Miért bűn a házasság elötti szexualitás?
Nem akarok senkit sem megbántani, de szerintem nem baj, ha az ember házasság előtt tapasztalatokat gyűjt, mert emberek vagyunk és olyanok is elválnak, akik pont emiatt egy elhamarkodott házasságba mennek bele. Mindenki kívánja a szexet, ez egy ösztönös dolog és 10-20-30 év után megeshet, hogy valaki arra ébred, hogy "basszus, szerettem volna kipróbálni mással, mondjuk nem volt leszbikus kalandom, de most már akarok."
Ráadásul mi van ha kiderül a házasság után, hogy nincs kémia a két ember között, nem jó a szex és ennyi. Úgy maradnak? Abból következni fog a megcsalás, mert a vágyakat ki kell elégíteni.
Valami hasonló jutott az Én eszembe is.
Aki nem hiszi, hogy van egy felső hatalom aki az életet létre hozta, törvényekkel, stb, engedelmességgel tartozunk, ez a legkevesebb, az életért cserébe
A házasság intézményét Ő hozta létre, ugyan hogyan is lehet elmagyarázni ezt, olyan valakinek aki nem hiszi, hogy van az életnek forrása, és Ő az Isten Titulusra méltó
Viszont ha már elfogadja, hogy az élet keletkezésének van Intelligens létrehozója, aki törvényeket is hozott, akkor már könnyebb megérteni, hogy minden törvény az ember javát szolgálja,
"Számára a szex a kapcsolat része kell legyen..."
Mert ez így van rendjén.
Ha veled nem szexelhet, akkor majd mással fog titokban.
a 11-es válaszoló, szemmel láthatólag, nem él keresztény életet és nem Isten elvei szerint él.
(Héberek 13:3, 4) . . .. 4 A házasság tiszteletre méltó legyen mindenkinél, és a házaságy beszennyezetlen, mert az Isten meg fogja ítélni a paráznákat és a házasságtörőket.
"kipróbálni"
A Teremtő egy férfit és egy Nőt egyesít a házasság intézményében, így lesznek ketten "egy testté"
Ha valaki úgy gondolkodik mint a 11-es válaszoló, az nem érti, hogy egy embernek és egy Nőnek egy társ adatott, akik a házasságukkal szövetséget kötnek egy életre,
Istennél nincs próba házasság, mert a szentség, a test tisztasága egyszeri,
Aki már élt házas életet, az már nem viszi tovább a tisztaságot, a szentséget egy másik kapcsolatba
S ha a házasságot a szex tartsa össze, vagy ezen múlik kizárólag, a két ember élete, akkor ott már nem az adott társ iránti szeretet vezérel. s hazug.
S olyan nincs hogy a két fél nem tudja megbeszélni, ha szeretik egymást, hogyan éljenek testi életet
az Őszinte szeretetnek ez az alapja.
#12: "A házasság intézményét Ő hozta létre, ugyan hogyan is lehet elmagyarázni ezt, olyan valakinek aki nem hiszi, hogy van az életnek forrása, és Ő az Isten Titulusra méltó "
Már bocs, de a házasság intézménye már akkor is létezett, amikor a kereszténységnek mint vallásnak még híre-hamva sem volt.
12-es vagyok
Ezt mondom Én is,
valamit nem jól olvastál,
azt írtam, hogy Ő hozta létre,
az első ember párt maga Isten egyesítette a házasságban.
Nincs próba.
Ádámnak Éva, Évának Ádám, nincs próba
14-es, a 11-es vagyok és tiszteletben tartom a nézeteidet.
De ha két ember között nem működik a szex, az konfliktusokat fog szülni. És attól, hogy mindent megbeszélnek, még nem alakul ki az a vonzalom. :)
Egyébként én sem voltam soha mással a Páromon kívül, de mielőtt összeházasodunk összeköltöztünk, együtt élünk kicsit és igen, szexelünk is. Valahogy nem érzem bűnösnek magam, sem paráznának, mert nem minden második emberrel fetrengek. Ezen a házasság sem fog változtatni. Májusban hozzá is megyek.
Oké, hogy a szereteten alapszik, de én nem tudnám leélni egy olyan emberrel az életem, akivel nincs meg az a tűz és nem tudjuk egymás igényeit kielégíteni.
Kövezzetek meg, de nem egészséges elfojtani az ilyen vágyakat.
És hangsúlyozom, hogy ezeket most minden tiszteletem mellett osztom meg veletek. Nem vitázni akarok, hanem beszélgetni értelmesen erről a témáról. :)
Szia
Érdekes az álláspontod. Mert: ha jól értem, te bűnnek tartod(igy gondolod?) a házasság előtti szexet.
Viszont tudod a férfiról, hogy "Elöttem nagyon sok szexuális partnere volt. Számára a szex a kapcsolat része kell legyen..."
Hogyan tekinti a nőket, ha váltogatja a szexuális partnereit? Mit jelent számára a nő? Vajon mennyi lelki fájdalmat okozott az előtted "megfordult" hölgyeknek? Vajon te csak egy lennél a sorban? (bocsánat)
Kérdés az is, hogyan, milyen kapcsolat van közöttetek? Mert úgy tűnik vagy elfogadod az álláspontját, vagy feladod a saját elképzelésedet; milyen jövője lenne, lehetne ennek a kapcsolatnak?
Ezek mind olyan kérdések, amelyekre csak te adhatsz választ magadnak. Viszont ha megtalálod a választ, el tudod mondani a férfinak, hogy miért erkölcstelen(mivel ateista nem bűn) házasság előtt nemi életet élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!