Miért bűn a házasság elötti szexualitás?
Neki? Sehogy. Mert nem fogja érteni, hogy mit jelent a test szentsége, hogy mit jelent a másikat annyira szeretni, hogy a saját testünket csak neki tartogatni és csak az övé életünk végéig. A mai világ úgy él, hogy a szexhez joga van. Hogy joga van akkor és ott kielégülni, ahol éppen rájön, azzal akivel akar és ahogy akar. Feltételeket szabnak és szem után mennek szív helyett.
Az, hogy a házasságon kívüli szexnek mennyi következménye van, akár az összetört szív, a tönkrement életek, a betegségek, a nem kívánt terhességek (természetesen ezt is elbagatelizálják, mintha ők nem lettek volna olyan apró kicsi emberek, mint akiket naponta gyilkolnak százasával). Lehetne sorolni, de nem fogja érteni, mert semmi önuralma sincs már a mai embernek.
Én gyakorló katolikus vagyok.
Sajnos nem fogod tudni meggyőzni, nekem is ez a véleményem!
Esetleg imádkozhatsz érte, hosszú időn keresztül, hogy megtérjen, ha Neked fontos ez a férfi vagy ha más nézeteid vannak mint az övé, akkor egyszerűen otthagyod.
Nekem az a tapasztalatom, hogy nem csak ebben a kérdésben nem lehet meggyőzni másokat,hanem egyéb vallási kérdésben sem!
Én nem is szoktam egyébként!Ha kérdezik a véleményemet
csak akkor mondom el!
Sajnos már régebb óta kevesen vagyunk, akik komolyan gondolják a hitet és nem csak elvannak a templomban vagy oda sem járnak!
Imádkozhatsz értük, példát mutathatsz Nekik és Istenre kell bízni a többit!
Egyébként általában teljesen hülyének szoktak nézni a máshogy gondolkodók - nem zavar, vállalom! :-)) !
Egyetértek az előttem hozzászólóval.
Szerintem sem tudod meggyőzni, és megtéríteni sem fogod tudni.
Szerintem gyorsan "dűlőre" kell jutni vele, hogy képes-e elfogadni az ilyen és ezekhez hasonló törvényeket, vagy sem. Ha pedig nem, akkor mid a ketten jobban jártok, ha csak! barátok maradtok. Ezt nem tudod elsietni, mivel már indulásnál alapos "késésben" vagy, és ezt már az elején tisztázni kellet volna. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!