A mai fiatalok divatból vallják magukat ateistának?
"márpedig Magyarország elvileg keresztény ország"
Nos ez nem igaz. Lehet pár száz éve keresztény ország voltunk, már régen nem vagyunk az.
#50:
"az, hogy én mit tartok bűnnek, nem számít."
Akkor miért akarod az ateistákra erőszakolni a világnézetedet?
"Az számít, hogy valójában mi a bűn. "
És valójában mi a bűn? Ki mondja ezt meg? A Biblia? Oké, a keresztények számára mondja meg a Biblia, hiszen az ő szent könyvük. De egy ateistának mi köze van ahhoz, hogy a te szent könyved mit nevez bűnnek és mit nem?
Te kiválasztottál egy szent könyvet a sok közül, és annak alapján éled az életed. Ez szép dolog, de csak rád tartozik, és szerintem nem jogosít fel arra, hogy másokra erőszakold a saját világnézetedet.
"Attól, hogy aki ateista, az jogot formál magának arra, hogy ezt eldöntse, szintén nem számít..."
Szerintem pedig attól, hogy te vallásos vagy, és jogot formálsz arra, hogy te döntsd el mi bűn és mi nem, na ez nem számít fikarcnyit sem egy ateista szempontjából.
"aki ateista, az jogot formál magának arra, hogy ezt eldöntse"
Nem, ez tévedés. Az ateistákra is kötelezőek a társadalmi szabályok.
A hívők szabályai (pl. a Biblia) pedig tényleg csak a hívőkre érvényesek - de ők sem tartják be. Nem csak a szombati munka vagy a vegyes ruha tilalmát, de pl. a szexre vonatkozó szabályokat sem, stb.
Értem. Pl. az autóstársadalom jtúlnyomó része számára a gyorshajtás nem bűn. Tehát senki ne akarja rájuk kényszeríteni a sebességhatárokat...
És mint tudjuk a társadalmi szabályok megbízhatóak; mindenkire egyformán vonatkoznak a világ minden pontján. Általános érvényüknél fogva bárhova is megy az ember, mindenhol ugyanazokkal a törványekkel fog találkozni...
Alex Fly, te szándékosan mondasz butaságokat?
Nézzél már magadba!
Az autósoknak pl. kötelező a KRESZ. Ennek megszegése bűn, amit büntetnek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!