Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A mai fiatalok divatból...

A mai fiatalok divatból vallják magukat ateistának?

Figyelt kérdés

2017. júl. 17. 15:00
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
36%

Éppen ma lett feltéve egy érdekes kérdés ami szorosan kapcsolódni látszik ehhez. Személy szerint úgy gondolom, a kérdező rátapintott a lényegre. Miszerint sokan azért nem hisznek, mert a kreacinisták, ID-sek és hasonló társaságok nagy hangon olyan színben tüntetik fel a kereszténységet, amely a mai ismereteink tükrében már minden realitást nélkülöz.

Pedig a keresztények többsége nem olyan mesevilágban él, mint ők, csak az emberben hamarabb rögzül a negatív kép sajna.

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

2017. júl. 17. 16:22
 12/56 anonim ***** válasza:
67%

"sok Nobel díjas tudós, a tudományhoz sokat hozzájáruló papok"

Látod: EZÉRT hiszik sokan, hogy a keresztények értelmi fogyatékosok.

Tudod, sokszor leírtuk már: akkoriban aki nem volt hívő, az törvényen kívüli volt! MINDENKI hívő volt!

Még akkor is, ha amúgy nem akart volna az lenni...

2017. júl. 17. 16:43
 13/56 anonim ***** válasza:
96%

Ja, és a kérdésre:

nincsen ilyen divatirányzat.

Az ateizmus eleve nem olyan dolog, amiből divatot lehetne csinálni. Nincsenek nagy vezetői, és igazán ikonikus jelenségei.

Ma kétféle ateista létezik:

- akit nem neveltek hívőnek, és maga sem lett az,

- aki meggyőződésből lett ateista.

Olyan ember nem igazán van, akit kifejezetten ateistának neveltek, tehát mondjuk elzárták volna tőle a hit lehetőségét. Az ateizmus nem vallás, és nem is kell hozzá hosszas nevelgetés, hogy valaki ateista legyen.

2017. júl. 17. 16:52
 14/56 anonim ***** válasza:
49%

Kedves kérdező: az én sztorim hosszú lenne. 15 éves koromban anno szkeptikus voltam ma már Isten hívő vagyok.

Fiú vagyok 20 éves.

2017. júl. 17. 17:16
 15/56 anonim válasza:
25%
Mert gyengének kell lenni, hogy vallásossá válj. Egyszerűen csak a többség nem akar behódolni, és a térdein várni az "áldást"..;)
2017. júl. 17. 18:20
 16/56 anonim ***** válasza:
2%

"Azért mert Te kedves kérdező képes vagy elhinni valamit amire nincs bizonyíték az nem azt jelenti, hogy mindenki ennyire befolyásolható. Én mindig a józan eszemmep gondolkodtam, és abba a mesevilág nem fér bele."

Akkor nyilván téged sem a média, sem a haverok, sem senki nem tud befolyásolni, mindig 100%-os a lélekjelenléted. Te biztosan tökéletesen tudod az ok-okozati összefüggéseket, és mindig tudod mi a helyes! Gondolom!

2017. júl. 17. 19:02
 17/56 anonim ***** válasza:
81%
Én meg azt HITTEM nem lesz több hülye kérdés...
2017. júl. 17. 19:04
 18/56 anonim ***** válasza:
27%
Dehogy nem létezik Isten! Szerinted apukád 60 millió ondósejtje közül miért pont te születtél meg? Még ha egy másik ondósejt is termékenyítette meg anyukádat, és a gyermekük ugyanúgy is nézne ki, mint te, akkor is, vajon miért pont a te tudatod van ebben a testben? Hiszen akármelyik másik lehetőség is bekövetkezhetett volna, és akkor egész más valaki tudata lenne ebben a testben, te pedig még csak nem is léteznél! Hihetetlen, hogy volt idő, amikor nem voltál! Egyszerűen nem voltál sehol! Nem léteztél! A tudatod sem volt sehol, és a tested sem! És most itt vagy! Ne hagyd, hogy a kételyek eluralkodjanak rajtad! Mi volt az ősrobbanás előtt? Volt a semmi, az idő és tér nélküli semmi! És a semmi közepén, ami még a légüres térnél is "semmibb", azaz nem is létezik, annyira semmi, abban, hirtelen keletkezett tér és idő, és hatalmas mennyiségű anyag, és vele együtt olyan törvényszerűségek, melyek egy komplett univerzumot összehoztak! Olyan atomcsoportosulásokkal, amelyeknek érzéseik vannak, szeretnek, harcolnak, és élnek! Ez mind a tökéletes semmiből véletlenül? Ugyan már! Létezik Isten!
2017. júl. 17. 19:20
 19/56 anonim ***** válasza:
37%

Nem feltétlenül egy nem hisz húzza magával a többit,a drogozásba a cigizésbe meg a részegeskedésekbe.

Nem szégyen ha valaki hisz Istenben sőt dicsőség,m ert emberekben bízni lehetetlen Istenben azonban nem. Isten tud csodát tenni ma is. Hányszor húzott vissza embereket a halálból az életre, hányszor adott új esélyt azoknak akik a drog meg más szerek hatása alá kerültek.

Isten jelenléte számomra nyílvánvaló, egyébként 17 éves vagyok és nem képmutatásból mondom de én felvállalom hogy Isten hívő vagyok és szívesen beszélek Istenről akár az osztálytársamnak vagy bárkinek.

2017. júl. 17. 20:14
 20/56 anonim ***** válasza:
94%

"a drogozásba a cigizésbe meg a részegeskedésekbe"

Abba lehet, de az ateizmus nem így működik. Ahhoz értelmes, felelősségteljes gondolkodás illik.

Aki pedig hisz, az hisz... nem lehet bevonni semmi másba, főleg nem a hit hiányába.

2017. júl. 17. 20:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!