Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Szerintetek...

Keresztények! Szerintetek érdemes úgynevezett önfejlesztő sikerkönyveket olvasni? Ti milyen önfejlesztő könyveket olvastok, ha olvastok (a Biblián kívül)? Mit gondoltok erről az egészről?

Figyelt kérdés

Ilyenekre gondolok:

Anthony Robbins: Ébreszd fel a benned szunnyadó óriást

Brian Tracy könyvek és hasonlók.

Sok ilyen van.

2017. júl. 17. 12:46
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
Bocs lemaradt ,tehát a tudatalatti dolgokat feszegeti ezért már átmegy egy határon.Ezeket a dolgokat nehéz különválasztani.
2017. júl. 17. 15:29
 22/32 A kérdező kommentje:

Freud-ot alapból nem olvasok. Pedig volt kötelezők között is.

Ha így nézzük, akkor lassan odajuthatunk, hogy a Biblián kívül semmilyen egyéb könyvet nem lehetne olvasni önfejlesztés témakörben... és ezt magamnak is mondom.

Mégis hol van az a határ, ami vajon még belefér, ami Biblikus tanítás?

Gyökössy Endre könyvénél is felvetődik, hogy ezoterikus beütése is van, mégis református egyh., zsinat kiadná?

2017. júl. 17. 15:36
 23/32 anonim ***** válasza:
Hát ezt így nehéz lenne megmondani. Amit írtam nem az én véleményem,csak idézni próbálok a válaszokból amit egy hasonló kérdés során kaptam. Az ördöggel cimboralok😁ezt is megkaptam .
2017. júl. 17. 15:57
 24/32 A kérdező kommentje:

El tudnád küldeni azt a kiírt kérdésedet, amelyik hasonló ehhez? Akár privátban is jöhet. Érdekelne a kérdés és a rá kapott válaszok is. Köszönöm szépen! :)

2017. júl. 17. 16:49
 25/32 anonim ***** válasza:

Ha ez téged motivál akkor én ugyan nem foglak eltiltani ezektől, de az a legfontosabb, hogy Istennel való kapcsolatod is napról épüljön. Brian Tracy arra tanít, hogy önmagadat hogyan fejleszd, Krisztus meg azt ígéri, hogy nem a régi önmagadat fejleszti, hanem teljesen kicserél.

Egyébként megjegyzem, hogy a "kemény munkával érvényesüljünk"-féle amerikaias mentalitás végső soron keresztyén alapokon nyugszik, hiszen Amerika első telepesei keményvonalas protestánsok voltak. Azt mondják, hogy a Biblia is azt írja a Példabeszédekben, hogy "aki nem akar dolgozni ne is egyék".

Kérdezted hogy mit olvastam: Brian Tracyt én is ismerem, és Trump is írt hasonló könyveket, amikor még nem volt politikus (még akkor vettem meg a könyvét, amikor még csak üzletember volt). Az túlzás, hogy ilyeneket olvasok. A Bibliát, szépirodalmat, meg az egyetemi tankönyveimet szoktam olvasni...

2017. júl. 17. 18:11
 26/32 A kérdező kommentje:

Éppen azt írom, hogy jó ideje leálltam az ilyen-olyan önsegítő sikerkönyvek olvasásával.

Illetve az indoklást is leírtam.

Gyökössy Endre könyve szerintem nem azonos kategóriába tartozik, mint a Titok c. könyv vagy Brian Tracy, Trump könyvei.

Köszönöm szépen a válaszodat!

2017. júl. 17. 18:26
 27/32 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Bocsánat, nem olvastam el a kommenteket, csak válaszoltam a kérdésre... Hát szerintem jól tetted, mivel ha elolvasol 1-2 ilyen könyvet, akkor egy következő már sok újdonságot nem fog nyújtani.

2017. júl. 17. 20:06
 28/32 anonim ***** válasza:
Ezek a könyvek nem képesek az emberi szellem alapvető szükségeit betölteni. Ezért kizárólag olyan könyveket olvasok ezzel kapcsolatban, amelyek a megtérést, újjászületést és a lélek megújítását nem megkerülve foglalkoznak a témával. Kedvenceim Kenneth E. Hagin, Derek Prince, Charles Capps, és sokan mások, akik nem a saját lelküket osztják meg első sorban az olvasóval, hanem Isten Beszédét. De nem hiszek abban a pozitív gondolkodásban, aminek nem az Isten Beszédének való engedelmesség az alapja. Brian Tracy könyveibe beleolvastam. Bár nincs vele kapcsolatban átfogó ismeretem, úgy gondolom, nem rosszak az írásai, csak a legalapvetőbb dologgal nem foglalkozik. Az emberiség egyetemes problémája a bűn, és amíg az nincs rendezve, addig semmi sincs rendezve, legfeljebb arról lehet szó, hogy a katasztrófa felé rohanó Titanicon hol utazom: a parancsnoki hídon, az első osztályon, a fedélközben vagy a nyílt fedélzeten. Ennek azonban semmi köze nincs az utazás kimeneteléhez.
2017. júl. 18. 10:40
 29/32 imakommandós ***** válasza:

Nem vagyok oda az ilyenekért.

Egyszer kölcsönkaptam egyet amit a saját gyülink adott ki, és egyszer elolvasós lelkituning szerűségnek tartottam. Azt hiszem az volt a címe, hogy "Jobb emberré válni", vagy valami hasonló.

Én is sokkal hasznosabbnak tartom Kenneth Hagin könyveit. Van amelyiket nagyon sokszor elolvastam, aztán pár évig nem vettem elő, és újra elővettem, és megint tanultam belőle. Ajánlom ezek közül ami nagyon hasznos és letölthető: Szeretet az út a győzelemhez!

[link]

2017. júl. 18. 12:36
 30/32 anonim ***** válasza:
Nem érdemes, mert keresztényként nem a világi siker a cél.
2017. júl. 18. 18:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!