Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miert utaljak Jehova Tanui a...

Miert utaljak Jehova Tanui a Vedakat es Buddhat?

Figyelt kérdés

Ma jott hozzam a noverem, aki mar 25 eve jehovista es ki akarta velem dobatni a fustolomet meg a rajta ulo kis miniatur Buddha szobromat. Beszeltem neki ez egysegtudatrol, a mindent es mindenkit elfogadarol, amirol Jezus is beszelt, de mereven elzarkozott es azt mondta, hogy nagyon eltertem az igaz uttol.

En meg ugy erzem, hogy csak most talaltam ra igazan.

A noverem azt mondta, hogy nem fog hozzam jonni tobbet, en meg nyeltem ra egyet, a szemebe neztem es azt mondtam: " Ha igy gondolod helyesesnek, akkor tegy igy!"

Nagyon faj, hogy elveszitem a testveremet, de a lelkem meg azt mondja, hogy ne hallgassak a kivulrol jovo pressziora, hanem egyedul a bennem levo Atmanra.

Nem fogom utalni a jehovistakat, elfogadom, hogy az o utjuk a merev dogmatikus vallas, talan a kovetkezo eletuknkben majd ossze leszunk hangolva.

2017. júl. 14. 01:11
1 2
 11/18 Dongaben ***** válasza:

"acelsziv"!

Jogos!

De..."Újra dobog már..."! :)

2017. júl. 14. 12:59
 12/18 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat!

Most megprobalok valaszolni arra, hogy miert nem tudtam elfogadni Jehovat az elmult 25 evben.

Mindig is taszitott valami, ezt altalaban a gyuleletre fogtam, amit ok kepviselnek, de egy eve, miota megtalalt engem a keleti vallasfilozofia, ezt egyre jobban kontrasztosnak erzem naluk.

Szerintem a tanuk felnek, felnek az istenuktol, felnek, hogy megiteli oket. Jezus meg pont azt mondta, hogy ne feljetek. A ket noveremen latom, akik tanuk, hogy rettegve elik az eletuket. Felnek, hogy mit szolnak hozzajuk a gyulekezeti tagok, felnek, hogy mikor es miert kerulnek artatlanul biroi ele, felnek, hogy Jehova mikor es miert iteli el oket. A noverem mar nem mer egy lecsot sem elkesziteni kolbasszal, mert nem tudja, hogy hogyan keszult az az olcso kolbasz, verrel, veradalakkal, vagy ver nelkul.

Most le irom, hogy mi is tortent pontosan.

A hetvegen volt nekik egy haromnapos kongresszus, abbol szombaton este meglatogatott engem a noverem a fovarosban.

Amikor csongetett este, nalam a Gayatri mantra szolt Deva Premaltol, a kanapemon pedig kiteritve Bakos Eg a szivben cimu kotete volt. premalt nem ismerte, nem tudta, hogy mi az, de bakos konyvenek elolvasta a tartalomjegyzeket es egybol ki akarta velem dobatni.

25 eve vedem ot az emberek es rokonok, a csalad, a sajat fiai elott, 25 eve mondom, hogy o jo ember, nem szamit hogy miben hisz, elismerem es tisztelem a hitet.

O meg felturbozva a kongresszuson hallotak utan odajon es kidobalna a konyvtaramat.

Nekem ott es akkor bevillant, hogy testverem o nem csak ebben a fizikai vilagban, hanem a lelkiben is. O meg ott tart, hogy vezerelnie kell masokat, en meg mar ott, hogy nekem erre nincs szuksegem es gy embernek sincs.

Nem teszett neki a Gayatri mantra, hat beraktam helyette ezt:

: [link]

Ez sem teszett neki. :( Pedig nekem a szivemet melengeti.

Annak a testveremnek, aki azt kerdezte, hogy hogyan kozoltem vele es mit jelent nekem az egyseg, annak kuldom ezt a mantrat Isten vegtelen szeretetevel. :)

Meg a tobbit is. :)

2017. júl. 15. 01:23
 13/18 A kérdező kommentje:

Kedves R!

Legy te barki is, aldani fogom a lenyedet, koszonom, hogy segitettel! Remelem, hogy egyszer elmondhatom majd ezt neked es viszonozhatom a kedvessegedet!

Namaste, testverem! :)

2017. júl. 15. 01:36
 14/18 acelsziv ***** válasza:

Én azt figyeltem meg, hogy a keleti vallások azt mondják: Ember. Állj fel, nézz és legyél szabad.

A nyugatiak meg - és itt főként a kereszténységet és az iszlámot értem ez alatt - "Ha az önállóságnak csak egy kis jelét is mutatod és nem úgy élsz ahogy mi megparancsoljuk akkor meg fogsz rohadni a pokolban. És gyűlölni kell mindenkit, aki nem olyan, mint mi.

