Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan fogod nevelni a gyereke...

Hogyan fogod nevelni a gyerekedet vallás és szexualitás tekintetében?

Figyelt kérdés

2017. júl. 14. 21:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ja a felvilágosítás témát meg mindig a korának megfelelően. Én nem fogok hazudni gólyáról meg ilyenek. Amit kérdez, arra korának megfelelően, őszintén válaszolok.
2017. júl. 14. 22:22
 12/17 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#9 * mas vallasokat

ahogy kesobb latszik is, sok vallasra gondoltam

vallas alatt arra gondolok hogy Istenben hivonek tanitanam, nem pedig hogy dogmakat, hitteteleket fogadjon be es tanuljon meg, es hogy bun ha nem erti meg es ezert nem fogadja el

es ezert en megvetem, ennek semmi ertelme

ha netan Istent nem tudja elfogadni, vegulis ezzel is problemaban vannak felnottek is, akkor se tehetek semmit, nekem kell peldat mutatnom hogy Istenben hiszek es nem ot kell rakenyszeritenem, mert ha nem akkor "jon a nadragszij"

#7 a mely vallasosag mely Istenhivoseget jelent es hogy ha en nem is tudtam elege Istennek tetszoen elni a gyerekem hatha tud es ezeket belenevelni ha sikerul

azt hogy masokert eljen roviden

igy amire #7 te utalsz az az ha dogmakat hitteteleket magoltatok be vele, es meggyozom hosszas szonoklatokkal hogy ez az egyetlen ut amit kovetnie kell, hogy mindenfele korlatok koze zarja magat, vegul mar annyira hogy masokert se tud elni, es Istennek tetszo eletet sem tud elni magaban sem

bar a hagyomanyos keresztenyi elet nem olyan rossz, nem roppantak ossze ettol sem emberek, sokan notek fel igy, es tudtak szilardan maradni hutukben felnottkent is vagy pedig tudtak elfordulni es jobban tetszo hitet valasztani

2017. júl. 14. 22:27
 13/17 anonim ***** válasza:
39%
Vallásra nem nevelem, mert nem vagyok vallásos. Próbálom majd úgy nevelni, hogy a szexualitást természetesen kezelje, nem fog zavarni ha kicsiként a nemi szervével játszik, arra tanítom, hogy a férfi-nő párkapcsolat a normális, 13-14 évesen már ilyen keretek közt ismerje meg 2-3 év alatt fokozatosan a testiséget, ne pedig csapongva bulizzon.
2017. júl. 14. 22:37
 14/17 anonim ***** válasza:

Én úgy vagyok vele, hogy nem fogok ráerőltetni egy vallást sem. Főleg azért nem, mert ha egy ember normális erkölccsel, normális morállal, lelkiismerettel és felfogással rendelkezik, anélkül is becsületes és tisztességes életet fog élni, hogy ismerné a Bibliát, ismerné a 10 parancsolatot vagy Isten és Jézus tanításait. Akit csak a Biblia tart vissza attól, hogy ne kövessen el valami nagy bűnt, akkor annak az embernek mindegy is.

A szexualitásról pedig az a véleményem, hogy igenis beszélni kell róla. Ha kérdez, érdeklődik, akkor a korához megfelelő módon kell neki válaszolni. Annak semmi értelme, ha az ember ködösít és mellébeszél. Amikor pedig már az iskolában is tartanak nekik felvilágosító órákat, akkor pedig én is leülnék vele az asztalhoz, és komolyan beszélnék vele mindenről, ami érdekli. Ez azért is fontos, mert az iskolában általában a felvilágosítást tartó oktató a legtöbb esetben nagyobb zavarban van, mint a gyerekek. És egy ilyen embertől nem sok mindent tudnak meg. Meg szerintem egy idegen emberrel nem is fognak kommunikálni, így akár téves képek is lehetnek bennük.

Én emlékszek, először 8. osztályos koromban hallottam azt, hogy a szex iszonyatosan jó élmény és jó érzés. Pedig 6-os korunkban többször is volt felvilágosító óránk, de ezt úgy senki nem említette. Illetve én olyan családban nőttem fel, ahol minden ilyen téma tabu volt. És ez nagyon rossz!! Inkább ültem volna végig pár kínos pillanatot szüleimmel, mikor a szexről beszélgetünk, minthogy semmilyen módon ne kommunikáljunk se szexről, se nemi érésről.

