Hogyan fogod nevelni a gyerekedet vallás és szexualitás tekintetében?
Vallast hagyom, hogy ő valasszon nem fogom ráerőltetni, hogy mibe higgyen. Én ateista vagyok de akkor is tiszteletben tartanam ha a gyerekem zsido akarna lenni. Szexualitast meg, hogy nevelsz? xD
Ha meleg akkor meleg ha nem akkor nem kész.... Én elfognám ahogy van
ez a ketto kulon vagy egyutt? vagy egyszerre kulon is es egyutt is?
melyen vallasosan es liberalis szexualisan
jo paros ugye?
Akartam még valami kifejtést fűzni hozzá, de véletlenül rányomtam a beküldésre. Nos, a szexualitást akképpen értettem, hogy mikor és hogyan fogod "felvilágosítani"? :D
Hogyan magyarázod meg, honnan jönnek a babák? Mikor lesz az az idő, amikor el kell beszélgetned vele a védekezésről, esetleg párválasztásról és hasonlók.
Nem hiszem hogy ez nevelés kérdése. Hinni akkor hisz az ember őszintén, ha önmaga képes eldönteni hogy miben szeretne, miben tud hinni.
A szexualitás meg aztán pláne. Ha valaki melegnek születik, nem lesz belőle hetero mert én, mint szülő arra nevelem. Legfeljebb felvesz egy viselkedésformát mások megtévesztésére, de ugyanúgy meleg marad, legfeljebb csak titokban.
Szóval leginkább sehogy. Leülök vele, elbeszélgetek ezekről a témákról, ha kérdése van, bármikor szívesen válaszolok, de ilyen döntéseket nem hozhatok meg helyette.
#3 ezekrol biztos talalsz rakat kerdest
8evesen mar el kellene kezdeni pedzegetni a kornak megfeleloeket mivel 10-12eves korra mar magatol elobb fog felvilagosulni csak az sokkal sotetebb lehet... igy viszont ettol a sotetsegtol megvedened
vallasnal mire lennel kivancsi?
hogy Bibliat mikortol olvastas vele :P?
erre is megvannak a megfelelo konyedebb atiratok amiket gyerekek jobban emesztenek
de inkabb szemelyesen erdemes tanitani, persze konyv is segithet ehez kozben
de a vallas (inkabb hit) nem csak a konyvrol szol, ugy kell nevelni hogy megertse fiatalon is hogy jobb aldozatnak lenni mint hohernak khm...
A szexuális nevelést már egész kis korban el kell kezdeni, ha valamit kérdez, a valóságnak megfelelöen kell válaszolni.
HA valami nagyon furcsa kérdés, akkor érdemes visszakérdezni, hogy mit gondol, mert sokszor valami egész más derül ki.
Emellett mindent meg lehet már akár két-három évesnek is mondani, a neki megfelelö fogalmazásban.
Nekem mindegyik gyerekem így nött fel, "felvilágosítva" akciószerüen egyikük sem lett, mert ez folyamatosan történt.
#5 amig fiatal csak osszezavarna ha kulonbozo vallasokat hoznal fel
a kereszteny helyes ertekrend es hittanitas (Istenhez vezetes) jo alapot nyujt ha kesobb barmilyen mas vallasra atterne is
mas vallasokat nem feltetlen ert meg meg felnott korba lepett sem, akkor se ha addig nem halott roluk es akkor se ha addig egyet "befogadott"
igy nehez ezt korhoz kotni
talan magatol (tarsaitol) 12-16 eves korban halhat kulonbozo vallasokrol, de a fiatalok nem kimondottan errol beszelgetnek, fokepp mert tamadas erheti azt aki megteszi, mivel khm... egy allami iskolaban tobbnyire "ateistak" a gyerekek
igy ezert kirekesztest kaphat ha elkezd predikalni
nem jo, de ha igy van?
ez esetben tehat a vallasi sokszinuseggel felnott korban erdemes megismertetni, szulokent ebben lehet segiteni felnottnek is, de ha fiatalabb korban maga keri akkor is
Keresztény vagyok, tehát keresztény szellemben nevelném, beszélnék neki Istenről, de nem erőltetnék semmit, ha felnőttként máshogy dönt, nem haragudnék rá.
Szexualitás terén konzervativ a felfogásom, tini korában arra buzdítanám, hogy ne szexeljen senkivel csak azért, mert az a menő, olyannal feküdjön le, akivel tényleg komolyan gondolja, és ne menjen bele semmibe azért, mert szűznek lenni "ciki".
Ha homoszexuális lesz, akkor is el kell fogadnom, és nem üldözném el, meg ilyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!