasz igazol is) kérdés.

Könyveket, folyóiratokat kapsz tőlük . de te nem őket kérdezed erről, hanem ide írsz ki kérdést.

Ugyan már...

2017. júl. 10. 21:33
 3/21 A kérdező kommentje:

Eddig utcán vettem el tőlük a folyóiratot.

Hogy miért itt teszem fel a kérdést? Magam sem tudom igazán... De nem a rossz szándék vezérel. Csak kíváncsi vagyok, hogy mások, akik nem a vallásba születtek, mit csináltak, mivel kezdték stb.

2017. júl. 10. 21:39
 4/21 anonim ***** válasza:
78%

Kamuzol!

Az utcán, ahonnan a könyveket elvetted, nem őrizetlenül voltak.

Általában 2 Tanu szokott ott lenni, akik örömmel beszélgetnek veled (azért vannak ott!), válaszolnak kérdésedre.

Ha kivánod, ketten LAKÁSODON felkeresnek.

2017. júl. 10. 21:56
 5/21 anonim ***** válasza:
46%

Minden kezdő Jehova tanúnak először vándor útra kell mennie. 3 a Jehova Egyház által is elismert mestertől kell megszerezni a 3 talentumot. Ezek a Bölcsesség , a Szeretet és a Hűség. Mindegyik talentum megszerzése éveket vehet igénybe de a jutalom az örök boldogság lesz a mennyek országába. Próbákat kell kiállnod majd melyeken a tested és a lelked is megmérettetik. Olyan evilági is túlvilági kérdések megválaszolására fogsz bölcsességet szerezni mint például :

Isten vagy Édesanyád ? A Szerelem vagy a Jehova Egyház ? Világbéke vagy Vérátömlesztés ? Mohamed vagy Pilátus ? Sóbert Norbi vagy Rubint Réka ? Maxi King vagy Oreo ?

A 3 talentum megszerzése után kijelölnek számodra egy feleséget akinek legalább 5 gyereket kell nemzened , amennyiben az öt gyerek mindegyike eléri a 10 éves kort hivatásos Jehovista leszel !

2017. júl. 10. 21:59
 6/21 A kérdező kommentje:
Értelmes választ várok és nem ostobaságokat.. akár privát üziben!
2017. júl. 10. 22:07
 7/21 anonim ***** válasza:
68%

Jó gondolat szerintem is, hogy érdeklődni kezdtél Isten iránt. Csodálatos kapcsolatot kötni Vele.

Ha Bibliát szeretnél tanulmányozni, akkor azt olvasd.

Ne az Őrtornyot és ne a JT könyveit. Részigazságok vannak benne, sajnos sok benne, aminek nem sok köze van a Bibliához.

Válassz inkább egy protestáns Bibliakalauzt, vagy egy egész tanulmány-sorozatot is akár: pl. [link]

Sokkal közelebb jutsz ahhoz az Istenhez, aki vonzani kezdett Téged:)

A Bibliatanulmányozás egy idő után nem marad magányos tevékenység, hanem közösségi élet "jár" vele.

Jó lenne, ha egy olyan közösséghez tartoznál, amelyik tényleg keresztény.

Isten áldjon :)

2017. júl. 10. 22:42
 8/21 anonim ***** válasza:
61%

keresd fel a helyi gyülekezeret vagy kérj ingyenes házi bibliatanulmányozást

jw.org

2017. júl. 10. 22:43
 9/21 anonim ***** válasza:
67%
menj el a királyság terembe.
2017. júl. 10. 22:49
 10/21 anonim ***** válasza:
73%

Ahogy a többség, én is csak óva intelek ettől a szervezettől, ahogy minden más szektától is. Például a linkelt bibliasuli oldallal is vigyázz, elrejtik, hogy kik valójában, de egy nagyon szélsőséges vallási csoportot takar az oldaluk.

Javaslom, ha érdekel a kereszténység, szeretnéd jobban megismerni Istent, akit a Szentírás mutat be számunkra, akkor nézelődj a történelmi egyházak környékén. Amelyik szimpatikus, pl. katolikus, ortodox, evangélikus és református. Ismerkedj meg tanaikkal, térj be egy-egy misére vagy istentiszteletre.

A Szentírást pedig nem tanulmányozni kell, hanem nyitott szívvel és a Szentlélek segítségét kérve, olvasni.

2017. júl. 10. 22:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!