Az identitást pedig nem tudod a gyerekbe nevelni. Ha homoszexuális beállítottsággal születik, akkor csinálhatsz bármit, nem fog heteróvá változni. Ha pedig heteróként születik, akár mindennap nézhetné a pride-s felvonulásokat, akkor sem lesz belőle meleg.

2017. júl. 14. 23:24
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Én keresztény vagyok. Nyílván való, hogy az az értékrend szerint fogom felnevelni, amiben én is hiszek. Másképpen elég fura lenne. Az, hogy ki milyen vallású, persze ha komolyan veszi, egy életforma. Az enyémben szerepel a Bibliaolvasás, a Gyülekezetbe járás és az imaélet is. Ettől a gyerekemet nem tudom majd elkülöníteni.

Nyílván ő maga eldönti majd, hogy követi e a példámat. De szerintem ennek a kérdésnek ebben a formában nincs sok értelme. Mert ha egy ateista azt mondja, hogy hagyom a gyerekemet, hogy azt gondoljon amit akar, akkor a gyermek ateitaként fog felnőni, hiszen ezt látta. Ez pont egy olyan kérdés, amiben a szülő nem tudja elengedni a gyermeke kezét.

Én is azzal értem egyet, hogy a gyermekeknek kiskoruktól kezdvefokozatosan kell elmagyarázni a dolgokat. Én úgy gondolom, hogy nem kell a gyerekeket hülyének nézni, vagy erősen védeni minden szexualitással kapcsolatos kérdéstől. Mi sem természetesebb ennél a témánál? Ha a szülő nem épít ki a gyermekével egy ilyen fajta bizalmi kapcsolatot, tabu-témává titulálja a dolgot, akkor már az ovodások is maguk kezdenek el kisérletezgetni a homokozójáték tároló kisház mögött. Én sosem hagynám, hogy a lányom nélkülem menjen el, előlem titkolózva vagy szégyenkezve az első nőgyógyász látogatására. Mert én vagyok az a valaki, akire a legjobban hasonlít, aki voltam már olyan idős és átéltem mindent, amit ő most és én vagyok az akihez tanácsért fordulhat. Úgy gondolom, hogy azzal nehezti meg valaki a legjobban a kapcsolatát a gyermekével, ha tabu-témának tekint dolgokat.

2017. júl. 14. 23:32
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Én múlt időben beszélek, hiszen mindegyik gyerekem veri már a 30-at. Nálunk a vallás sohasem volt opció, noha előfordult, hogy valamelyik gyerekem kíváncsiságból egy barátjával elment a templomba. Soha nem tiltotta, ha kérdése volt, a legjobb tudomásom szerint válaszoltam rá. A nagyszüleim nagyon vallásosak voltak, s mivel a nyarakat mindig náluk töltöttem, sőt hatéves koromig gyakorlatilag ők neveltek, természetes, hogy megpróbáltak a hit irányába téríteni. Nem rajtuk múlt, hogy nem sikerült. A nálam mindössze másfél évvel idősebb nagybátyám, akivel gyakorlatilag együtt cseperedtünk, pap lett, én meg ateista. Mindazonáltal meglehetősen beható ismereteket szereztem, így tudtam beszélni a gyerekeimnek erről.

Szex. Nekem sok partnerem volt a házasságom előtt. Az igazit kerestem, és nem alkudtam meg félmegoldásokkal. Érthető tehát, hogy a gyerekeimet is erre biztattam a nemükre való tekintet nélkül. Soha nem misztifikáltam előttük a kérdést, mindig úgy igyekeztem beszélni róla, mint a világ legtermészetesebb dolgáról. Úgy tűnik, jó megoldás volt, mindegyikük boldog párkapcsolatban él már sok éve.

2017. júl. 14. 23:43
 17/17 anonim ***** válasza:
*Soha nem tiltottam
2017. júl. 14. 23:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!