Éva vagy Lilith?
Ki volt tulajdonképpen az első nő a keresztény és más, a Bibliára támaszkodó hitvallások szerint?
Egyáltalán ki volt Lilith, milyen szerepe és milyen kapcsolata volt Ádámmal és Istennel?
"noi demon t vegul ugy lattam te is elfogadtad vegul (talan) igy vegkepp nem ertheto az ellenkezesed"
Erre mégegy apropó, valamit elolvastál, kérlek olvasd el többszőr, ha nem érted meg elsőre. Épp ellenkezőleg, TELJESEN ELLENE VAGYOK ANNAK, HOGY LENNE NŐI DÉMON! :) Ezt írtam: "A boszorkány egy olyan nő, akiben démon lakozik, a démon férfi, csupán az ember volt nő. Ez kedves Közveszélyes SEMMIT nem támasztott alá, ha azt nézzük, hogy "női" démonok léteznek, hogy ha boszorkányról van szó, ahogyan ezt említi a Károli is, akkor természetesen lehetséges, hogy volt Lilithről szó, hiszen lehetett a név gazdálja az említett boszorkány, aki ember volt, vagy lehetett az emberben lévő Démon neve, aki vagy nemtelen, vagy Férfi, de a biblia alapján semmiképpen nem NŐ nemű démon. :)" Sajnálom, de nem értetted meg elsőre. Olvass kérlek figyelmesebben! :)
Az akkori zsidók között sokan voltak, akik bálványokat imádtak, illetve különböző "rossz" istentségeket.
Ezek Lilith, Moloch, Belial, stb. Nem létező istenségek, bálványok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!