Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Szerintetek...

Keresztények! Szerintetek érdemes úgynevezett önfejlesztő sikerkönyveket olvasni? Ti milyen önfejlesztő könyveket olvastok, ha olvastok (a Biblián kívül)? Mit gondoltok erről az egészről?

Figyelt kérdés

Ilyenekre gondolok:

Anthony Robbins: Ébreszd fel a benned szunnyadó óriást

Brian Tracy könyvek és hasonlók.

Sok ilyen van.

2017. júl. 17. 12:46
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

pszichikus energia = lelkierő, ebben az akarat is benne van. Krisztus azt kérdezte a 37 éve béna betegtől a Bethesda tó partján: "Akarsz-é meggyógyulni?" - rendkívül elgondolkodtató, hogy miért is kérdezi ezt? (és a beteg először mellébeszél, nem mondja hogy "igen" - mert lelkierő kell, saját elhatározás és szándék, hogy 37 év MEGSZOKÁSÁT lecserélje! Ha az akarat "béna" a Jóisten sem tud segíteni rajtunk.

Nem baj,ha kritikával olvasod - bár szerintem először nem úgy kell, legalább is én úgy olvasok mindent, mintha "én írnám, én gondolnám" - hiszen hogy is ismerhetném meg,ha rögtön elhárítom magamtól? Majd csak utána "távolítom el", hogy kritikai szemszögben is lássam.

2017. júl. 17. 13:50
 12/32 A kérdező kommentje:

10#

Szerintem az, hogy valaki könyvből sajátítja el, és aztán gyakorlatba is átülteti az olvasottakat, vagy önismereti kör keretei közt sajátítja el, és ülteti át a gyakorlatban - csak annyiban tér el, hogy kinek melyik módszer jön be.

Ugyanúgy belefoglalhattam volna a kérdésembe az ilyen-olyan önsegítő/önismereti köröket is.

Köszönöm szépen, hogy megemlítetted azokat is. :)

2017. júl. 17. 13:55
 13/32 A kérdező kommentje:

Tequila Sunrise

Köszönöm szépen a megvilágítást!!!

Ez most sokat segített, mert azt a kifejezést olyan formában, hogy "pszichikus energia", nem tudtam hova tenni. Engem ezoterikus könyvekben írtakra emlékeztetett egészen eddig, ugyanis azok tele vannak ilyen és hasonló kifejezésekkel, csak az nem mindegy, melyik szövegkörnyezetben ki mit ért alatta.

2017. júl. 17. 13:57
 14/32 anonim ***** válasza:
56%
A Titok is ezotéria,valamint Brayen Tracy stb. Ekchart Tolle is. Gyakorlatilag mindegyik ( legalábbis ezeket a válaszokat kaptam). Attól ,hogy ezeket olvastam, még nem távolodtam el Jezustol.Nem akarok most belemenni a Katolikus vallásba,de sok minden ellenkezik Jézus tanításával.Sokkal inkább,mint ezek a könyvek.Nekem még azt is írták,hogy a relaxáció amit pszichológus vezet már tudatmódosító hatású, sátán műve stb.Pedig ebben semmi praktika okkult tudomány nincs.
2017. júl. 17. 14:11
 15/32 anonim ***** válasza:
Szerintem is hanyagold az ilyen könyveket, és Gyökössy Endre könyveit tudom ajánlani én is. Rendkívül felkészült ember volt, és szerintem minden kor embere számára tudott irányt mutatni. A kereszténységre, a Bibliára alapoz mindent. Kezdd először a nem annyira mélyre néző könyveivel, úgy gondolom.
2017. júl. 17. 14:15
 16/32 A kérdező kommentje:

Évekkel ezelőtt olvastam az általad említett könyveket.

Akkor még rk. misére jártam, stb.

Időközben elkezdtem a Bibliát olvasni, és elhagytam a rk egyházat is, illetve felhagytam az ezoterikát magába olvasztó, csempésző könyveket is.

Református közösségbe járok, ott, ahol éppen vagyok, semmi hókuszpókusz nincs. Természetesen nincs TÖKÉLETES emberi közösség, de a jelenlegi helyen a tiszta Igét, Krisztust hirdetik, hókuszpókuszok nélkül.

2017. júl. 17. 14:16
 17/32 anonim ***** válasza:
50%
Nem értem miért baj az,ha az ember próbál magán segíteni? Mikor már az összes lehetőséget kiaknázta, reménytelenül küzd,úgy érzi talán majd jobb lesz ha olyan könyvet olvas amiből erőt merít.De ne tegye! Mert minden csak ezotéria. Azért sok vallásos ember el van tajolva e téren.
2017. júl. 17. 14:25
 18/32 anonim ***** válasza:
Kíváncsi voltam , rákerestem Gyökössy Endre könyveire. Le is lehet tölteni őket,de érdekes módon egy ezoterikus oldalon van... Ujkorklub.hu
2017. júl. 17. 14:50
 19/32 A kérdező kommentje:

A Református Zsinati Iroda Sajtóosztálya adta ki 1989-ben azt a példányt, amelyik nálam van.

Ezért részben gondolom, nem egy kategóriába tartozik a Titok és hasonló könyvekkel. A Gyökössy-könyv nem az embert, az ÉN-t helyezi a középpontba Krisztus helyett. Ez azért nagyon előnyére szól, "kritikával" olvasva.

2017. júl. 17. 15:10
 20/32 anonim ***** válasza:
Nem tudom ,nem olvastam nem ismerem az írót.Csupàn arra akartam célozni ezzel,hogy amint említettem ezoterikus oldalon találtam meg .Ugye a vallásban is van spirituális fejlődés,talán ezért veszik egy kalap alá. Freud-tól is vannak érdekes könyvek,de ez sem ajánlott keresztények számára ,mivel már a tudatalatti
2017. júl. 17. 15:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!