Ha Jehova Tanú szeretnék lenni mit kell tennem?
"Ha Jehova Tanú szeretnék lenni mit kell tennem?"
Ki kell dobnod az agyad és a józan gondolkodásodat a kukába.
Ez kamu ( provokatív - amit az első válasz igazol is) kérdés.
Könyveket, folyóiratokat kapsz tőlük . de te nem őket kérdezed erről, hanem ide írsz ki kérdést.
Ugyan már...
Eddig utcán vettem el tőlük a folyóiratot.
Hogy miért itt teszem fel a kérdést? Magam sem tudom igazán... De nem a rossz szándék vezérel. Csak kíváncsi vagyok, hogy mások, akik nem a vallásba születtek, mit csináltak, mivel kezdték stb.
Kamuzol!
Az utcán, ahonnan a könyveket elvetted, nem őrizetlenül voltak.
Általában 2 Tanu szokott ott lenni, akik örömmel beszélgetnek veled (azért vannak ott!), válaszolnak kérdésedre.
Ha kivánod, ketten LAKÁSODON felkeresnek.
Minden kezdő Jehova tanúnak először vándor útra kell mennie. 3 a Jehova Egyház által is elismert mestertől kell megszerezni a 3 talentumot. Ezek a Bölcsesség , a Szeretet és a Hűség. Mindegyik talentum megszerzése éveket vehet igénybe de a jutalom az örök boldogság lesz a mennyek országába. Próbákat kell kiállnod majd melyeken a tested és a lelked is megmérettetik. Olyan evilági is túlvilági kérdések megválaszolására fogsz bölcsességet szerezni mint például :
Isten vagy Édesanyád ? A Szerelem vagy a Jehova Egyház ? Világbéke vagy Vérátömlesztés ? Mohamed vagy Pilátus ? Sóbert Norbi vagy Rubint Réka ? Maxi King vagy Oreo ?
A 3 talentum megszerzése után kijelölnek számodra egy feleséget akinek legalább 5 gyereket kell nemzened , amennyiben az öt gyerek mindegyike eléri a 10 éves kort hivatásos Jehovista leszel !
Jó gondolat szerintem is, hogy érdeklődni kezdtél Isten iránt. Csodálatos kapcsolatot kötni Vele.
Ha Bibliát szeretnél tanulmányozni, akkor azt olvasd.
Ne az Őrtornyot és ne a JT könyveit. Részigazságok vannak benne, sajnos sok benne, aminek nem sok köze van a Bibliához.
Válassz inkább egy protestáns Bibliakalauzt, vagy egy egész tanulmány-sorozatot is akár: pl. [link]
Sokkal közelebb jutsz ahhoz az Istenhez, aki vonzani kezdett Téged:)
A Bibliatanulmányozás egy idő után nem marad magányos tevékenység, hanem közösségi élet "jár" vele.
Jó lenne, ha egy olyan közösséghez tartoznál, amelyik tényleg keresztény.
Isten áldjon :)
keresd fel a helyi gyülekezeret vagy kérj ingyenes házi bibliatanulmányozást
jw.org
Ahogy a többség, én is csak óva intelek ettől a szervezettől, ahogy minden más szektától is. Például a linkelt bibliasuli oldallal is vigyázz, elrejtik, hogy kik valójában, de egy nagyon szélsőséges vallási csoportot takar az oldaluk.
Javaslom, ha érdekel a kereszténység, szeretnéd jobban megismerni Istent, akit a Szentírás mutat be számunkra, akkor nézelődj a történelmi egyházak környékén. Amelyik szimpatikus, pl. katolikus, ortodox, evangélikus és református. Ismerkedj meg tanaikkal, térj be egy-egy misére vagy istentiszteletre.
A Szentírást pedig nem tanulmányozni kell, hanem nyitott szívvel és a Szentlélek segítségét kérve, olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!