Ennek a gyűlöletnek amúgy az a célja, hogy ne is akarj másokat közelebbről megfigyelni. A gyűlölet hatására elzárod magad tőlük. Mert ha megfigyelnének másokat, rájönnének, hogy így is lehet élni netán megfertőződnének - ó mi borzalom - más eszmékkel is. És akkor ki fizetné be azt a rengeteg pénzt, amiből az egyházi vezetők dőzsölnek?

2017. júl. 15. 09:08
 15/18 A kérdező kommentje:

Bakos azt mondja, illetve a Vadanta-szutra az mondja, hogy az elmenket, amit egy eletre "kapunk", nem tudja megerteni a es felfogni a vegtelent. Csak az allandosagban tud letezni. Ezert van, hogy az elme altal letrehozott vallasok megmerevednek, dogmakba szilardulnak, akarmelyik vallast nezed, moralteologiai szempontbol kokemeny boltozatot hoz letre kozted es Isten kozott. Nezd meg a keresztenyseget, a zsido vagy iszlam vallast. Helye van ennek is, hiszen a hiveket jamborsagra, kegyessegre, josagra tanitja, de amennyire felemel az allatibol, ugy le is korlatoz a transzdenceia fele.

Nincs kollektiv megvaltas, minden ember csak egyedul onmagat valthatja meg es juthat el Isteni Onvalojahoz. Ezt pedig kokemeny szembenezes es onkritika utjan teheti meg. Jo is lenne, ha felfogadhatnek valakit, aki a sajat kakamat takaritana el az utambol. Ezt a munkat a keresztenyseg Jezusra veti.

Az Ut mindig visszafordul Onmagunkhoz. Kikerulhetetlenul.

A kakilapatolas meg az en dolgom, senki mase.

En a keleti istenhitnel meg tisztabb, oszintebb, elfogadobb, felszabaditobb utat meg nem talaltam, pedig megfordultam mar nagyon sok helyen.

Ugy erzem, hogy most vegre a jo osvenyre leptem, errol pedig nem akarom, hogy barmi is elteritsen, legyen az szeretett verszerinti testverem, anyam vagy szerelmem.

Megertettem Jezust, amikor azt mondta, hogy az igazsag szabadokka tesz titeket.

"Az en igam edes, az en terhem konnyu."

Es tenyleg az! :)

2017. júl. 16. 01:44
 16/18 anonim ***** válasza:
52%

Kedves Kérdező!

"Az en igam edes, az en terhem konnyu."

Ezt Jézus mondta, tehát a Jézus igája édes és az ő terhe könnyű, nem az egyéb "isteneké" vagy "guruké"

Nézd csak, Jézus ezt is mondta:

„Én vagyok az út, az igazság és az élet – válaszolta Jézus. – Senki sem juthat el az Atyához, csak általam."

Itt pedig nem azt mondja, hogy ő az egyik út, hanem AZ út, AZ igazság és AZ élet. És senki nem juthat el az Atyához, csak Krisztus által.

Tudod, én évekig benne voltam a keleti tanokban nem kicsit. Az általad linkelt dalokat hallgattam, említett könyvet olvastam, tanulmányozva. Indiába is kijuthattam, hogy ott megtapasztaljam a maga valójában.

Aztán az élettől kaptam egy akkora pofont, ami úgy igazán hazavágott. Na, akkor hiába volt 1000000000 alakja a sok istenségnek, hiába a nagy egység.... minden szertefoszlott.

Persze, senki sem kényszeríthet senkit arra, hogy Jézushoz jöjjön. Jézus sem erőltette magát senkire. Ennek belülről fakadó döntésnek kell lennie. Csak emlékezzünk, hogy Ő előbb szeretett minket. :)

Áldás, békesség.

2017. júl. 16. 20:27
 17/18 acelsziv ***** válasza:

16: Önmagával magyarázod a Bibliát.

Így aztán lehet bizonyító ereje. Hát persze, hogy ezt prédikálják Jézusról, hogy ő az egyetlen út. Ha mást mondanának akkor a hívők jó része más utakra térne át és szétszaladna a nyáj.

2017. júl. 17. 10:02
 18/18 anonim ***** válasza:

Mivel magyarázzam?

Ateista blogok bejegyzéseivel?

Bhagavad Gitával? Koránnal? Mégis mivel?

A reinkarnációt talán be tudják bizonyítani tudományosan? Azt, amíg meg nem tapasztalod, ugyanúgy el kell HINNI. :)

Áldás, békesség

2017. júl. 17. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!