Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miert utaljak Jehova Tanui a...

Miert utaljak Jehova Tanui a Vedakat es Buddhat?

Figyelt kérdés

Ma jott hozzam a noverem, aki mar 25 eve jehovista es ki akarta velem dobatni a fustolomet meg a rajta ulo kis miniatur Buddha szobromat. Beszeltem neki ez egysegtudatrol, a mindent es mindenkit elfogadarol, amirol Jezus is beszelt, de mereven elzarkozott es azt mondta, hogy nagyon eltertem az igaz uttol.

En meg ugy erzem, hogy csak most talaltam ra igazan.

A noverem azt mondta, hogy nem fog hozzam jonni tobbet, en meg nyeltem ra egyet, a szemebe neztem es azt mondtam: " Ha igy gondolod helyesesnek, akkor tegy igy!"

Nagyon faj, hogy elveszitem a testveremet, de a lelkem meg azt mondja, hogy ne hallgassak a kivulrol jovo pressziora, hanem egyedul a bennem levo Atmanra.

Nem fogom utalni a jehovistakat, elfogadom, hogy az o utjuk a merev dogmatikus vallas, talan a kovetkezo eletuknkben majd ossze leszunk hangolva.

2017. júl. 14. 01:11
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
96%

Kedves Kérdező!

A tanúk nem csak Buddhát és a Védákat utasítják al, hanem nagyjából és egészében mindent, amit a vallásuk és közösségük nem tart helyesnek. Ők így különböztetik meg magukat tőlünk, ez kvázi az identitásuk része.

Nem akarok belemenni, h mire alapozzák a hitüket/mi az elzárkózás alapja, mert fontosabbnak tartom a nővéreddel való viszonyodat.

Azt kell mondjam, h ha ő már 25 éve tanú, akkor a kapcsolatotokban történő lényegi változásért, javulásért csak igen kevés eszköz áll rendelkezésedre. Az egyik, h nem utálod őket. Ezt az eszközt már megtaláltad :) A másik kettő pedig (ha tényleg ismered a Védákat, tudnod kell, miről beszélek): a tapas és a yagya.

Üdvözlettel R

2017. júl. 14. 06:06
 2/18 anonim ***** válasza:
34%

Nagyon szomorú, ha valóban így történt az eset.

Ugyan is, senkit nem szabad utálni, az más ha valamivel nem értünk egyet.

De akkor sem így kell hozzá állni egy más gondolkodásban, hitben élőhöz, még ha a vér szerinti rokon is.

Jézus és Pál is jó példa erre, hogy Ők hogyan érveltek vagy győzték meg azokat akik más elvekben nevelkedtek, vagy hittek.

2017. júl. 14. 07:06
 3/18 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező:jehova tanúi havi lapjában az áll, hogy elméjében beteg mindenki, aki nem ért egyet az ördögi őrtoronnyal és nem tagja már annak. Szerinted, aki ilyen gonosz tanítás alatt áll, attól várható bármilyen szeretet? Semmi. Ők nem ezt tanulják. Az egy dolog, hogy szerintem sem jársz a helyes úton, de tudom, hogy hatalmas Istenünk van, aki bárki szemét fel tudja nyitni, nem véletlenül vitte el a balhét helyettünk.

Nekem is van olyan nagyon kedves ismerősöm, aki a budhista elveket vallja, mégsem köpöm szembe.

Nincs tökéletes ember, de amit jehova tanúi művelnek, az már gonosz.

2017. júl. 14. 07:49
 4/18 anonim ***** válasza:
95%
Ha muszlim lennél, az lenne a baja. Ha katolikus, az. Ha református, az. Ha hitgyülis, az. Ha zsidó, az. A legnagyszerűbb emberi tulajdonság hiányzik belőlük, a tolerancia. Kőkemény agykontroll alatt állnak a hívek.
2017. júl. 14. 10:25
 5/18 acelsziv ***** válasza:
100%
Még jó, hogy Jézus a szeretetről prédikált. Szépen követik az biztos. Szeresd minden testvéredet, kivéve akikre azt mondjuk, hogy gyűlölni kell.
2017. júl. 14. 10:26
 6/18 Dongaben ***** válasza:
100%
Ennél korrektebbül nem is lehetett volna reagálnod a helyzetre! Sajnos, mindenhol vannak fanatikusok, akik az egyik legfontosabb Krisztusi tanítást hagyják figyelmen kívül. (A Buddhizmus igenis, nagyon közel áll Jézus tanításaihoz!) Az ilyen fanatikusoknak igencsak utána kellene olvasni...de sajnos...hagyjuk! Én, mondjuk Római Katolikus vallású vagyok, és akkor is így gondolom.
2017. júl. 14. 11:35
 7/18 anonim ***** válasza:

"A Buddhizmus igenis, nagyon közel áll Jézus tanításaihoz!"

Aha, nagyon közel, de ez nem elég.

A felvételinél is az az 1 pont milyen közel áll a szükségeshez, és mégis kívül maradsz.

Jézus Krisztus kizárólagosan az egész életedre számot tart. Nem lehet fél szívvel ide-oda tartozgatni, billegni. A tolerancia nem azt jelenti, hogy elfogadom azt is, amit a Biblia tilt.

Református vagyok, nem vallásos, hanem keresztyén hívő.

A Jehova tanúival magam is összerúgtam a port, mert ők mindenben találnak fogást. Tehát nem őket védem, csak próbáltam rávilágítani dolgokra.

Volna kérdésem is, amiket valóban érdekel, amit szeretnék megérteni:

1. Te hogyan határoztad meg, mit mondtál az egységtudatról? Mi az?

2. A buddhizmus valóban tanítja azt, hogy van lelkünk?

2017. júl. 14. 12:11
 8/18 acelsziv ***** válasza:

6: Talán fordítva. Jézus tanításai hajazhatnak Buddháéra.

Ugyanis van párszáz év előny Buddha javára.

Amúgy a két vallásnak köze nincs egymáshoz. A gyökereik is elszakadtak 6000 éve egymástól.

[link]

7: A buddhizmus azt tanítja, hogy szellemi lény vagy, aki testről testre jár. Ergo a már levetett, használhatatlan testnek semmi haszna nincs.

2017. júl. 14. 12:33
 9/18 Dongaben ***** válasza:
32%
Csak pár hete néztem bele ebbe a kategóriába kíváncsiságból. Komolyan mondom: Ez a legszórakoztatóbb az összes közül! Komoly tanulmányt lehetne írni az itt elhangzottakból. Ahogy nagyapám mondta régen: "Nagy az Isten állatkertje...de alacsony a kerítés!" Amennyire látom, a válaszok 10-15%-a irányul az eredeti kérdésre. A többi pedig egymás ellen...(Hogy finoman mondjam.) NA! Ezért vagyok én "Egyházon kívüli hívő"!
2017. júl. 14. 12:39
 10/18 acelsziv ***** válasza:
73%

9: Tényleg? És a tiéd kihez szól?

Durr. Ott az öngól.

2017. júl. 14. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!