Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hivatásod a vallás?

Hivatásod a vallás?

Figyelt kérdés

Ez inkább a egy kérdés kör lesz, előre is elnézést.

Főleg mélyen vallásos emberek válaszát várom. Láttam egy kérdést a minap ami elgondolkodtatott. Itt van:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

Megfogalmaztam rá egy választ arra is lehet reagálni. Csodálkoztam is hogy az adott kérdésnél nem kaptam meg a magamét, mondandóm súlyából adódóan. Talán majd itt. Nem provokálni szeretnék senkit. De ami engem illet, nem tudok elképzelni egy világot amiben nincs gonosz és nélkülözés.A nálunk elterjedt vallások követői arra törekszenek, hogy mindíg a helyes utat válasszák így élhetnek olyan életet mely istenünknek tetszik. Ha jó emberek, életük végén bekerülhetnek a mennyországba, jogosak lesznek az örök életre. Az lenne az ideális ha mindenki erre törekedne. Itt jön az első gond. Az ember élete során egyetlen dolgot tanul meg igazán ami aztán minden lépését meghatározza. Növekedni, gyarapítania kell, hogy örömet szerezzen magának. Legyen több barátja, mélyebb kapcsolatai, több pénze, vagy éppen a jól bevált ( szerintem a legnagyobb függőséget okozó ) önzetlen cselekedetek. Amivel a jó én képünket duzzaszthatjuk. Ha ezek állandósulnak ( a pénz mondjuk azért mert a gazdagok szétosztják azt amire nincs szükségük, de ez lényegtelen maradhatunk a másik kettőnél) akkor minden örömforrás megszűnik. A hétköznapi ember számára az élet elveszti értelmét.

Az összes cél elérése káoszhoz vezetne. De legalábbis semmi jóhoz. Visszakanyarodva a kérdező illetőhöz. Nem értem a motivációját. Vagy ha már itt tartunk senkiét sem aki hisz az élet utáni létezésben. Miért jó egy olyan helyre kerülni ahol minden pazar, az előbbi okfejtésem nyomán az maga lenne a pokol. Persze jöhetünk azzal, hogy halál után átlényegülünk, de akkor teljesen felesleges lenne a földi élet, ha a paradicsomban mindenki ugyan olyan.Mamám mimdíg azt mondta elhunyt rokonaimra, hogy nem szenvednek már tovább. Akkor mit csinálnak... Kérdem én. Mindíg úgy tűnt, hogy vakon hisz valamiben amiről pont a lényeget nem tudja. Sose gondolt bele.Hisz ha egy hívő megkérdőjelezne dolgokat, nehezen maradhatna az ami.

Lelkiismeret, amivel a kérdező elmondása szerint küzd. Ez újfent meredek lesz. De ez a legnagyobb butaság amit valaha hallottam.Mindenki próbálja palástolni valódi énjét, hogy jobb embernek gondolja magát. Az az igazi ami a fejünkben van, nem tetteink határoznak meg minket. Nekünk kéne meghatározni a tetteinket. Nem kéne feltétlenül a jóra törekedni. Jelen helyzetben az ember képes kis túlzással a fél életét a tv előtt tölteni, a közösségi médiát hagyjuk is. Csak elmélet szinten... Mennyire pörögne fel vajon az élet ha mindenki elvenné amit akar és azt tenné amit szeret? Mennyivel jobban becsülnénk azt...

Ha lelövik egy szerettünket sokkot kapunk mert hát ilyen nem történhet... A gond ott van, hogy nem halandóként bánunk egymással, sem magunkal.

Pedig átkozottul azok vagyunk.

Na jó egyenlőre ennyit. Szívesen elbeszélgetnék valakivel bármiről ami lényeges...

2017. júl. 14. 01:43
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Értem. És ha valaki ellent tud állni annak milyen következményei lesznek? Nyilván ebben a tudtaban jobb élni. És utána hova kerül? továbbá miért jó neki a halál után?

De főként miért kell a bűnöknek ilyen drasztikus formában megjelennie? Miért van szükség például a gyilkosság létezésére? Egymás megölésének lehetősége teljesen értelmetlen. Főleg mivel ha valaki így hal meg, nem kapja meg ugyanazt az esélyt mint egy olyan ember akinek 80 éve van "észhez térni". És ha valaki nem kap csak 13 évet.

Akkor azt ugye nem is Isten akarta. Mert mint említetted szabad akartból kifojólag ölték meg.

Alig volt esélye megtérni.

Nem muszály válaszolni ha már unsz...

2017. júl. 14. 21:19
 12/16 A kérdező kommentje:
Kifolyólag* :)
2017. júl. 14. 21:51
 13/16 anonim ***** válasza:

Tudod milyen érzésem van kérdező?

Valamiért úgy érzem, hogy magaddal beszélgetsz.

Valahogy ilyen érzésem van.

Mindegy is. Én olvasgatom a pro és kontrát így is, mert érdekel hova jutunk.

Várom a továbbiakat, ha igazam van, ha nincs.

szép napot

2017. júl. 14. 21:59
 14/16 anonim ***** válasza:

Isten a legkülönbözőbb módokon megfizet neked. Már most itt, nem csak a túlvilágon. Olyan békességet nyerhetsz, amit senki nem vehet el tőled. A félelmeidet elfeledteti veled.

A bűnök azért tudnak olyan drasztikusan megnyilvánulni, mert a gonoszság fejedelmének célja, hogy félelemben tartson minket, mielőtt az életünkre tör. Az ember Istentől eltávolodva védtelen a negatív szellemi erőkkel szemben.

2017. júl. 14. 22:44
 15/16 anonim ***** válasza:
Semmi más nem számit a világban, csak a szépség. A világtanitó rettentően szép, és kiemelten nehéz vele találkozni, vagy csak látni őt, nem ismert. A szellemvilágban tömegek tömegei trollkodnak azért, hogy kis időre találkozhassanak vele, vagy hogy rájuk nézzen és ő amúgy roppant védett. Egy láthatatlan nagy láng van mögötte ami nem enged senkit a közelébe, és ő is elkerül mindent. Olyanok a jellemvonásai is, áldásosak, a viselkedése is kiterjed minden pillanatra, és a különös ismerettel a lehető legegyszerübben a legnagyobb dolgokat hozza ki a történésekből, táncosan és gyorsan gondolkodik a mindennapokban, mindig tudja mit csináljon, ihletett, derűs. Ebből csak az látszik hogy mosolyog, gyors, határozott, de komoly és minden dolog nagyot szól amikor róla lepattan. De nem érdekli semmi, csak Isten szelleme, ami mindig felbukkan minden apróságnál, vagyis ő mindig mást csinál, absolute kiszámithatatlan, de igyekszik nem rémes és barátságos maradni. A gondolkodása is ilyen, ezt beleviszi az irásba is, de csak egy mese marad az egész, őt meg nem találják sehol
2017. júl. 14. 23:22
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, átrágtam mindet nyolcvanhatszor.

Egy nagyon picikét előrébb vagyok. De kicsit olyan mintha egy harmadik emberen keresztül beszélgetnénk.

Örülök, hogy vannak olyan Isten követők akik képben vannak mindennel.

A legjobbakat mindenkinek.

2017. júl. 15. 08:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!